Köszöntsük a Fényt!

A Nap december 22-én hajnalban, 5 óra 19 perckor lép a Bak jegyébe, ekkor történik meg a Nap fordulása (ugyanakkor az erő 26-án lesz a csúcsán, erről Szabolcs írásában, meditációs ajánlásában olvashattok bővebben itt) és kezdenek hosszabbodni a nappalok, növekedni a fény!
Hogy bennünk is növekedjen a Fény, szánjunk egy kis időt magunkra hangoljuk magunkat Napüdvözlettel!
Akár a családdal együtt, hisz a közös gyakorlásban, hangolódásban mindig nagyobb erő is mozdul meg!
Elég akár csak egy negyed óra, kicsit melegítsünk be az ízületeinket (akár az egyik videó segítségével), és végezzünk erőnk szerint 1-3-6-9-12-108 kör Napüdvözletet, és közben hangolódjunk arra, hogy kinyílunk a Nap felé, amely földi térben a képviseli a Fényt, és kapcsolódunk hozzá a mi belső Fényünkkel, az isteni Önvalónkkal!
Az ászanázás előtt/után követően akár mantrázhatsz is a napos jellegű energiákat mozgató mantrával, pl.: Shiva mantra: Om Namah Shivaya; vagy magyar mantrával: Tölts el lelkem, tisztulj fényem! …

A Napüdvözletezésről írtam már korábban:
☀ Magát a gyakorlatsort itt találod általam bemutatva
☀ És hogy minden tuti legyen és maradjon is: Mire figyelj Napüdözletezés során?

A 12 ászana a zodiákus 12 jegyét, a Teljességet szimbolizálja. Mi bennünk is ott a Teljesség, az Egység szikrája- emberi nemes feladatunk táplálni a szikrát, hogy a perspektívát feltáró, fényt adó Tudatos lánggá váljon- és ne kívülről hozzon nekünk más fényt (ld. Lucifer, “a kívülről fény hozó”), hanem a saját belső fényünkkel világítsuk be életünket, körünket! Ez a karácsony üzenete is- bővebben 22-én olvashattok róla itt a blogon.

Addig is hangolódjunk, szítsuk magunkban a fényt jógával- hisz maga a jóga is ezt jelenti: tudatosodni, az összpontosítás erejével igába hajtani minden, testünkben, személyiségünkben, egyéniségünkben dolgozó erőnket, és így megemelkedve összekapcsolódni Felsőbb Tudatosságunkkal, isteni Önvalónkkal! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .