A Nap és a Tudat

Ma Zalaszántóra, a Béke Sztúpához mentünk hangolódni a Napforduló kapcsán… és mint mindig, most is nagyon felemelő volt.

A karácsony az isteni gyermek születését ünnepli, emlékeztet minket a bennünk rejlő isteni potenciálra: a tudatosságra. Az (ön)Tudat az Emberben rejlő isteni szikra. Általa használhatjuk szabad akaratunkat, és dönthetünk akár amellett, hogy alakítjuk magunkat, csiszoljuk jellemünket (és ezáltal: sorsunkat), és a tudatos önmunkával egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy legmagasabb szintű Tudatunkkal, a Lelkünkkel egyesüljünk. ☀️ Ahogy a Nap egyre kisebb pályát jár be, egyre növekszik a sötétség, a fény hiánya: a tudatunk még árnyékban tartott, kitaszított területei kapnak egyre inkább teret ebben az időszakban. Olyan feladatok, szituációk, kapcsolatok jelennek meg az életünkben, amelyek kihívást jelentenek, amelyeket elutasítunk, amelyek elől menekülnénk, amelyektől valami miatt tartunk vagy kegyetlenül bánunk… ezek tartják a tükröt nekünk, ezek által találkozunk énünk áttisztításra, felfényesítésre váró szeleteivel – és ez a tisztulás meg is történik, ha megküzdünk a feladattal. ☀️ Ahogy mostantól egyre több fény jut egy napra, úgy lesz egyre könnyebb a rálátás azoknak, akik keresik a megoldást: a nehéz feladatokba való beleállással nem csupán rendbe teszünk egy-egy konfliktusos kapcsolatot, megoldunk egy nehéz projektet, nemet mondunk olyanra, amit valójában nem is szeretnénk…: ilyenkor a tudatunk egy, magunk elől még árnyékba tolt részét hozzuk át a fénybe. Énünk egy eleddig elutasított arcát fogadjuk be a tapasztaltak által kiérlelt bölcsességnek hála! ? Ha végül teljes mértékben integráljuk én-részeinket, megérkezünk az önelfogadásba – a békébe és a szeretetbe. ?Szabad akaratunk ajándéka, hogy bármikor választhatjuk, hogy élünk isteni lehetőségünkkel és tudatosan elkezdjük alakítani magunkat= sorsunkat és így Tudatos Teremtővé válunk. ?Ennek a lehetőségét ünnepeljük ilyenkor, és a valódi karácsonyi ajándék: hogy Társteremtővé válhatunk! ?

♡ Kívánok tehát mindenkinek felszabadító, önmaga isteni lehetőségére örömteli ráébredést hozó karácsonyt! ♡

#karácsony #tudatosság #sztúpa #istenigyermek #napforduló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .