Az őszi-téli vizsgaidőszak elé…

A pillangó kibontakozása | infaustus 2.0

Többen mondtátok már, hogy hallottatok rémisztő prognózisokat az őszre vonatkozóan. Erre mindig azt válaszoltam, hogy az idei év próbák sorozata (ahogy írtam is róla), csak rajtad múlik, hogyan éled meg: belesüppedsz a félelembe, vagy megragadod a nagy lehetőséget a fejlődésre, dobbantónak használod az időszakot a magasabb szinted elérésére. Vizsgaidőszak van, azaz: fel is út és le is út… Tied a választás, mint mindig – és ez szuper dolog szerintem.:) Most válhatunk földön kúszó, araszoló hernyóból örömmel és könnyedén szárnyaló lepkévé.

2020 az ítélet éve, azaz elválik az ocsú a búzától.
Ha a tavasz volt a vizsga, akkor az ősz a mestervizsga időszaka – mondja Veres Mónika egy korábbi előadásában. Tied a választás, mint mindig – és ez szuper dolog szerintem, hisz tényleg csak rajtad múlik, mit szeretnél megélni… 🙂

Nem kell berezelni: mindenki a saját szintjén van megmérettetve, és emlékeztetlek Titeket újra: TÖRVÉNY, azaz nincs kivétel az alól, hogy csak annyit tesz eléd az Élet, amit meg tudsz oldani, HA egy kicsit összekapod magad, azaz hajlandó vagy nyitottan, a szokványos körökből (komfortzónából) kilépve gondolkodni, de most leginkább arról van szó: érezni. Az érzés nem érzelem, azaz nem érzelmi hullámzásra van szükség, hanem pontosan az ellenkezőjére, tudatosan a tengelyben és a jelenben maradásra, és érezni, érzékelni, megérezni a lélek hívását, a belső hangot = a felsőbb szintünket/ a jobbik énünket.

Erre mindenki képes. És meg lehet tanulni: a meditáció erre van. Ami csupán annyi, hogy elcsendesedsz, az elme zakatolásától függetlenné teszed magad, és ráérzel, milyen a MOSTban létezni, lenni, beleengedni magad a létezésbe, a végtelenbe és így a bizalmadat (újra ki)fejlesztve beleengedni magad az áramlásba. A “csupán”-t később fogod érezni, amikor elkezded, még nagyon nehéz lesz, de ne add fel, megéri: csak figyeld a légzésed, és 1-1 másodperccel minden nap tovább bírsz majd a jelenben lenni. (A mantrázás pl. nagyon jó módszer kezdőknek az elmét kiütésére, pl. “Az Isten bennem, én az Istenben”, vagy szanszkrit mantrák közül is van egy millió, pl.: a Mul mantra a félelmek levetkőzésére… A SatNam kundalíni jógás oldalon nagyon sok mantrát találsz.)
Megéri rászánni azt a pár percet minden nap… aztán egyre több perc lesz, de ez nem lesz gond, mert úgyis akarod majd, vágysz majd rá, úgyhogy meg fogod teremteni rá az időt, ne aggódj az időbeosztásodon…

A jelenbe kerülés azt jelenti, hogy az Élet áramlásába kerülsz (flow), de ez nem egyenlő a sodródással. A sodródás nem tudatos, pont az ellenezője az áramlásnak, a sodródás az, hogy nem hozok döntéseket, nem vállalok felelősséget az életemért, hanem csak visz egyik erő ide, mások oda, és teljesen esetleges, hogy mit élek meg.
Az Élettel együtt áramolni pont az, hogy tudatosan a jelenbe hozom magam (minél gyakrabban és minél hosszabban), jelen vagyok, az áramlássá válok én magam is, és ez azt hozza, hogy megemelkedik az energiaszint, magasabb tudati szintre kerülsz(, ahonnan bölcsebben rálátsz az életedre).
A jelenben azért jó lenni, mert ott nyílik meg a csatorna, ott tudsz kapcsolódni a felsőbb Önvalódhoz, a magas szintű, Bölcsebb Énedhez, amiben ott van a hatalmas energiád, ami Rád vár. Olyan hatalmas, amit nem tudsz a véges eszeddel elképzelni- ezt csak megérezni tudod, a szíveddel beengedni, Jelenben, a jelenlét gyakorlásával.

Beengedni, teljes bizalommal és önbizalommal, nyitottan…

Ahogy az ember gyakorolja a meditációt, egyre gyakrabban és egyre nagyobb erővel találkozik a Végtelenséggel, a Szabadsággal… saját, isteni Önvalójával: ez teljesen átalakítja a látásmódját, ráérez, hogy mennyivel több van a világban, mint az, amit meg tudunk fogni, mennyivel több a valóság, mint amit a szűkös, hétköznapi tudatállapotunkban fel tudunk fogni, be tudunk fogadni… és innen indul a szárnyalás. Innen már nincs megállás… csodálatos, amit meg lehet élni. Csodálatos- a hétköznapi szintről nézve, és a hétköznapiból kiemelkedve, tágabb tudatállapotból nézve pedig olyan zseniálisan egyszerű és természetes, hogy az embernek csak kacagni van kedve, mert onnan már nem is értjük, hogy tudtunk korábban annyi aggodalommal, annyira szűkösen élni korábban.

Ennek a megtapasztalására, kibontására és (tartós meg)élésére nyílik lehetőségünk az ősszel-télen. És ez így már nem is ijesztő, ugye? Csak add meg magadnak az esélyt, ne állj ellen a nyíló lehetőségnek, add meg magadnak a minőségi én-időt, hogy elérd ezt a felszabadító szintet.

Én is segíteni fogok, készítek majd meditációs anyagokat, mozgásokat, és amíg lehet, 3D-ben is közös gyakorlásokat- de tudd: Rajtad múlik, a Tiéd a döntés: én eszközöket, technikákat tudok átadni, amik nekem, az én utamon beváltak, de a Te utad más, és csak Te tudod bejárni. De az általános, hogy a jelenlét szükséges a megtapasztaláshoz, szóval ne aggódj: nem kell hozzá semmi csak Te, mert ott van Benned a kulcs. Csak rendszeresen hoz magad fókuszba, tengelybe, a középpontodba, és legyél magaddal. Ennyi, a többit adni fogja az Univerzum. Olyan csodát, amit most még el sem tudsz képzelni.

Érdemes meghallgatni a prognózisokat, hogy értsétek, milyen céllal és milyen erők, milyen minőségek mozognak, fejlesztenek most minket: akár Kiss József Zsolt, akár Veres Mónika előadását (nagyon klasszul elmondták, mi várható az első félévben/ évben, most alapos elemzést ad külön a 2. félévre fókuszálva: szívből ajánlom, hogy hallgassátok meg. (Ennek hatására kicsit átrendezem a nyárra, ősz elejére tervezett menetrendet, hogy a nyári töltődést segítsem- erről hamarosan írok itt, a blogon…). [FRISSÍTÉS: események menüpontban megtaláljátok a nyári gyakorlási lehetőségeket.]

A jógatáborban is a jelenlétet, bizalmat, önbizalmat gyakoroljuk, még van pár hely az augusztusiban, ha jelentkeznél; emellett amivel jelenleg segíteni tudok, azok a heti órák, illetve a videók. És még jelentkezem majd a továbbiakkal.

Hajrá, bízz magadban és csak engedd be Önmagad, Önvalód hatalmas energiáját, ami csak arra vár, hogy végre szolgálhasson, végre ne rekeszd el magadtól félelmekkel, aggodalmakkal, kishitűséggel!!
A szupernél is szuperebb lesz, meglátod!!

Namaste <3
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .