Mától 40 nap

A november 11-i naphoz nem csak keresztény és népi hagyományok tartoznak, hanem spirituálisan is fontos nap. Ezt több minden mutatja*:

egyrészt a pitagoraszi numerológiában a 11 mesterszám, ami azt jelenti hogy hatványozott ereje van a következőkben: az 1-es a kezdet, az új, az ego, vezető, ráció, tehát férfias minőségű erő, az 1+1 összeadva 2, ez pedig a női minőségnek, érzelmeknek, intuíciónak, befogadásnak, együttműködésnek, párkapcsolatnak a jelölője. Ha tudatosak vagyunk, akkor ezeket a minőségeket magas szinten tudjuk megélni, azaz az erőket egymást támogatva tudjuk saját fejlődésünk javára igába hajtani, és magas tudati szintet tudunk elérni- ha nem vagyunk tudatosak, akkor a két ellentétes erő fel tud őrölni…

Az ébredés napjának is szokták nevezni ezt a napot amiatt, hogy a 2-es (1+1) szám az intuíciót, a holisztikus szemléletet, a szubtilisebb rétegekkel való kapcsolatot jelöli (jobb agyfélteke), azaz egységgel kapcsolatos élményeket, ébredést, tudatbeli nyitást, szintlèpést hozhat, ill. sürget (az 1-es, földibb, elemző, racionális hozzáállást képviselő bal agyféltekével szemben). Ez azonban most, 2020-ban még sokkal erőteljesebb, itt is van két 2-esünk, ráadásul a 0 mindig jelentősen felerősíti a minőséget: szóval a jelenlegi időszak, ahogy már sokat értekeztem itt róla, a nagy átalakulást hozza: ezzel a lehetőséggel vagy élünk, és magasra szárnyalunk, vagy felőröl… vagy mondhatnám úgyis, mivel meglehetősen drasztikus: ledarál… A 2020-ban a két 2-es a női minőségek nyílását, erősödését is mutatják: nemiségben, férfi-női erők között is kezd alakulni az aranyközép, azt látjuk (mennyivel több női miniszterelnök, vezető lett… a hosszú-hosszú patriarchális időszak és a feminista vad, de a harmónia létrejötte miatt szükséges, és így jogos kilengése után), létre kell jönnie az energiák kiegyenlítődésének ezen a területen is.

A dátum összes számát összeadva 8-at kapunk, ami szintén ezt sugallja: a mindent vagy semmit, azaz vagy élvezzük a munkánk gyümölcsét, vagy elvesztünk mindent, és mélyrepülési szakasz jön… A 8-as fekve a végtelen jele, állva pedig a transzformációé, azaz az alsó és felső erők egyensúlya, összedolgozása. A jóga is erről szól, ugye: hogy igába hajtom a bennem dúló erőket, ösztönszintűeket, személyiségbelieket, és ezeket uralva, megszelídítve az igámba hajtom őket, hogy engem szolgáljanak, vigyenek egyre magasabb tudatossági szintre, ahol végül egybeforrhatok az Önvalómmal, a Felsőszintű, Bölcs, isteni Énemmel (a jóga szanszkrit szó jelentése iga ill. kapcsolódás). [FRISSÍTÉS: 2023-ban a dátum teljes összege 11, vagyis 2, ami a fent leírt 11-es mint mesterszám energiáját hordozza.]

Ezek mellé még azt is odatehetjük, hogy innentől 40 napra van december 21., a Téli napforduló, ami a Fény születése: az Öntudat megszületése- és ez a valódi Isteni gyermek. Az összpontosítás tudja létrehozni az Isteni Énünket, azaz az elcsendesedésben, az elme lecsitításában, a félelmek feloldásával tudjuk elérni isteni minőségünket- ennek a hatalmas emberi lehetőségnek a szimbóluma dec. 21. A Bak időszaka ekkor indul, aminek a minősége szintén ezt tanítja nekünk: az anyag fölé kerülni ~ a szikla csúcsára felállni, és mesterként kezelni az anyagot, mint az önkifejezés és önkiteljesítés eszközét: használni, tisztelni, de nem ragaszkodni hozzá.

A 40 nap sok helyütt előbukkan: a Nagyböjt első fele, a Húsvétig tartó időszak is 40 napos, aztán a gyermekágy is, az ájurvédában a terápiák közül is sok… ez azért van, mert a testünk és a hozzáállásunk is jelentős változáson tud átmenni ennyi idő alatt: új minőségbe tudunk megérkezni. A böjtben kitisztulunk és az új szokásokkal az életünkre új rálátást nyerünk, a gyermekágyban 40 nap alatt a méhünk regenerálódik (a szoptatás maga is segíti a méh összehúzódását), és belehelyezkedünk új minőségünkbe, az anyaságba, a különböző terápiákban is az a cél, hogy egy tökéletlen működést, testi gubancot új szokással/ gyógynövényekkel segítsünk feloldani- ami, ugye, nem csak fizikai dolog, hanem a gyógynövény információja, energiája segít a tudatunkban is átalakítani azt, ami előidézte a gyomor vagy a tüdő vagy bárminek a problémáját… 40 napos a sejtmemóriánk, és felül tudjuk írni ennyi idő alatt- bár a jelenlegi időszak már olyan erőteljes átalakulást tesz lehetővé, hogy pl. a Gyógyító kóddal is sejtmemóriát tudunk átírni, káros sejtprogramot kiütni, vagy kineziológiai oldással… théta healinggel… Szóval most már annyira sürgető a változás, hogy ilyen extra módszerek is megérkezhettek az emberekhez (ezekről mind találtok youtube-videókat), és gyorsabb átalakulást is elérhetünk (ha épp készen állunk már rá).

No, tehát a fentiek is mutatják, hogy jelentős nap ez, és jelentős időszakot nyit – és idén ez hatványozottan érvényes.

Ez alatt a 40 nap alatt iktassunk be napi elmélyülést, hogy az isteni gyermek, az Öntudat valóban meg tudjon születni! Ha van kedved, csatlakozz hozzám: azt tervezem, hogy csakránként haladunk fölfelé: mindig 6 napig mantrázunk egy erőközpontra, esetleg mudrával (kéztartással) is rásegítve az energiaáramlásra. Így 6×6 nap alatt eljutunk a Gyökércsakrától a Homlokcsakrához, és ezután már a legfelső szintet, a Koronacsakrát nyitogatjuk, harmonizáljuk.
Csupán negyed óra- 20 perc, és meg is van egy kis töltekezés, minőségi én-idő, és az elcsendesülés: a mantra jól kiüti a gondolatokat, lecsitítja az elme zakatolását , így a mantra után könnyebben a jelenben, a csendben tudunk maradni. A nyári jógaestek után többen mondtátok, hogy milyen nagy élmény volt ez a tudatállapot- nagyon örülök mindig ezeknek a visszajelzéseknek, mert ezek azok az élmények, amelyek motiválnak a gyakorlásra, és fokozatosan átformálják a világlátásunkat, életszemléletünket, mert megtapasztaljuk bennük a végtelent, megnyílnak más dimenziók számunka, és így más perspektívába kerül az életünk… és így bomlanak le a félelmek, ragaszkodások, és egyre inkább szabaddá és elégedetté, örömtelivé válunk…:) <3

Videókkal fogok jelentkezni 6 naponta: itt a blogon be lesznek linkelve a Pipitér Jóga videócsatornájáról.

Együtt emelkedve

Szóval tartsatok velem, ha van kedvetek, várjuk együtt a Fény születését, kapcsolódjunk közösen az Önvalónkhoz! Mert együtt mindig könnyebb és felemelőbb!

Namaste <3
Bori

*itt még egyszer kiemelem: nem a számoktól vagy a bolygóktól erős bármilyen nap, hanem az energiáktól, időszak lehetőségeitől. Az Univerzum lehetőségeket nyit- és a bolygók, számok, stb. jelek mutatják, jelzik számunka, hogy mire figyeljünk- tehát segítenek a fejlődésben, az utunkon lépegetésben, mintegy térképként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .