A Telihold tükör

A Telihold egy tükör, amibe belenézhetsz: megmutatja, mi olyan van a tudattalanodban, amit most már ideje kezelni – vagyis megmutatja mi az, amitől még félsz, amit még elutasítasz, de amivel igazából már készen állsz szembenézni, tudatosítani, és azzal kapcsolatban változtatni, változni is.

Az új energia mostanra nagyon felerősödött, intenzíven préseli, csiszolja az embereket, a Telihold most ezt felerősíti, tehát érdemes megvizsgálni, ezekben a napokban mi az, ami, aki kiborított, kiakasztott.

A környezet is tükröz

Nem csak saját magunkon jöhetnek ki annak tünetei, jelei, hogy ideje a változtatásnak az életünkben, hanem a hozzánk tartozókon is: kiskorú (21 év alatti) gyerekeken, háziállatainkon, tulajdonainkon, pl. autón, házon/ lakáson: őket is átjárja a mi energiánk, jeleznek, ha nincs harmónia bennünk, tehát, ha a gyerekek megbetegszenek, kiborulnak, hisztisebbek, akkor érdemes megvizsgálni, hogy mi magunk mit söprünk a szőnyeg alá, mit nem lépünk meg…; ha az autónkban, az életterünkben diszfunkciók jelentkeznek, azok is a mi saját tudati működéseinket tükrözik, érdemes analogikusan elgondolkodni, mit jelezhetnek- pár sablonos példa erre: egy defekt a kocsin: mi akadályoz a haladásban, előremozdulásban, valamit nem tudsz elengedni (jellemzően bal oldali probléma) vagy nem mersz meglépni (jobb oldal); motorproblémák az autónál: hajtóerővel gondok, robbanékonysággal elakadás pl…; fűtéssel problémák (tűz energia, férfi minőségek, bal agyféltekés, ráció, döntés, cselekvés blokkoltsága vagy túltengése), beázás, csőtörés, “vizes” problémák a házban/ autónál (a víz a női energia, jobb agyféltekés működés, érzelmek, megérzések túlzásba vitele vagy elfojtása): elfojtott érzelmek, nem mersz “áramolni”, túlzottan befeszülsz, kontrollálsz, vagy túlzottan szétcsúszol, szétmállasz, nem cselekszel, nem vagy elég határozott… Penész: beálltság, mozdulatlanság pl.
Próbálj meg analogikusan gondolkodni a jelentkező gubancokkal kapcsolatban.
(És! egy népszerű téveszme eloszlatása: a gyerekek, állatok nem átveszik a karmánkat, amikor betegek, hanem jelzik nekünk a feladatunkat, a feszültséget, a feldolgozatlanságot. A karma nem átruházható, nekünk kell dolgozni vele, a lényege, hogy meg kell változnunk általa valamilyen szempontból, más nem tudja ezt megtenni helyettünk! A gyerek vagy az állat a betegségével tanít minket valamire, változásba kényszerít bele.*)

Önvizsgálat és feloldási lehetőségek dióhéjban

A fenti gondolatébresztő mellé még javaslok pár kérdést az önvizsgálathoz, amiket tegyél fel magadnak, ülj le, és nyisd meg magad őszintén, nézz szembe magaddal, érezd meg, melyik kérdéskörrel kapcsolatban van benned diszkomfort.

Az életben erőssé ÉS rugalmassá szükséges válnunk- ennek mentén javaslok kérdéseket és megoldásokat dióhéjban (! sablonos megoldások, egyedi árnyalat mindenkinél van, úgyhogy azoknak egyéni munkában érdemes utánamenni, de ezekkel az alábbiakkal el tudsz indulni, ill. felismeréseid lehetnek):

– tedd fel magadnak a kérdést, képes vagy-e önálló, független lenni: képes vagy-e megállni a saját lábadon az életben, döntéseket hozni és cselekedni, képes vagy-e magadat fenntartani, megtartani, vagy inkább másra támaszkodsz, mástól függsz, és hogy fennmaradjon ez az ál-biztonság, megalkuszol, benne maradsz egy áldatlan kapcsolatban, egy méltatlan szituációban, munkában, egyezségben, ami igazából nem táplál, sőt akár lehúz, mérgez…?

— Amennyiben képes vagy egyedül is megállni az életben, képes vagy-e együttműködésre, pl. egy másik emberrel megbeszélni dolgokat úgy, hogy az ő szempontjait is ténylegesen meghallgatod, figyelembe veszed ugyanannyira, mint a sajátjaidat, és tudsz-e vele együtt olyan megoldást találni, ami mindkettőtök számára élhető, sőt akár emelő…? Képes vagy-e engedni az elképzeléseidből, terveidből, elgondolkodni más szempontokon, megnyílni más lehetőségek felé? Képes vagy-e kapcsolódni másokkal, megkérdezni, hogy van, mit él át, mik az ő szempontjai egy egyeztetésben; és képes vagy-e kapcsolódni magaddal, megfogalmazni az érzéseidet…? —> ha ezek problémásak, a víz energiát, jobb agyféltekét érdemes erősítened, női minőségekkel dolgozni, és a tüzet, keménységet, merevséget, zártságot visszavenni: kezdd erősebben működtetni a második és negyedik csakrád, nyisd a bizalmad, intuíciód (felsőbb csakrák, hatodik és hetedik), javítsd az empátiád és az érzelmek felismerésének képességét önismerettel, és pl. a Kompátia nevezetű kártyával, használd kevésbé a bal agyféltekét, rációt, ne akarj mindent kiszámolni, kitervelni, gyakorold a spontaneitást, megengedést, erre rá tudsz segíteni testi oldalról is, rugalmasítsd magad pl lágy jógával (semmiképp ne astangával, bikrammal:), kevésbé űzz teljesítményközpontú sportokat, ne tűzz ki célokat, inkább a folyamatban, a jelenben találd meg magad és az örömöt, és tanulj meg pihenni, passzívan is…

— Képes vagy-e a saját szempontjaidat, szükségleteidet észlelni és azokat kimondani és kiállni értük, képviselni… elmondani, hogy Neked hogyan lenne ideális, kényelmes/ kedvező a helyzet, és az egyezkedésbe ezeket a szempontokat is érvényesíteni? — > ha ez problémás, az önbizalmadat, önértékelésedet és önkifejezésedet fontos erősíteni, a tűz energiát szítani magadban és merni beleállni a konfliktusosnak érzett helyzetekbe, ebben nagyban segít Neked az erőszakmentes kommunikáció bősz gyakorlása, a Napfonat és a Torokcsakra erősítése.

— Amennyiben a teljes önállóság, függetlenség nehéz számodra, mitől félsz, mi akadályoz, hogy önállóvá válj: jóváhagyásra vársz valakitől a terveidet illetően? vársz arra, hogy valaki megmondja, hogyan lesz jó, amit csinálsz? Félsz a hibázástól? Várod, hogy kiderüljön, hogyan nem lesz nehézség, hogyan nem lesz veszteség, hogyan tudsz spórolni az energiával, pénzzel, hogyan tudsz a legjobban kijönni belőle? Félsz attól, hogy ha lépsz, elbírod-e a terheket, félted magadat a nehézségektől? Úgy érzed, méltatlan Számodra, ha bele kell menned a napi cselekvésbe, munkavégzésbe? —> ha ezek igazak, elsősorban a Gyökércsakrát szükséges harmóniába hozni; ezen felül elmélyíteni magadban azt az igazságot, hogy nem tudod lespórolni a nehézségeket az utadon, mindenképp fogsz találkozni bonyodalmakkal, mert ezek mentén tudsz erősödni, tanulni, fejlődni… ha nem jönnének új helyzetek az életünkben, ugyanabban a tudatállapotban, belső és külső gyengeségben és tudati korlátozottságban maradnánk míg világ a világ… ehhez a Napfonat csakrát jó harmonizálnod, hogy az egód egészségessé váljon és a cselekvőképességed ne legyen befagyva.

A fentekben belinkelt csakrás írásokon felül még rengeteg posztom a témába vág, de kiemelném közülük az áldozati mintáról és a harmóniáról szóló írásom, illetve az Új Korszak előadások 2. és 3. részét ajánlom szeretettel, hogy megértsd, mi miért jön az életedbe – az egyéni árnyalatok feltérképezésében, a megértésben és a blokkok feloldásában természetesen egyéniben szívesen segítek lélekkommunikációval. Most nagyon lehet haladni ebben az erősödő fényben, az Új Energiában, hatalmasakat tudsz lépni, ha valóban ki akarsz jönni már a szorítóból és tényleg csinálod, amit a Szíved-Lelked mond!

Hajrá, hajrá!! ??
Namaste
Bori

*Ha a gyerekünk beteg, az nekünk is a karmánk és neki is, mindenkinek, akit érint: mi úgy dolgozunk a betegsége által a karmánkon, hogy azzal tanít minket valamire, valamit megélünk általa, amit eddig nem tudtunk, tehát változásba kényszerít bele a betegség/ a szituáció. Neki pedig valami saját feladata van a betegségével, neki is tanít valamit, beleviszi egy állapotba, amiből rá fog jönni valamire.
A gyerekek azért születnek abba a családba, vérvonalba, ahova, mert nekik is dolguk van valamivel, ami ott jellemző problémakör, mert nekik is dolgozniuk kell azzal a témával… szóval nem átveszik a karmát tőlünk, amikor valamilyen gond van velük, hanem őket is érinti az a problémakör, ami bennünk is megvan. Tehát gyerekkorukban mi vagyunk a pozitív és a negatív karmájuk is mint szülők/hozzátartozók, és ő a miénk: gyerekkorban ennek megfelelően megkapják (ahogy mi is megkaptuk) a problémakörhöz tartozó traumákat, blokkokat, de a lehetőségeket, segítségeket is ahhoz, hogy majd fel tudják oldani az életük során… az már rajtuk múlik, mennyire élnek majd a lehetőségekkel, mennyire mennek bele tudatosan a blokkok kidolgozásába – ez az ő dolguk, az ő választásuk, 21 év felett már minden döntésük vagy nem-döntésük az ő felelősségük (ha mi nem hagyjuk felnőni, önállósodni őt, az persze a mi túlzott ragaszkodásunk, túlgondoskodásunk, az a mi felelősségünk is, nekünk is karmát, feladatokat hoz létre, de neki is, ha hagyja…).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .