Tisztító mantra

Mantrával is rá tudunk segíteni arra, hogy az életünkből távozzon minden olyan, ami lejárt, ami csak akadályoz, gátol abban, hogy egy új szintre lépjünk, és új oldalunkat ismerjük meg. És ez a böjtben hatványozottan fókuszban van.

A böjtre ajánlottam már pár gyakorlatot, de a mantrával is rásegíthetünk a tisztításra, elengedésre: ilyenkor hasznos a Shiva-mantra.
Shiva a lebontás, eltörlés minőségét képviseli – azokat a dolgokat bontja le, söpri el, amelyek már elavultak, nem működnek, elsilányultak… hogy így legyen hely egy magasabb szintű valaminek: akár kapcsolatnak, akár állásnak, projektnek, lakhelynek, de még akár tárgynak is az életünkben! Valami olyan bejöhessen, ami tényleg minket szolgál: az ön-megismerésünket, ön-felfedezésünket- és ez által megerősödésünket és bölcsülésünket… (Hogy az istenségeket hogyan lehet előrevivő, ha értelmezzük, a Szaraszvatiról szóló posztomban írtam.)

Shiva erejéről írtam 2020 tavaszán annak apropóján, hogy a vírus ezt teszi, elsöpör egy olyan rendet, ami igazságtalan és kizsákmányoló, leláncoló volt… a mostani böjtben itt az ideje a maradék önkorlátozást is kisöpörni az életünkből, hogy a Tavasz meghozhassa számunkra az új énünket, új szintünket.

A mantra: Om namah Shivaya (ejtsd: om námá sivájá)- jelentése: meghajlok Shiva előtt, azaz átadom magam a tisztulásnak, megnyitom magam, söpörje el, ami már felesleges, holt teher az életemben, és ezáltal legyen hely az újnak bennem/ az életemben.
Nem kell félni, az élet így is, úgy is lehántja rólunk, ami hátráltat, sokkal jobb és kevésbé fájdalmas, ha elébe megyünk a folyamatnak, és önszántunkból fejtjük le, vetjük le az elhasznált rétegeket: azok megtették, amit meg kellett, megtanultunk általuk ilyen meg olyan dolgot (főként magunkról… már ha tudatosak vagyunk) – akkor annak volt az ideje, most egy újabb szintnek van.

A youtube-on rengeteg változatot találtok, nekem ez pl. tetszik

Ha Shiváról olvasnátok, itt pl. tudtok

Szóval hajrá, tisztulás! Én a böjtben minden nap elmondom 108x ezt a mantrát, csatlakozzatok Ti is, ha úgy érzitek!

Namaste <3
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .