A sarki fény üzenete

Ez a csodás, és ezen a földrajzi szélességen ritka égi tünemény, a sarki fény, amit 5-én este láthattunk, természetesen nem véletlen, hordoz üzenetet is számunkra amellett, hogy ámulatba ejtve gyönyörködtet. Az üzenetet így dekódoltam: ez a vörös fény egy figyelmeztetés, hogy nem lehet tovabb halogatni a gyökeres átalakulást; érkezik egy mérföldkő, egy határ, és arra hív, hogy tudatosítsuk, hogy ideje a nem működő régi berögződésekből a lehető legtöbbet lerakni addig – a következő kb. 2 és fél hónap egy masszív vizsgaidőszak lesz, akkor érkezik el ez a határ, ami után még intenzívebb lesz a nyomás/ csiszolás, vagyis a változás és az emelkedés lehetősége.

Komonszky Zoltán fotója

A vizsga már zajlik

Már mostanában is érezzük, hogy jönnek sorra a próbatételek-felismerések-megkönnyebbülések folyamatos körei… Amikor irreálisan reagálunk valamire, szokatlanul felkavar, az azt mutatja, hogy egy blokkunk, vagyis a tudattalanunkba száműzött egy én-részünk fel tud jönni a tudatos tudatba, mert készen állunk rá (bőven írtam itt, hogy mik ezek a tudattalan én-részek, és itt az elengedésükről is).
A vizsga továbbra is ez lesz: feljönnek a tudattalanból elfojtott részeink, rá kell néznünk, megértenünk a tanításukat- és azokból okulva változni valamelyest. A vizsga fontos része, hogy amikor kiakaszt valami, akkor ne másra kenjük, hanem magunkban keressük a feszültséget, ami létrehozta nekünk okulásképp az adott szitut- ne essünk kétségbe, ne adjuk fel, bármennyire is nehéz a köztes állapot, az átalakulás! Rendületlenül menjünk előre, még ha nagyon nehéz is, nyugodtan sírjunk, pár napot pihenjünk rá, de legyen meg a szándék a megértésre, a feloldásra, és aztán, amikor megvan a kulcs, megvan a megértés, akkor valóban tegyük meg a lépéseket, gyakoroljuk az új működésünket, hogy ténylegesen változzunk- ennyi a lényeg, így biztosan “átmegyünk a vizsgán”.

A vizsga fő témája

Mostanában a legfőbb téma a hierarchikus, uralmi játszmák felismerése és magunk mögött hagyása. Akiben van áldozati minta, vagy van önzőség, vagy van uralmi, hatalmi, kontrollálási vágy, abban működnek ilyen energiák (ez az emberiség 99%-a). Ritka az, aki kizárólag csak domináló volt minden életében, ahogy az is, aki kizárólag áldozat volt, leginkább keverten hol a kiszolgáltatottságot, megalázottságot, kihasználást tapasztaltuk meg, hol a zsarnokiságot, erőszakosságot, visszaélést… sokan ebben az életükben már vegyesen használják: egyes szitukban ezt, más szitukban/ kapcsolatokban azt a mintát működtetik. De amíg van alá- és fölérendeltségi koncepció bennünk, addig van feszültség, mert addig azt érezzük a tudattalanunk mélyében, le kell nyomnom a másikat vagy azt, hogy meg/ fel kell adnom magamat: amíg van olyan bennem, hogy másokat tagadok meg vagy magamat tagadom meg, addig erőszakosságban élek magam vagy mások felé, azaz nincs bennem harmónia. Márpedig a Harmónia ideje elérkezett, ahogy írtam itt és itt, meg még sok helyütt. A földi energia erre terel minket most már elég keményen- de nem büntetésből, ezt mi akartuk, mert már annyira elegünk volt a több százszor ismétlődő, nagy szenvedéssel járó életekből, amik nem nagyon hordozták a boldogság lehetőségét, mert nem tudtunk változni, tudatosodni, rálátni, annyira belegabalyodtunk már a karmákba, és teljesen kezdtük elfelejteni az isteni lehetőségeket… végül a kollektív (bár többnyire tudattalan) igényünk meghozta a változás lehetőségét: az Új Energiát.

Összességében tehát a Föld terében ez a régi, hierarchikus működés nem kap már teret, az önös/ álszent/ önfeláldozó stb játszmák nem kapnak lehetőséget, már nem fenntarthatók nagy akaraterőből sem sokáig. Nagyon ideje elhagyni azokat a mintákat, szokásainkat, amik önkorlátozók, önfeladók vagy gőgösek, lenézők… (ezek mind ugyanannak a problémakörnek és az energiaszintnek (rezgésnek) a végletei, egyik sem jobb a másiknál, mindkettő terméketlen, romboló! Az áldozati is!)

Most itt az ideje az elfogadásnak, a másik útja és a saját utunk iránti tiszteletnek, az alacsony rezgésűvel/ méltatlannal szembeni határhúzásnak, a saját életünkért, teremtéseinkért való teljes felelősségvállalásnak, az egészséges egónak, a valódi alázatnak, önmagunk és a megtett utunk teljes elfogadásának – s ezekből aztán a szeretet is ki tud nőni, meg tud születni bennünk… Itt az ideje, ami azt jelenti, most már meg kell lépni ezeket, már nem lehet halogatni- az energia nem is hagyja halogatni, présel minket ezerrel.

Vége az uralmi játszmák lehetőségének

Ez az idei év 9-es év, vagyis a lezárás éve, ahogy írtam pár hete, és januártól indul az új 9-es ciklus az 1-es szám energiájával, ami az Új Kezdetet jelenti többek közt. Az Új Energiának, kollektív igényünknek hála lejárt a régi, önös-félős emberi működés, megnyílt az új, az istenemberi, sőt akár az isteni működés lehetősége a Földön. Nincs helye, nem kap már életlehetőséget, ami félelemből, hiányból indul ki… ezek működtetése már rövid időn belül visszaüt, sokkal hamarabb derül ki róla, hogy nem termékeny, hogy nem gyarapító, hanem romboló, vagyis kár, veszteség, betegség, szenvedés, amit hoz… nem ijesztegetni szeretnék természetesen, de ez az eredménye, ha alacsony rezgést működtetünk, félelem-agresszió körökben mozgunk, már nem harmonikus a tér energiájával ez a hozzáállás, mert a földi tér rezgése sosem látott mértékben emelkedik, tehát a magas rezgésű hozzáállás harmonikus vele, az kap teret, lehetőséget. Ha erőltetjük a régi, terméketlen hozzáállást, annál hamarabb hoz áldatlan eredményt az életünkbe, minél inkább tudatában vagyunk annak, hogy már el kellene hagynunk ezt a hozzáállásunkat, de önfejűségből, kishitűségből nem tesszük meg, nem változunk… ha halogatjuk, majd a betegség, veszteség rábír a változásra. Mielőtt pánikolni kezdenénk ettől: hangsúlyozom azt a törvényét az Univerzumnak újra, hogy MINDIG az jön, ami emel vagyis ami a javunkra válik (ha előbb nem, utóbb megértjük, hogyan tette), MINDIG annyi jön, amennyit elbírunk, ha hajlandóak vagyunk összeszedni magunkat, és MINDIG fel vagyunk készítve arra a feladatra, ami jön, már megvan hozzá minden tudásunk, képességünk, szóval vegyünk egy-két mély lélegzetet, hogy kihúzzuk magunkat a szűkös, szükölős energiából és nyissuk meg a tudatunkat a megoldásra… erről bővebben itt írtam pl.

Ha tudatosan nyitjuk magunkat az érkező feladatok felé, akkor meg fogjuk találni a megoldást, feloldást, ne aggódjunk: a megoldás mindig megszületik a problémával együtt, ez a polaritás természete, nincs olyan, hogy nem így van, ez törvény- szóval csak lazítsunk és meg fogjuk látni a megoldást!

Az Új Korszak kapuja nyitva áll!

Az Új energiába folyamatosan be lehet kapcsolódni, persze: aki dolgozik magán valóban, tényleg hajlandó változni, azaz megérteni, hol van a bökkenő a gondolkodásában, hol a blokk a tudatában, és aztán valóban átalakítja a hozzáállását, az már az Újat éli, akár évek óta- de természetesen neki is jönnek a további csiszolódások, finomhangolások, azért, hogy egyre inkább a teljes harmóniába érkezzen, ne legyen benne már semmilyen ellenállás, félelem… így egyre inkább teljeskörűen a szabadságot, bőséget, egészséget, boldogságot stb magas rezgést élje.

Aki még nem állt bele valójában, csak “spiriskedik” vagy okoskodik, de nem néz szembe magával, a félelmeivel, a tudattalanját nem kezdi el nyitogatni, átfényesíteni, tudatossá tenni, és nem szabadítja fel magát valós felismerések, megértések által és, ami a legfontosabb, új attitűd kialakításával, annak jóval keményebb a menet. Mert ő még hárít, és amíg azt hisszük, nem belőlünk fakad minden az életünkben, addig kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, addig ural és akadályoz a félelem, az ego, a blokkok, a téves meggyőződések… amíg sok a blokk, alacsony bennünk az energiaáramlás, addig alacsonyabb rezgésű tapasztalásokat is hozunk létre magunknak… szóval aki még hárít vagy még nem tudatos, az szenvedéseken megy át, mire rájön arra, amire ideje van rájönnie – a tudatos ember ezeket a szenvedési szakaszokat már le tudja spórolni, de legalább is lerövidíteni és enyhébbé tenni a tanulás, változás felé való nyitottságával.

Az Új Korszak ciklusa elindul

Pár száz éve hajtott ki hajszálvékonyan az Új Energia a krisztusi magból, amit Jézus elvetett, mivel, ahogy feljebb írtam, állandóan nagyon hasonló életeket éltek a legtöbben, nem tudtak változni, és csak egyre mélyebbek lettek a karmikus terhek… így megszületett a (kollektív) igény, hogy jöjjön valami más, valamin, ami lehetővé teszi a változást! Az Új Energia aztán fokozatosan erősödött, erősítve a térben a jobb agyféltekés minőségeket/ női jellegű energiákat, azaz egyenlőséget, elfogadást, együttműködést, intuitív hozzáállást, kreativitást, egyediséget, egységet…: vallásszabadság, rabszolgaság eltörlése, feudalizmus felbomlása, nők emancipációja, szexuális forradalom… fokozatosan minden elnyomás ledől, minden forma felbomlik, szabály eltörlődik- mert a lényeg, az egyedi isteni árnyalatod kibontása, a lényeg, hogy megtanuld, merd Magadat élni, miközben másokat is elfogadsz, tiszteled az útjukat. Az Új Energia tavaly lett túlsúlyban a térben, annyira fokozódott a tudatosság által mozgatott fény a térben, hogy március 22-én be tudott törni a legmagasabb szintű rezgés is a földi térbe, ami most minden bugyrot kinyit a tudatunkban, és mindent eltöröl, ami nem Igaz, ami nem a szívből/ lélekből jön.

Szabadság, egyenlőség, testvériség – mostanra megértünk rá, hogy működni kezdjenek ezek a nagyon magas rezgésű eszmék. Hogy ne elsodorjon a magas rezgés, erő kell, belső erő, stabilitás, belső tengely érzése, megtartása, önértékelés, önazonosság, belső béke… Önmagaddal kapcsolódás! Ez erősít meg annyira, hogy ki tudj nyílni, ugyanakkor képes legyél határokat is húzni – és így meg tudod élni a csodát, a valódi isteni lényegedet!

A mérföldkő után…

Januárban, a második felében – jelenleg így érzékelem, de marhára gyorsul a fejlődés, úgyhogy lehet, hogy hamarabb – ott lesz ez a mérföldkő, amit ez az északi fény is megjelenített, onnantól még sokkal intenzívebbé válik a nyomás abba az irányba, hogy letegyük a diszharmonikus működéseinket. Onnantól megint hamar legalább duplájára emelkedik a rezgés- és ebben már nincs megállás, egyre gyorsabban emelkedik… látjuk már most is, pörög, az asztrológusok szinte minden héten két-három rendkívüli bolygóállásról írnak- nem véletlen: rendkívüli energiában vagyunk, a rendkívüli jelenségek is ezt mutatják nekünk, hogy könnyebben tájékozódjunk (mert, ugye, nem a bolygók generálják az energiát, hanem csak jelzik azt, ahogy a különleges északi fénynek is van egy ilyen üzenete, hogy különleges lehetőségek vannak, éljünk vele, de a vöröses színe azt mutatja, hogy már nem halogathatjuk a valós, alapos átalakulás lépéseit!).

Ahogy írtam már, az Új Energia egy pozitív, emelkedő spirál, ami egyre gyorsul: ahogy egyre több a tudatosság, azaz a fény a kollektívban, egyre könnyebb fejlődni annak, aki a tudatosságot, a fényt (= a tudatának az átfényesítését, egyesítését választja), de a növekvő rezgés egyre jobban ki is buktatja azokat a tudati területeinket, működéseinket, amik még nem magas rezgésűek, amik blokkoltak, ahol még diszharmonikusak vagyunk, vagyis azokat, ahol még félünk (amit mutathat a túl öntelt viselkedés, de önfeladás is…).

Aki pedig még egyáltalán nincs felébredve, nem tudatosodik, azokon az embereken pedig januártól sokkal-sokkal nagyobb lesz a nyomás, hisz a rengeteg blokk miatt zárt tudatuk alacsony energiaszintet, rezgést jelent, ezért alacsony rezgésű, szenvedős dolgokat hoz létre az energiájuk a számukra… és egyre nagyobb lesz a különbség a kollektív magas rezgése és a tudatuk között, ami ezért nagy nyomást fejt ki rájuk – annak érdekében, hogy változzanak ők is, kezdjenek tudatosodni…

Tehát január végétől még masszívabban elválik majd az emberiség tudati szint alapján: a tudatosan (vagy arra törekvő), illetve a tudattalanul élő ember valósága egész más lesz, ill. még inkább más, mert már most is… A magas rezgésben a régi, diszharmonikus (félelmeken alapuló) rendszerek még inkább összeomlanak, mert nincs helye a hatalmi harcoknak az új energiában: aki még azokban működik, abban gondolkodik, súlyos árat fizet azért a felismerésért, hogy nem kell ragaszkodni a régi, de sohasem bevált, örömöt, boldogságot, kiteljesedést, kreativitást sosem hozó, félelem-alapú hozzáálláshoz, ami agresszort és áldozatot eredményez most is, ahogy mindig (ld. háborúk).

A lényeg, hogy itt az idő, de ne féljünk, van eszközünk, van lehetőségünk: csak kapcsolódjunk magunkkal rendszeresen: a kulcs Benned van, kapcsolódj a Lelkeddel minden nap! Kérjünk a lelkünktől útmutatást, tanítást, mi van a feszültségünk mögött, miben szükséges változnunk, és ha nem látjuk meg, kérjünk segítséget (szomatodráma, családállítás, theta healing vagy akár velem lélekkommunikáció, stb) a lényeg, hogy az eredmény valós legyen, ne halogassuk, ne kenjük, húzzuk-vonjuk már: valóban változzon meg bennünk valami a felismerések, oldódások hatására, valóban váljunk szabadabbá, csökkenjenek a félelmeink, váljanak örömtelibbé a napjaink, táplálóbbá, szeretetteljesebbé a kapcsolataink, inspirálóbbá a tevékenységeink, tisztábbá az intuíciónk… és váljunk egyre megértőbbé, szeretetteljesebbé magunkkal is- ezek mutatják, ha tényleges a tudati és energiaszintbeli fejlődésünk! És ha egyre fejlődünk, egyre jobban átjár a magas szintű energiánk, a Lelkünk fénye… – és akkor szárnyalni fogunk egyre inkább, és nyílt tudattal, szívvel, a lelkünkkel kapcsolódva a környező káoszban, esetleges világégésben is megtaláljuk majd mindig a külön utakat, kapukat, lehetőségeket. Ne aggódjunk, a lehetőségeinket az energia hozza létre, ami pedig a tudatunk (energiarendszerünk) alapján működik- és a tudatunkat tudjuk formálni, vagyis tudjuk formálni a lehetőségeinket, sorsunkat is… Bennünk van a kulcs, nem vagyunk kiszolgáltatva, megvannak az eszközeink, éljünk velük!?

Tudom, ez egyhosszú és tömör írás volt, sok összefüggéssel és fogalommal- mindet meg akarom magyarázni majd egyesével, ahogy a kapacitásom engedi, írok vagy videókat készítek ezekről, de amúgy az Új Korszakos előadásokban is elérhető ezekről és továbbiakról sok-sok hasznos infó már most is. Meg persze, kérdezzetek bátran!

Namaste ??

Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .