A Bak, az Anyag mestere

Képtalálat a következőre: „asztrozófia”Aki elkezd magával foglalkozni, előbb vagy utóbb biztosan az asztrológiával, asztrozófiával* is találkozik… aztán egyre mélyebben beleássa magát, mert rájön, hogy milyen nagy támogatást tud nyújtani, ha értjük az Élet minőségeinek ezen kódrendszerét- ami messze túlmutat a magazinok hasábjain olvasható, Napjegyeket elemző pár soros “horoszkópokon”. 
Az első alapos születési képletelemzésemen 4-5 évvel ezelőtt voltam, és nagyon hasznos volt, segített megérteni a fő irányvonalakat az életemben, hogy honnan hova kellene tartanom ebben a földi tapasztalásomban, mi az, amit ki kellene magamban jobban bontakoztatni, milyen jellegű nehézségekkel/ megoldandó feladatokkal találkozhatok, és milyen segítő eszközök vannak a tarsolyomban ehhez… (ez az elemzés is hozzásegített, hogy bele merjek vágni a jógaoktatói képzésbe, és aztán magába az oktatásba is. És milyen jó, hogy megtettem, azóta is nagyon élvezem!!:))
Képtalálat a következőre: „zodiákus”Az utóbbi időben egyre többet olvasok a témában, és sokat segít, hogy megértsem, mi zajlik épp a világban és bennem, és segít abban is, hogy elvontabban gondolkodjak a mindennapjaimról: ne az anyag és az egó szintjén, hanem tendenciák, erőáramlások, időszakok, időszerűségek mentén. Úgy vettem észre, ez megkönnyíti, hogy ne legyen bennem ellenállás az állandó változással szemben, hanem mindig “meg tudjam lovagolni” az adott időszakot, azaz arra használjam, amit az támogat, amiben fejlődöm, ne arra, amit én éppen a fejembe vettem, és ne akarjak olyat kierőszakolni az élettől, aminek épp nincs ideje, vagy nekem egyáltalán nem is feladatom… És, ugye: ha nincs ellenállás, nincs feszültség sem a testben, sem az energiarendszerben, azaz áramlik bennünk a vér és az energia, ami azt jelenti, hogy “együtt áramlunk az Élettel”, “flow-ban vagyunk”… tehát NAGYON JÓL vagyunk testileg-lelkileg- így dióhéjban összefoglalva…!:)

Gondoltam, most, hogy a Napfordulóval elkezd erősödni a Fény, megosztom Veletek azokat a forrásokat, amelyek nekem segíteni szoktak megérteni az aktuális időszakot- hátha Nektek is hasznosnak bizonyulnak majd.

Tehát: most hamarosan a Bak jegyébe lép a Nap- a Napforduló a Bak 0°-án, december 22-én lesz- innentől kezdve hosszabbodnak a nappalok. Növekedik újra a Fény. Mi mindannyian, ahogy életeink során szépen lassan “bölcsülünk”, tudatosodunk, a sötétségből a fény felé haladunk, az anyagból a transzcendens felé, a félelemből a szabadságba, az egóból az Egységbe, a végesből a végtelenbe tartunk… A zodiákus jegyei mind egy-egy minőséget képviselnek a teljes Egészben, egyik sem jobb, mint a másik és nem is rosszabb: más… jobban mondva: valamilyen. Szóval félni vagy lenézni bármelyik jegyet félrevezető hozzáállás, mindegyik ott van bennünk is valamilyen szinten/ aspektusból (úgy vettem észre, a Bak és a Skorpió sokak számára mumus- reményeim szerint hozzájárulhatok majd ezekkel a kis gyűjtésekkel, írásokkal az ilyen téveszmék eloszlatásához).
Képtalálat a következőre: „kőszáli kecske” A magas szinten működő Bak az “anyag mestere”; nincs gondja az anyagiakkal, gyakorlatiasan tud gondolkodni, szervezni, tájékozódni az anyagi világban, jó stratéga, céljaihoz tökéletesen tudja eszközként használni az anyagot – tehát az anyagiak nem célként szerepelnek, hanem magas szintű céljaihoz könnyedén, ügyesen tudja használni őket. Ahogy láttuk is a kőszáli kecskéket, fizikailag szinte lehetetlen terepen másznak fel- azoknak, akik a Bak minőséget már helyesen működtetik, magas szinten képviselik, átvitt értelemben sincs problémájuk azzal, hogy meghódítsák az anyagi teret.:)
Részletesebb leírásra nem vállalkozom saját kútfőből, még nem vagyok olyan tudója a témának, hanem a korábban figyelmetekbe ajánlott Haich Erzsébet Beavatás című könyvéből idézem, miről is szól ez a minőség, szerintem csodálatosan leírja; illetve lejjebb belinkelem Kiss József Zsolt rövid kis elemzését, ő nagyon jól érthető összefoglalókat szokott készíteni hónapról-hónapra.
Képtalálat a következőre: „bak csillagkép”“Isten földi arcának harmadik aspektusa a Bak, vagy a kőszáli
kecske. A kőszáli kecske a Föld legkeményebb anyagából felépülő
vidékén, sziklák között honos. Az anyag a materializáció törvényének összehúzó ereje révén szilárdul meg a lehető legnagyobb mértékben és kristályosodik ki. Az anyag a kristályformában önmagát
győzi le, elveszti ősi tulajdonságát, az átlátszatlanságot, és átlátszóvá válik. A kristályban a teremtő erő mértani ősformái jelennek
meg saját közegükben. Képtalálat a következőre: „hegyikristály”A gyermek is az élet isteni teremtő erejének
összesűrűsödött, kikristályosodott formája. Az ember lelkében éppen az anyag törvénye, az összehúzó, összefogó koncentrációs erő
révén valósul meg az isteni önvaló, születik meg az isteni gyermek:
az öntudat. Amíg az ember az állati ösztöneivel azonosítja a tudatát,
állatok lakta istállóhoz hasonlítható. Ebben az istállóban, a különböző állatok között kell az isteni gyermeknek: az isteni öntudatnak
megszületnie. Ez a Bak csillagképének koncentráló hatása révén
valósul meg. Az elveszett paradicsomba visszavezető egyetlen út az
összpontosításon keresztül nyílik meg. Ezért ünneplik az isteni
gyermek születését abban a hónapban, amelyben a Nap a Bak csillagképben áll. Ennek az erőközpontnak a kisugárzása segíti elő,
hogy az isteni alapelv az anyagban és az anyagon keresztül, vagyis
a testben és a testen keresztül nyilvánuljon és valósuljon meg teljes
mértékben. A Bak az anyaságnak a szüléssel összefüggő aspektusa.”
“A Bak jegyében megszületik a szívben az isteni gyermek – az egyetemes szeretet. Az ember azonossá válik az isteni önnönvalóval, és abban tudatosul. Tiszta kristályként teszi láthatóvá a szívében megszületett isteni gyermeket. Szavaiban és tetteiben az egyetemes szeretetet juttatja kifejezésre.”

És itt találhatjátok Kiss József Zsolt elemzését az Új Egyensúly oldalról:

https://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/mindaz-amit-a-bak-jegyrol-tudni-erdemes

!! FRISSÍTÉS: December során ismerkedtem meg a Holdcsomópontokkal, ami nagyon hasznos információt hordoz számunkra: megmutatja, milyen tudás van a tarsolyunkban, és hogy mi az, amit ebben az életünkben meg kell tanulnunk. A különböző jegyekhez bemásolom Hajdú Ildikó oldaláról, hogy akinek az adott minőséget kell tanulnia, annak mire is lenne érdemes odafigyelnie az életében.

Tehát, aki jelenleg a BAK minőséget kell, hogy tanulja, annak a születési dátuma az alábbi időszakokba esett, és az előző életeiből a HALAK tudását hozza magával:

“1935. 02. 13. – 1936. 09. 01.
1953. 09. 23. – 1955. 04. 02.
1972. 05. 06. – 1973. 11. 22.
1990. 12. 14. – 1992. 07. 03.
2009. 7. 27. – 2011. 02. 13.

Ön előző életéből fokozott érzékenységet, alkalmazkodóképességet, a gondoskodó szeretetre való képességet hozta. Előző életét érzelmi szempontok szerint élte (Rák). Érzékenységét az otthonteremtésben, művészi tevékenységben tudta kamatoztatni, de a szilárd egzisztencia, az anyagi biztonság felépítése problémát okozott Önnek. Érzelmileg is, anyagilag is családjához kötődött, ennek következménye lett az önállótlanság, önbizalomhiány, függőség kialakulása. Feladata ebben az életében a felnőtté válás, az önmagáért való felelősségvállalás. Kitartást, szorgalmat kell tanulnia. Érzelmeit háttérbe kell szorítania és különös hangsúlyt kell fektetnie kötelességei teljesítésére. Előfordulhat, hogy olyan élethelyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat.

Felnőni:

Rendkívül fontosnak tartottad életed első harmadában a múlthoz kötődő szálakat, és valószínű, hogy felnőttként is nagyon erősen függsz a családtól. De eljön az a pillanat, amikor képesnek kell lenned arra, hogy ezeket az erős szálakat megszakítsd, és vállald a felelősséget saját életedért. Fiatal korodban hajlamos voltál inkább arra, hogy túlságosan átengedd magad a neked fontos emberek, szerelmi partnerek gondoskodásának. Emiatt azonban csak meglehetősen gyerekes szerep juthatott neked. Később egyre inkább szükségét érzed annak, hogy kitörj ezekből a kötelékekből, és minél hamarabb teszed meg, annál boldogabb leszel. Gyerekek és család, ezek, amik gyakran aggasztanak. Talán mert ösztönösen átérzed mindazt a felelősséget, amit ezek jelentenek. De éppen ezek miatt is fontos lenne az, hogy megszabadulj függőségeidtől, illetve hogy úgy élj, hogy elégedettebb lehess saját magaddal. Nagyon érzelmes típus vagy, bár idővel rájössz, hogy milyen nagy szükség van az erős önfegyelemre is.

A Bak felszállószálló holdcsomóponttal rendelkezők inkább szeretnének Rákként viselkedni, de előbb-utóbb rákényszerülnek a másik útra.
Ha pedig mégis ragaszkodnak a régi verzióhoz, akkor nehéz lesz boldognak lenni és boldogulni. És akár le is csúszhatnak a lejtőn.”
(Forrás: Hajdú Ildikó oldala)

A másik, amit többek között érdemes megnézni, a Lilith: A Fekete Hold, a Lilith az énünk sötét oldala. Nem kell tőle megijedni, és ostorozni magunkat miatta, csupán abban segít, hogy megértsük, milyen aspektusunkra kell éberen figyelni. És amúgy minden tulajdonságunk lehet építő és lehúzó is- attól függ, mikor hogyan használjuk, tehát nincs abszolút jó és rossz tulajdonság. Mindennek két oldala van. És természetesen ha az ember arra törekszik, hogy fejlődjön, keresi a megértést, nyitott a szembesülésre, akkor ahogy egyre magasabb tudatossági szintre jut, szépen kicsiszolódnak az egó lehúzó oldalai, és csak az előrevivő “részeit” fogja használni. Ha érdekel a Lilith-ed, ezt az oldalt ajánlom pl., de rengeteg van még, olvass el többet is…

*=csillagbölcselet; nagy tudója Paksi Zoltán, rengeteg videója van a Youtube-on, ezt az ismeretterjesztő előadást pl. érdemes meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=A4LiCluq8bI 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .