Videók

Naaaagy-nagy örömmel értesítelek Titeket, hogy elkészült a Pipitér Jóga videócsatornája az otthoni gyakorlás támogatásához!! Juhúúú!! 🤩 🥳 🥳 🥳
Itt lejjebb most megtalálod a praktikus infókat az oldalról, tartalmáról, fizetésről, stb., de ha már tudod ezeket, és azt is, hogyan biztonságos otthon gyakorolni, és most közvetlenül a videókhoz lépnél…:

tovább a videókhoz

Pipitér, onlány verzió

A csatornát a Vimeo nevű oldalon tudtam kialakítani, mert itt lehet a legtöbbféle módon videót kínálni: lehet kölcsönzéssel és havi előfizetéssel is. A hátránya, hogy nem magyar- de talán nem túl bonyolult… Akinek problémát okoz az angol felület, talál itt egy segítő útmutatót, amit készítettem, hogy melyik oldalon mit lehet választani, hova kell kattintani…
Fontos: itt is fel szeretném hívni a figyelmet, hogy ha havi előfizetést veszel, a Vimeo automatikusan megújulóra állítja, ha ezt nem szeretnéd, állítsd át, az útmutatóban ezt is megtalálod.

Praktikus infók röviden…

Tehát a Pipitér Jóga felületen találtok egy bevezető-bemutatkozó videót, hosszabb és rövidebb gyakorlásokat egy csomagba szedve, valamint ingyenes gyakorlásokat, tudásanyagokat és előzeteseket (ezek az ingyenes tartalmak a Pipitér Youtube-csatornáján is továbbra is fent lesznek).
Minden héten egyre többféle óra közül válogathatsz, egyre bővül a kínálat…! 🙂 Havi előfizetéssel vagy alkalmankénti, 24 órás kölcsönzéssel is tudsz változatosan gyakorolni az oldalon; a “Minőségi én-idő jógaórák” nevű csomagot tudod megvenni vagy kölcsönözni belőle egyet-egyet.
Részletesebben lejjebb tudsz olvasni.

Mielőtt belekezdenél, nézd meg a biztonságos otthoni jógagyakorlásról ezt a videót, kérlek, vagy olvasd el a lenti tudnivalókat, hisz a videókra önállóan, saját felelősségedre gyakorolsz, ezért tudd, hogy hogyan lesz a legjobb, méghozzá tartósan… és így: egyre jobb!;)

ÉÉÉS A HÍRLEVÉL! ➸➸ Ha szeretnél értesülni az új videókról és egyéb eseményekről, iratkozz fel a ➸ hírlevélre! 🙂

… és hosszabban…:
Mit találsz most a Pipitér Jóga videóoldalán?

Az oldalon jelenleg Holdfázis szerint és menstruációs ciklus szerint tudsz jógázni, ezek másfél órásak, és ezeken felül van 2 db 45 perces gyakorlás is, de folyamatosan bővül a kínálat.
A Holdjóga & Ciklusjóga videókról:
¤ Teljes testet megmozgató, 28 napos/ 4 hetes gyakorlási program
¤ Alapszintű gyakorlások, tehát kezdők is bátran próbálják ki! 🙂 (A kezdő szintet egy pötty ● jelöli, a nehezebbeket majd ●● és ●●● fogja…:)
¤ 4 + 1 videó: minden Holdfázisra/ ciklusszakaszra 1+ 1 kifejezetten a vérzés napjaira: egy kellemes, görcs- és stresszoldó, meditatív gyakorlás.
¤ Hogy miért jó így jógázni, arról az ingyenes ismertető videókat nézd meg, vagy olvasd el itt dióhéjban:
~ A Holdhoz igazodás egy módja annak, hogy tudatosan éljük meg a hónapot, a különböző fázisokat, hisz a Hold mindannyiunkra hat. Férfiakra kevésbé, de azért rájuk is- pl. mindannyian nyugtalanabbak és feszültebbek vagyunk Teliholdkor, így jól jön egy stresszoldó gyakorlás… Újholdkor minden könnyebben megy, a testünk is könnyebb, a köztes időszakok pedig átmeneti jellegűek.

~ A ciklusjóga a női létünkkel kapcsolatos feszültségeket, szorongásokat (elutasítást) oldja, és segít megbarátkozni az állandó változással, ami a női testben és lélekben zajlik- és megértve az időszakokat, felhasználni mindig arra, amire való, így harmóniába kerülünk magunkkal kívül-belül.
➸ A szakaszok tudatos megélése segít abban, hogy az életünket is tudatosabban éljük, ami pedig ahhoz vezet, hogy összeszedettebbé és energikusabbá válunk.

Technikai infók: fizetési módokról, díjakról…

¤ A Pipitér Vimeós oldalán láthatod a videókat: vannak különálló videók, ezek mind ingyenes kisebb gyakorlások vagy ismeretanyagok, ill. előzetesek. A fizetős órákat csomagban találod meg, melynek neve “Minőségi én-idő jógaórák”.
¤ Hogy meg tudd venni valamelyik módon a videót/-kat, regisztrálnod szükséges a Vimeo felületén. HA NEM ÉRTED A FELÜLETET, nehézséget okoz az angol vagy a tájékozódás rajta, találsz segítséget ezen a linken, meg tudsz nézni róla egy bemutatót, hogy lépésről-lépésre melyik képernyőn mit választhatsz.
¤ Fontos: ha havi előfizetést veszel, a Vimeo automatikusan megújulóra állítja, ha ezt nem szeretnéd, állítsd át, az útmutatóban ezt is megtalálod.
¤ Havi előfizetéssel (subscription), 3900 Ft-ért minden jógagyakorlási videóhoz hozzáférsz– folyamatosan bővül a kínálat, rövidebb gyakorlások is folyamatosan érkeznek, és különböző fókuszú videók is.
¤ Ha csak alkalmanként gyakorolnál, kölcsönözni (rent) is tudsz 1-1 videót 24 órára, 900 Ft-ért.

¤ Az árak az oldalon dollárban/ euróban vannak megadva (sajnos nincs magyar Forintot is használó videóbefogadó oldal, ami a fenti opciókat is biztosítani tudja; ahogy változik az árfolyam, módosítom, hogy mindig ennyi legyen Forintban a videó, amennyit fent írtam, pár tíz forintos eltérés persze lehetséges…), de az oldalon lehet magyar bankkártyával fizetni, ill. egyszerűen és biztonságosan PayPal-on keresztül (itt regisztrálhatsz, ha még nincs fiókod). A fizetésnél középárfolyamon vált a bank általában, és ingyenesen lehet fizetni, de erről tájékozódj a számlavezető bankodnál, ha bizonytalan vagy benne. A biztonságos fizetést a Paypal garantálja, ahol regisztrálhatsz, és így nem kell minden alkalommal elővenned a bankkártyát: paypal.com/hu/home .

¤ !! HA NEM ÉRTED A FELÜLETET, nehézséget okoz az angol, ezen a linken meg tudsz nézni róla egy bemutatót, hogy lépésről-lépésre melyik képernyőn mit választhatsz.

Mielőtt belekezdenél…!

Mielőtt belefognál az önálló gyakorlásba, nézd meg az alábbi videót, kérlek, a biztonságos otthoni jógagyakorlásról, vagy olvasd el lejjebb a tudnivalókat!


¤ Kb. 2 órával a mozgás előtt már ne egyél, és inni se igyál sokat közvetlenül a jóga megkezdése előtt.
¤ Ha szemüveges vagy, ha nem érzed magad túl bizonytalannak nélküle, szemüveg nélkül jógázz- így lazítani tudnak a szemizmaid is!
¤ Készíts magad mellé minden esetben egy plédet is- ha más eszköz is szükséges, azt a videóhoz kapcsolódó leírásban jelzem.
¤ Ha nem találsz olyan jógavideót, ami a Te testi/ lelki problémakörödre tudsz végezni, írj, szívesen készítek, hogy tudj magadon dolgozni jógával (is)! 😉
¤ Kérlek, vedd figyelembe, hogy a jógavideóimra saját felelősségedre gyakorolsz, ezért figyelj oda az elhangzó instrukciókra és a testedre, és semmi gond nem lesz!:) Annyira menj bele egy-egy pózba, amennyire érzed, hogy már nyúlik/ oldódik/ dolgozik a célzott terület, de NEM FÁJ! Fokozatosan, a testedet, Önmagadat tiszteletben tartva és szeretve tágítsd a határaidat! Örülj magadnak és a jógának!:)

Ha bármilyen kérdésed van, kérdezz bátran az elérhetőségeimen!
Jó gyakorlást, önfejlesztést!

Namaste ♡
Bori

feliratkozom a hírlevélre