A Teljes tudat ünnepe

Június 21. a Napforduló és a Jóga világnapja.

A Nap a tudatunk fejlődését is szimbolizálja az évkör során.

A maximális Napfény a tudatunk maximális fényét mutatja meg: a Lelkünk fényét. Amikor már nem félünk, aggódunk, amikor már teljesen elfogadjuk magunkat, akkor át tud járni a legmagasabb szintű énünk energiája, a lelkünké.

Húsvétkor azt ünnepeltük, hogy legyőzhetjük a halált- vagyis van lehetőségünk szabad választásunk mentén, hogy fejlesszük magunkat, letegyük blokkjainkat, és megérjünk arra a szintre, hogy már nem félünk, és így már nem mással, félelmekből, vágyakból fakadó, szubjektív gondolatokkal, érzelmi hullámokkal, komoly traumákkal és megszokásból, unalomból fakadó drámázásokkal azonosítjuk magunkat, hanem már érezzük, és tudjuk tiszta lényünket, és így képesek vagyunk a lelkünkkel azonosítani magunkat. Ami pedig örök és határtalan. És így rájövünk, ráérzünk hogy nincs is olyan, hogy halál: nincs olyan, hogy vég.
Pünkösdkor azt ünnepeljük, hogy a lelkünk fénye eltölthet minket, tehát ami Húsvétkor elindult, az kiteljesedik, beteljesedik…
A Napmaximum pedig ennek megkoronázása: a legszuperebb énünk fényének ünnepe, a szeretetteljes, ítéletmentes énünk ünnepe.

A tökéletesen fényes tudat, a Lélek fényének ünnepe

A teljes fény a teljes, integrált tudatot szimbolizálja: amikor már nincs olyan én-részünk, amit eltaszítanánk magunktól, amit ne tudnánk elfogadni, amit ne tudnánk átölelni, amit ne szeretnénk… Így kioltódik minden árnyékrészünk, félelmünk hatalma felettünk… A Földön nem a tökéletesség a cél, a feladat, hanem a teljes elfogadás, és az abból kiérlelődő szeretet. Amikor magunk felé kinyitjuk ezt (feldolgozva azokat a traumákat, amik miatt még nem tudjuk elhinni, hogy jók és szerethetők vagyunk), akkor mások felé is működni kezd.

Tavaly írtam részletesen erről, ahogy arról is, miért kerülhetett a jóga világnapja erre a napra.

Most csak annyit tennék hozzá, hogy: köszönöm! Végtelenül hálás vagyok a Mindenségnek a jógáért, ezért a csodálatosan sokoldalú, finom és intelligens rendszerért, és azért, hogy elérkezett a nyugati emberhez is. Életmenő az agyonstresszelt, teljesítményfüggőség miatt agresszív és/vagy szorongó nyugati ember számára.
Minden reggel, ahogy ráállok a jógaszőnyegre, és ráhangolódom a Napüdvözletre, végtelen hála önt el, ahogy azonnal érzem, eltölt a lelkem ereje: ahogy felemel magához, kiolt minden fáradtságot, kételyt, és ahogy az energiája testileg is regenerál és rugalmasít, erősít… Ahogy áramlok az ászanákkal és a légzéssel, finoman oldja a blokkjaimat, tágítja a tudatomat. 12 éve gyakorlom, és mennyi mindent adott, mennyire kinyitott, feloldott…?! Teljesen újjászülettem a jógának köszönhetően- válaszokat kaptam a kérdéseimre, szabaddá váltam, letehettem a félelmeimet, gátjaimat, a depressziót, elkezdtem megérezni a finomabb síkot, az energia áramlását, a tágasságot, a végtelent, a korláttalant… megbékéltem a sorsommal, kioldottam mostanra a legtöbb karmámat, és egyre tudatosabban, könnyedebben tudom kezelni mind a férfi jellegű/ bal agyféltekés, mind a női jellegű/ jobb agyféltekés energiát, minőségeket az életemben… tehát a csakráim is egyre harmonikusabban működnek, és megnyílt a Harmadik szemem… Érzem, hogy megérkezem hamarosan a teljes békébe és szeretetbe, a valódi Önmagamhoz… és mindez a jógának köszönhetően, a célzott blokkoldások mellett… Hála, hála, hála! ??

Tényleg isteni adomány a jóga. Évezredeken át máshogy nem is maradt volna fenn- ez is bizonyítja a tisztaságát, a működőképességét… és hogy nem kötődik személyhez, hogy kezdőnek és haladónak, molettnek és szikárnak, fiatalnak, öregnek, betegnek, egészségesnek egyaránt ad, ad és ad: fejleszt, gyógyít…: emel Önmagunk fényéhez. Nem veszett el az évezredek során, hanem kiterjedt és terjed, nap mint nap, kreatívan, szabadon… bármilyen jellemű is legyen, bármilyen sorsot taposson, bármit hordozzon, oldja, felszabadítja az embereket. Erősíti a szabadságot és kreativitást, nyitja az önbizalmat, örömöt bennük. A testi hatásairól nem is beszélve: nincs még egy ennyire sokoldalúan kedvezően, mellékhatásoktól mentesen, harmonikusan ható “mozgásforma”, a WHO meghatározása szerint is az elmélyült, lassú, nyugodt nyújtások, erősítések a leginkább hatékonyak az egészség előmozdításában- és mi ez, ha nem a hatha jóga fizikai szintjének leírása.
Annak is tud adni, aki napi több órát gyakorol, és annak is, aki évente 2x… Nyilván más a fejlődési ütemük, de mindenkinek tud adni: a jóga adaptív természete abból fakad, hogy a technikái alapvetően egyszerűek, mert annyi a lényegük, hogy magunkra kell figyelni közben, és emiatt, a jelenlét gyakorlása miatt az energia, ami maga az adaptív intelligencia és életerő, olyannyira átjárja a gyakorlót, hogy így alkalmazkodik mindenki egyéniségéhez. Arra is hat, aki nem érti, nem tudja, nem hiszi, nem érdekli, hogyan működik az energia, a tudat, a jelenlét, az önvaló, és egyszerűen csak követi az oktató instrukcióit… és arra is, aki beleássa magát a jógafilozófiába, teológiába és magában is rengeteget gyakorol, meditál… érzi, érti a működést és maximálisan a tudatos fejlődésnek szenteli magát.

A jóga mindenkit fejleszt a maga szintjén: a jóga mindenkiből a legjobbat hozza ki szépen fokozatosan, egyénre szabottan.

Ezek mind bizonyítják a jóga nagyon magas, tiszta: isteni minőségét.

Végtelen hála érte! ???

Boldog Napmaximumot, tehát, és bátor, örömteli kiteljesedést, ragyogást mindnyájunknak – amit a rendszeres jelenlét-gyakorlással, azaz jógázással ki is tudunk hozni magunkból…! Szóval minél több jógázót kívánok magunknak a Földön, fényesedjen az egyéni és a kollektív tudat egyaránt…!

Namaste <3
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .