Köszönöm, 2020! – avagy utad a kutad…

A valódi évkör szerint december 21. az Újév napja, mert akkor születik a Fény- de azért búcsúzzunk el most (is) ettől az extra évtől!

Köszönöm, 2020, a sok, nagyon különleges megélést, tanítást! 2020 bizonyította, hogy békés úton is fel lehet forgatni az emberek életét, nem kell háború ahhoz, hogy egy kicsit elgondolkozzunk, mi számít és mi nem annyira.

Akikkel beszélgettem, legtöbben a pozitív oldalát élték meg a karanténnak és a változásoknak: szinte mindent lehántott ez az év, amit feleslegesen cipeltünk, és végül megláttuk (vagy majd hamarosan), hogy tényleg feleslegesek védekezési mechanizmusok voltak csupán ezek a bekövült szokások, kapcsolatok…

2020” Mit jelent a “20” az évszámban? Elemzés a numerológia és a Tarot  oldaláról - Spiritualitás egyszerűen

A Tarot szerint 2020 az Ítélet éve volt (köszönöm ezt az információt, Ági!), mert el kellett már jönnie annak a pillanatnak (a Vízöntő korával), amikor előáll mindenki a farbával: ez az év azt a kérdést szegezte nekünk: dönts, mi mellé állsz, mit gyarapítasz a saját életedben és a kollektív tudatban, a félelem, a szűkösség mellé vagy az Önvalóddal kapcsolódás által az isteni Bőség és Szabadság mellé! Ez az év Nekünk szegezte a kérdést, és nem lehetett mismásolni.

Azt is tanította ezzel, hogy a Te döntésed, az a Tiéd, nem nyomhatod rá másra. Nekem ez volt a legfontosabb tanulság az évben, már korábban előjött az oktatás kapcsán is ez a témakör. El kellett tudnom engedni, hogy hatni akarjak az emberekre, hogy segíteni akarjak. Ebben az évben úgy érzem, sikerült ezt a feszültséget kidolgoznom magamból, és megérteni, meddig terjed az én feladatom: addig, hogy csinálom, amit tudok, amit az én szintemen nyújtani tudok, és ennyi. Akinek hasznos, az inspirálódik belőle(m) hosszabb vagy rövidebb ideig, akinek nem, mert egyszerűen nincs igazán közös pont az utunkon, csak egy kis találkozásra volt szükség- és csak az Ég tudja, miért és mikor fog megjelenni valamiképp az életünkben ennek a kis találkozásnak a hatása – azzal akkor annyi volt, és ez így rendben van.
Megértettem, hogy nem kell megmentenem senkit, nem kell felnyitnom a szemét senkinek, nem kell akarnom mások változását, hisz teljességgel rá sem láthatok az ő útjára, feladataira… mindenki szedi a morzsákat az útján, tanul, fejlődik, nem tudhatom, mivel adom a legtöbbet, legjobbat neki… ez az Élet, az Isten hatásköre, nem kell görcsölni mások haladásán. Én annyit tudok, hogy amit én hasznosnak, előrevivőnek tartok, azt elmondom, leírom, a jógaórákba, meditációkba… beleteszem, és élem ezek szerint az elvek szerint az életem- képviselem, amit én éppen, az aktuális tudatszintemen igaznak vélek, és… kész. Nincs más feladatom.
Amikor lejött ez a tanítás nekem január környékén, akkor kaptam ezt az alábbi idézetet is mellé, amiért nagyon hálás vagyok, mert azóta, ha rám törne a túltengés, hogy “megmentsek” valakit annak ellenére, hogy látom, hogy ő nem azt az utat/ nézetet választja, amit én, akkor azonnal, békével elengedjem, ne akarjam győzködni- és ez nagyon jó érzés, hogy tisztelem, meghajtom a fejem a döntése, az ő útja előtt… a békés nyugalom erősödik bennem, ahogy ezt egyre jobban élni tudom:

Szerintem ez nagyon sok segítőnek hasznos tanítás, de úgy általában is, minden embernek, hisz mindenki tanító, mindenki tükör a másiknak valamilyen módon.

2020. év elé | Fölöttem a felhő

És ez az év vastagon hozta ezt a tanítást, mert tényleg mindenki aszerint reagált az új helyzetre, ahogy tudott a tudati szintje, azaz meggyőződései és blokkjai szerint, és meg kellett tanulni tiszteletben tartani, ha valaki azt választotta pl., hogy félni szeretne. Nagyon fontos ez, megtanulni tisztelni a másik útját. Akkor is hagyni kell, ha látod, hogy össze fog omlani a rendszere: ha állandóan megakadályozod abban, hogy megtapasztalja, a saját vélekedése mit hoz neki, akkor sosem tanulhatja meg, sosem lesz önálló, (Tőled) független, romlik az önbecsülése, és így egyre inkább gyengül, egyre inkább Rád/ másra szorul… Te pedig nem biztos, hogy bírod az egyre nagyobb plusz terhet, főleg, hogy az Élet nem hagyja szó nélkül a túltengést, egyre többször szívni fogsz miatta, pl. durván kihasználnak, hálátlanok lesznek, stb. egyre rosszabb helyzetbe kerülsz bárhogy, hogy vedd észre, hogy más dolgába ártod magad… + negatív karmát is okozol magadnak, mert megfosztod a tapasztalás és ezáltal a tanulás lehetőségétől. Persze együttérezni lehet, de a terheket átvenni nem előrevivő senki számára… Szóval fontos a határokat felismerni és megtartani.

Nekem ez fontos tanulás volt, már évek óta különböző módokon tanultam ezt, mert családi berkekben is működtettem ezt a túltengést sokszor, mások helyett terhet viselni, elintézni dolgokat. Erről viszonylag jól leszoktam az évek alatt. És ez az idei tanítás, ez úgy érzem, megkoronázta ezt a tanulási körömet. 🙂 (Aztán persze, biztos még fokozódik majd, hisz végtelen a fejlődés! 🙂

Nagyon hálás vagyok ezért, 2020, köszönöm!

Aztán, ahogy meditáltam ezen a kút dolgon, ez jött le:

Az utad a kutad.
Ki út? Te!
Ki kút? Te!
Kiút? A kút és az út… vagyis: Te!

😀

Szóval csak bátran lépkedjünk az utunkon, abból merítünk, abból tapasztalunk, a tudásunk kútja az utunk, a tapasztalásunk: minden, de minden valamilyen tapasztalást hoz, és minden bölcsebbé tesz… és minden Önmagadhoz vezet!

2020-nak sok-sok mindent köszönhetek még… a jógás videóoldalam, az online élő gyakorlás megtapasztalását, az új telefont, (számomra) új autót, új laptopot, új hangszórót – minden műszaki cikkemet le kellett cserélnem, elengednem a régit, megengednem az újat, kicsit döcögősen ment olykor… – aztán meditációs “csodákat”, pl. a hetedik csakránál a mantránk eszméletlen élményeket hozott…. aztán párkapcsolati szuper átalakulást, családi kötelékek harmonikussá válását… írtam ezekről már egyrészt a mostani napokban, másrészt korábban pl. itt vagy itt, de sokat le sem tudtam írni (még…:), majd előjön, ha épp szükség lesz rá…

Szóval 2020-ban igyekeztem távban is segíteni, hogy tudj Önmagaddal kapcsolódni a jógán keresztül, és onnan erőt meríteni, hogy meg tudd lovagolni a változást hozó erőket, és akár szárnyalni tudj ezekben az extra időszakokban, örültem, hogy sokan gyakoroltunk együtt! 2021-ben az online élő jógaórákat is bevezetem, hogy még élőbb legyen a kapcsolat..:)

Emlékeztetőképp írom, hogy a jó kis ünneplések, dőzsölések után rákapcsolunk, finoman, de határozottan belerázzuk a gatyánkba magunkat jógával! ;):D Január 2-án az ízületek átmozgatásával, rozsdaoldó jógával kezdünk, holnap megtaláltok mindent infót a FB-on, e-mailben és itt a honlapon!

A bőség áramlásának mandalája

BOLDOG ÚJÉVET NEKTEK!
Köszönöm, hogy itt vagytok, velem tartotok!

2021 az Új Világ éve! Lépjünk be az Új Tudatosság kapuján, éljük Önmagunk legszabadabb, legörömtelibb, legnyugodtabb verzióját, azt kívánom!

Namaste ♡♡♡
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .