Ma újra elindulunk befelé

Open Heart Meditation – The O Retreat Tasmania

Illetve már tegnap délután megnyílt ez az erőtér: a Mars 10 napot töltődött a Halak jegyében- talán Ti is éreztétek, hogy olyan nyugisan, pihenősebben lehetett létezni. Rám mindenképpen igaz volt, ágyban, legyengülten töltöttem a nagy részét, a komoly felfázásom elég erős szembesítéseket, felismeréseket hozott, és rábírt a cselekvési, a “hatékony és hasznos legyek”- kényszer elengedésére, arra, hogy át tudjam magam adni a teljes pihenésnek, az időbeosztást és a teendők listázását elengedjem… ha volt erőm, mantráztam, mudráztam és a Mahabharatát olvastam nagy élvezettel. Erről és a nyár történéseiről is írok még részletesebben- annyi tervem van! Meg pótlandóm is (zodiákusok, videóvágások), meg szeretném majd megosztani Veletek a jógatáborokat, szuper imákat, mantrákat, a jó kis Nyári jógaestek mantráit is… de most fontosabb pillanat van, amire mindenképp szeretném felhívni a figyelmeteket.

Ma vált irányt a Mars, retrográdba fordul, azaz elindul kozmikus irányba- mellette természetesen továbbra is ott figyel a 3 nagy tanító, a Jupiter, Szaturnusz és Plútó, akik ebben az évben nem hagyják, hogy ne változzunk, ne írjuk felül a félelmeink és egónk miatt kialakított szűkös kis gondolati köreinket és szokásrendünket, és így arra kényszerítenek, hogy ismerjük fel a bennünk rejlő erőt, lehetőségeket… Most itt az ideje tehát, hogy a nyári kifele figyelést, a baráti, családi kapcsolatokkal töltődést újra felváltsa az intenzívebb belső munka. Ideje (újra vagy továbbra is) mantrázni, meditálni, méghozzá rendszeresen, napi szinten. Miért hasznos ez most különösen? Azért, mert a rendszeres elcsendesedés = megnyugvás, Önmagaddal levés megemeli az energiaszintedet, és így a hétköznapi világ zizijének a szintje fölé tudsz emelkedni, és nem fog megérinteni a sok parázás, rémlátás, kvázi egy külön burokban fogsz leledzeni. Ami tök szuper, szerintem. 🙂 Ez a Beatles-feldolgozás Fiona Apple-től, a klippel együtt tökéletesen illusztrálja ezt a jó kis kivonódást, káosz fölé emelkedést…:)
https://www.youtube.com/watch?v=RhMEKiIb86I

The Power Of Manta Meditation - Upaya Yoga

Az elcsendesedést, meditatív állapot előidézését kezdőknek nagyban megkönnyíti a mantrázás: ha 108x elmondasz 1-1 mantrát, annyira elzsongít, hogy a gondolataid nem csaponganak tovább, hanem kiütődnek, és meg tudod tapasztalni egy kicsit a belső csöndet. Ha tapasztalatod van róla, az azt jelenti, hogy “beavatódtál”, azaz van róla egy energiamintád- és innentől kezdve már könnyebben tudod ezt az érzést, állapotot előidézni- jelen esetben a meditatív, tágabb tudatállapotot.

Különlegesen erőteljes nap a mai és holnapi, ehhez ajánlom pl. az aktuális kedvenc mantrámat az Aap Sahaaee Hoaa-t, ami az isteni gondviselés, bőség beengedését segíti megnyitni, megengedni magunknak. Mert ott van az, csak azt hisszük, hogy nincs, vagy még ezt vagy azt kell tennünk hozzá, hogy jogosultak legyünk rá. Na, ez az, amit a ma emberének meg kellene tanulnia, hogy egész egyszerűen megengedje beáramlani a hatalmas energiát, ami csak rá vár a felsőbb tudati szintjein… ennek ellensége a szkeptikus okoskodással kompenzált kishitűség és a kontrollmánia, a ma emberének nagy rákfenéi… de hát nem baj, aki nyitott, és akarja a változást az életben, az kipróbálja, és megtapasztalja- onnantól már nincs kérdés, csak gyakorolni kell minden nap, aki még nem akar változtatni, az majd lesz annyira sz-rul, hogy akarjon- így megy ez… (ld.: Buddha mondását, miszerint a fejlődéshez a szenvedés útja vezet… ez addig érvényes, amíg nem tudatosulsz, nem keresed tudatosan a fejlődést. Ha így teszel, egyre rövidebb ideig kell szenvedned, mert meg akarod látni, mi okozza azt…).

3 Ways to Meditate for Beginners. | by Selma Bambur | Be Yourself

A további erőnapokról, hatásokról ajánlom figyelmetekbe az újabb asztrozófiai/ asztrológiai elemzéseket. Az őszi/téli próbatételes időszak a mai nappal indul és tart dec. 21-ig, utána jön a teljes Felszabadulás, ünneplés, az Új Énünk, a félelmeink, árnyaink legyőzésének ünneplése!! Fizikai síkon meglátjuk, hogyan csapódik le- aggódni semmi esetre sem kell, mindenki olyan feladatot kap az Élettől, ami személyre szabottan őt fejleszti és amit biztosan meg tud ugrani, ha egy kicsit összeszedi magát. Ebben nagyban tud segíteni a napi szinten beiktatott jóga: a mozgás része abban, hogy a testedből is kioldd a stresszt, és fókuszálás, légzőgyakorlat, relaxáció és meditáció pedig a fent kiragozottakban: hogy ne zavarjon meg a külső világ stresszelése, és tudj felé emelkedni- ebben a Pipitér online órák is tudnak segíteni. 😉

Az elemzések, amiket meg szoktam hallgatni általában: Veress Mónika, Kiss József Zsolt , de számtalan van még, a lényeg egy: félelem helyett válaszd Önmagad, a minőségi én-időt- és megnyílik az a sok és nagy erő, ami Benned van!!

Mindenkinek felemelő, belső erőt megnyitó és felismerő belső utazást, nyugalmat és derűt hozó középpontban maradást kívánok ezekre a hónapokra!

Namaste ?
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .