Szerdai mantra: Merkúr ☿

☿ A szerdára ajánlott mantra a Ganesha mantra, aki az elefántfejű istenség, Shiva és Parvati gyermeke… ő az akadályok elhárítója, a pozitív gondolkodás képviselője. Fokozza kommunikációs készségünket, gyermeki nyitottságunkat, játékosságunkat, kíváncsiságunkat, felfedezési vágyunkat; nyitottá tesz, érdeklődővé a világ dolgai iránt… segít kapcsolatot teremteni, információkat szerezni, jó problémamegoldóvá válni… (ezek az attribútumok a Merkúr, a 3-as szám, Hermész/ Mercurius és az Ikrek archetípusra is jellemzők).

☿ Erre az archetípusra (~ energiacsomagra) a fentieken felül még jellemző a gyorsaság, a mozgékonyság, a rugalmasság, a gyermekiség, a humor, a viccelődés, a mókázás, még a csínyek is; az intellektualitás, gyors felfogóképesség, tárgyilagosság, az információk begyűjtése, hozása-vitele (ld. Hermészt, aki a világok közötti üzenetek/ hírek vivője); az egyenlőnek tekint mindenkit, nem érdeklik a társadalmi rangok, koncepciók, hagyományok, könnyen gondolkodik egymás mellé rendelt emberi viszonyokban. Fejlett a műszaki gondolkodása, az érdeklődése a szerkezetek, gépek működése iránt. A felfedezés, a kíváncsiság ennek a típusnak a nemi életére is kiterjed, számos szexuális kapcsolatra van és szeret mindig mást és mást kipróbálni- nem igazán az ő kenyere a monogámia, elköteleződés sem ebben, sem egyéb életterületeken: nehéz számára a kapcsolódás, az érzelmekről való beszélgetés, azok megértése, átélése és a felelősségvállalás is.

☿ A Merkúr jele ☿: a kereszt az anyagi tapasztalást, az anyagi sík felfedezését, megismerését szimbolizálja, a kör az intellektust, a kis fülecskék a nyiottságot, kíváncsiságot (mintegy antennaként “veszik az adást”, figyel, hogy még többet megtudjon a világról).

☿ Akiben túl vannak billenve ezek a levegős energiák, annak feladata fejleszteni magában a másokra való odafigyelést, a felelősségvállalást, a következetességet, pontosságot, precízitást, rendszerességet; az érzelmek felismerését, kifejezését, az együttérzést.
Akiben nem igazán működik ez a minőség, merev, rugalmatlan lehet, hajlamos beleragadni egy-egy helyzetbe érzelmileg, nehezen veszi a változásokat; túlzottan véresen-komolyan veszi a dolgokat, drámázásra hajlamos; nincs humora, túl konzervatív és ítélkező lehet nem tud elszakadni a hierarchikus felfogástól, alá-fölé rendeltségi koncepciótól, a sablonoktól, szabályoktól, hagyományoktól, nem tud kreatívan, formabontóan gondolkozni… ebben az esetben ez a mantra segíteni fog lazábbá és vidámabbá válni..;)

☿ A mantra szövege: Om Gam Ganapataye Namaha (~ meghajlok Ganesha előtt/ megnyitom magam az energiáinak, hogy járjon át ez az isteni minőség)

A szerdai napon gyakorlás, és a vonatkozó ászanázás is fokozza a mantra hatását, ez utóbbit megtalálod a Minőségi én-idő jógacsomagomban: pipiter-joga.hu/videok

Jó gyakorlást, vidámságot, nyiottságot és (ön)felfedezést kívánok Neked!
Namaste ♡

Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .