Keddi mantra: Mars ♂

A keddi nap a Mars bolygóhoz (♂) (~ Árész, 8-as szám, Kos zodiákus jegy) kapcsolódik, melynek jellemzői az akarat, a tetterő, a lendület, a hódítás, a céltudatosság, a kitartás, a törekvés, a gyakorlatiasság, önérvényesítés, gyors észjárás, a testi erő, a szexualitás, ösztönösség, a bátorság, függetlenség, felelősségvállalás… – ha magas szinten működik. Ezek tüzes energiák, férfi (bal agyféltekés) minőségek, de természetesen akár férfiak vagyunk, akár nők, szükségünk van arra, hogy képesek legyünk működtetni ezeket, kialakítsuk magunkban harmonikusan, magas szinten az egészséges egót (ami reális önértékelést jelent, ugyanakkor azt az alázatos nyitottságot is, hogy tudjuk, mindig van még lehetőség a tanulásra és a fejlődésre), a döntés, a cselekvésbe való belekezdés, a küzdeni tudás… és a vágyakból valódi eredményt létrehozó teremtés képességét. (Az ősi jelképben az anyagot jelentő kereszt helyezkedik el a szellemet jelképező körön: ♁. Ez az akaratát érvényesítő teremtő erőt jelenti. A modern jelben a keresztet a vágy nyila váltotta fel: ♂)

♂ Amikor túlbillennek bennünk ezek az energiák, akkor akaratossá, önfejűvé, kéjsóvárrá, vakmerővé, egósan idealisztikussá, akár gőgössé válunk, türelmetlenek, sőt, talán agresszívak, erőszakosak is vagyunk… könnyen dühbe gurulunk, és makacsul haragtartóak is lehetünk. Ilyenkor meg kell tudnunk szelídíteni az erőnket (ezért ezeket a képeket választottam), meggyógítani az egónkat, hogy ne rettegjen, ne hatalmaskodjon… és megtanulni bízni a Teremtésben, nem csak magunkban…
Ha viszont nincsenek meg bennünk, akkor döntésképtelenek, halogatóak, felelősséghárítóak, teszetoszák, szétfolyók, önfeladók, gyengék, fókuszálni képtelenek lehetünk… Ilyenkor fel kell élesztenünk a tüzünket, az erőnket és meg kell tanulnunk bízni magunkban és a Teremtésben… (ld. még kontrollmániáról szóló poszt)

♂ A keddi mantra Murugan istenséghez szól, aki a (tökéletesség felé) törekvést képviseli többek közt, s a marsikus minőséget segíti magunkban harmóniába hozni.
Muruganról, avagy Kartikeyáról bővebben itt olvashatsz pl.: https://www.sorslevelek.hu/library/gods/murugan

A mantra szövege: Om Sharavana-bhavaya Namaha = meghajlok Murugan előtt ~ megnyitom magam ezen isteni energiának.


Kedden javaslom elvégezni, mivel a kedd a Mars napja, s így ilyenkor erőteljesebben tud hatni, ha erre a minőségre koncentrálunk- fokozhatjuk a hatást, ha ászanázásban a marsikus energiájú szerveket is megmozgathatjuk…: a Minőségi én-idő jógacsomagomban megtalálod ezt a kb. fél órás gyakorlatsort, ahogy a hét többi napjára vonatkozókat is: pipiter-joga.hu/videok
Kitartó gyakorlást, tetterőt, bátorságot, egészséges önértékelést kívánok Neked!
Namaste♡
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .