Vízöntő, a korlátok ledöntője, az eszmék bajnoka

Ahogy a Bakról szóló bejegyzésemben írtam, azért kezdem el ezt a kis sorozatot, mert nekem rengeteget segített az asztrológia, hogy megértsem, mi felé kellene fordítanom a figyelmemet az életemben. A születési képletünk olyan, mint egy térkép, amit születésünkkor kapunk, hogy segítsen tájékozódni, merre lenne érdemes indulni, milyen lehetőségek nyílnak életünkben, milyen segítő eszközök vannak a tarsolyunkban, és milyen ajtókat felesleges döngetni… Szóval segít tudatosabban élni, fejlődni.


Azt általában tudják az emberek, hogy mi a Nap-jegyük (milyen jegyben születtél?-re a válasz), de kevesebben tudják az Aszcendensüket, a Holdcsomópontjukat, a Lilith-jüket, vagy hogy melyik házukban milyen bolygók állnak, stb. Szóval a Nap-jegy a születési képletünk töredéke, az önmagában alig mond vmit- olyan, mintha magunkról a karunk alapján akarnánk teljes képet alkotni, mondjuk. A születési képlet is komplex, ahogy a személyiségünk, egyéniségünk is… érdemes bogarászni, ha iránymutatást keresünk.
Ezért, gondolatébresztőként igyekszem Nektek összegyűjteni olyan írásokat – a teljesség igénye nélkül – amelyek segíthetnek megérteni ezt-azt… Remélem, hasznos lesz Nektek, és esetleg kedvet kaptok hozzá, hogy csináltassatok egy (vagy több) részletes elemzést magatokról, hogy megkapjátok a térképet az életetekhez, amely segítségről ma a legtöbben elfeledkeznek…
És itt szeretnék köszönetet mondani Szilvinek, akivel rendszeresen nagyon inspiráló beszélgetéseket folytatunk, és aki sok mindent tanít(ott) nekem pl. ebben a témakörben is. <3

Képtalálat a következőre: „vízöntő”

Január 21-én lépett a Nap a Vízöntő jegyébe, amely levegős jegy. Hogy ez mit is jelent, Haich Erzsébet Beavatás c. könyvéből idézem:
“A harmadik csoport, Isten levegős arcának három aspektusa a következő: Ikrek, Mérleg és Vízöntő. A levegős halmazállapot, amely ennek a csoportnak a kisugárzása révén áll elő, mozgással jár együtt, következésképpen ezen csillagképeken keresztül olyan erők nyilvánulnak meg, amelyek korlátlan mozgáslehetőséget tételeznek fel. Szellemi természetűek.”

A jegy minőségéről így ír Haich Erzsébet: “A Vízöntő csillagképe az Ikrekben összegyűjtött és a Mérlegben kiértékelt, jónak talált, illetve törvényekbe foglalt tudást sugározza ki. Ennek a csillagképnek a kisugárzott energiája nem tűri a korlátokat, és nem ismer határokat. A Vízöntő kibocsátja, továbbsugározza a kincseket, fáradhatatlanul önti korsójából a hullámaival a legtávolabbi világrészekbe is kiáramló életvizet. Ezek a hullámok a szellem mindent életre keltő, magas frekvenciái. A Vízöntő a szabad, minden törvénytől mentes szellem megnyilvánulása. ”
“A Vízöntő jegyében az élőlény az összes kincsét kiönti. Isten sugárzó, nem nélküli gyermekévé válik. Magát sugározza ki, a legmagasabb szellemi-isteni erő forrásaként. Megkezdődik az átalakulás, a dematerializáció folyamata. “

Képtalálat a következőre: „holdcsomópont”
Leszálló és Felszálló Holdcsomópont jele

A Holdcsomópont-elemzésből jól érthető, mit kell megtanulnia annak, akinek a Felszálló Holdcsomópontja a Vízöntőben van, azaz aki az alábbi időszakok vmelyikében született. Ez egyben azt is jelenti, hogy Oroszlán-minőségű tudással érkezett:
“1933. 07. 27. – 1935. 02. 12.
1952. 03. 07. – 1953. 09. 24.
1970. 10. 17. – 1972. 05. 05.
1989. 05. 29. – 1990. 12. 15.
2008. 01. 08. – 2009. 07. 27.

Karmája megfelel a jelenlegi korszak csillagképének. Előző életéből határozott, erős, magabiztos személyiséget, vezetői képességeket hozott (Oroszlán emlék). Fenti tulajdonságait mostani életében is kamatoztatni tudja, most azonban egyéni érdekeit háttérbe kell szorítania, és egy közösség részeként mások érdekében kell tevékenykednie. Azzal a céllal született, hogy fölszámolja egoizmusát, és saját érdekeit másokénak rendelje alá. Igazi életcélt csak közösségben találhat. Cselekedeteit a közösségi szellem, az emberszeretet kell, hogy vezesse. Feladatát úgy tudja megvalósítani, ha egy eszmei célt talál, amiben élete értelmét megtalálja. Ilyen lehet például akár a hátrányos helyzetűek érdekeinek képviselete.

Minden hiábavaló:
Az élet első harmadában sok küzdelmen kell átesni, amíg az egocentrikusabb hozzáállás helyett képessé válsz arra, hogy mindig inkább a közösség érdekeit vedd előre.

Fiatal korban szeretnéd maximálisan kihasználni az életet. Úgy tekintesz a világra, mint a szórakozási lehetőségek hatalmas központjára. Nagy energiával veted bele magad szívügyekbe, vagy a költekezésbe, akár a pazarló életbe És úgy általában igyekszel egy nagyvonalú képet festeni önmagadról. De idővel rá kell döbbenned arra, hogy hiú ábrándjaid üresek és hiábavalóak, az élvezetek is csak múló örömöt jelentenek, és a csillogás sem tart örökké. Ez a rádöbbenés meglehetősen megrázó élményt jelent majd. Viszont képessé tesz arra hogy ezután jóval visszafogottabb életet élj a későbbiekben.

Szükségét érezheted annak, hogy elvegyülhess embertársai között és felajánld szolgálataidat a közösség javára. Öncélú tervek helyett egyre inkább a humanitárius vagy közösségi tevékenységek felé fordulsz, és abban találhatod meg az élet értelmét és örömét, ha valamilyen közös cél érdekében együtt dolgozol másokkal.

Vezetőként a demokratikus módszerek és a közös irodai légtér hozhat sikert.

A Vízöntő felszállószálló holdcsomóponttal rendelkezők inkább szeretnének Oroszlánként viselkedni, de előbb-utóbb rákényszerülnek a másik útra.
Ha pedig mégis ragaszkodnak a régi verzióhoz, akkor nehéz lesz boldognak lenni és boldogulni. És akár le is csúszhatnak a lejtőn.”

Képtalálat a következőre: „lilith vízöntő”
Lilith a Vízöntőben

A Fekete Hold, a Lilith az énünk sötét oldala. Nem kell tőle megijedni, és ostorozni magunkat miatta, csupán abban segít, hogy megértsük, milyen aspektusunkra kell éberen figyelni. És amúgy minden tulajdonságunk lehet építő és lehúzó is- attól függ, mikor hogyan használjuk, tehát nincs abszolút jó és rossz tulajdonság. Mindennek két oldala van. És természetesen ha az ember arra törekszik, hogy fejlődjön, keresi a megértést, nyitott a szembesülésre, akkor ahogy egyre magasabb tudatossági szintre jut, szépen kicsiszolódik az egó lehúzása, és csak az előrevivő “részét”, az isteni oldalát, ami önzetlen, elfogadó és előrevivő fogja használni. Ha érdekel a Lilith-ed, ezt az oldalt ajánlom pl., de rengeteg van még, olvass el többet is, hogy megtaláld azt, ami megértést, aha-élményt hoz…! (És ezt amúgy is ajánlom, nekem legalább is ez vált be: ha vmilyen elakadásom volt/van, addig keresek, amíg választ nem kapok, oldódást nem tapasztalok a feszültségben, nyugalmat az elmémben és a szívemben: nem mindig találjuk meg elsőre, aki/ ami tud segíteni legalábbis látszólag… végül kiderül, hogy minden kis lépés hasznos volt az úton! Van, hogy kitartónak kell lenni, küzdeni kell, hogy megértsünk valamit – ilyenkor kvázi bizonyítani kell az Életnek, hogy igenis elkötelezettek vagyunk, szeretnénk szembesülni, változni, fejlődni!) (frissítés: azóta már abban a fejlődési szakaszban vagyok, amikor pont, hogy el kell engednem a küüzdelmet és türelmesen kell várnom, ill. csak megengednem, hogy egyszer csak összekattanjon a puzzle… szakaszonként változik, hogy milyen hozzáállás a gyümölcsöző… szabályként talán mondhatom, hogy az ellenkezőjébe kell merni belemenni egy idő után, mint amit működtettél korábban: én nagyon sokág küzdöttem, akartam, kitartottam, és sokáig hozott eredményeket, de aztán az hozott, hogy mertem passzív lenni, várni, engedni…)

Képtalálat a következőre: „vízöntő kora”

Jelenleg a Vízöntő kor közeleg, 2024 őszén lép a Plútó a jegybe (ahogy azt a Hairben is pl. megénekelték:), amely kor a Halak korát, világhónapját követi. 2160 éves ciklusok* ezek, szóval nem mindennapi tapasztalási lehetőség, hogy pont átéljük a váltást – és azt hiszem, érezzük, hogy nagy változások zajlanak…. Hogy milyen is (lesz) ez a Vízöntő kor, Haich Erzsébetnél (aki ezt a 1950-es években írta) így olvashatjuk: “Ennek a [Halak] korszaknak a végén azonban, amikor a tavaszpont már a következő csillagkép, a Vízöntő felé közeledik, az emberek a vízre alapozott műszaki berendezéseket találnak fel. Ez már a Vízöntő, a műszaki haladás korszakának előszele. A határokat nem ismerő és minden akadályt félresöprő Vízöntő csillagkép kisugárzása az emberiség eszméiben és társadalmi felfogásában jelentkezik. A Halak korszakának végén ezek a rezgések forradalmi változásokhoz vezetnek azokon a területeken, ahol az emberek a legfogékonyabbnak mutatkoznak a hatásukra. Az uralkodó osztályok tagjainak ezreit látom börtönben ülni. Egy olyan szellem is megjelenik lelki szemem előtt, amely már az új, közelgő időszak vonásait hordozza magán, és az uralkodó osztály számtalan képviselőjét fogja lefejezni, vagy más módon kivégezni. Egy kép abból a korszakból, amelyben a Vízöntő energiái már teljes erővel hatnak, azt mutatja, hogy ennek a korszaknak a nagy tanítója a három uralkodó vallást elválasztó összes korlátot lebontja. Egyéniségével bizonyítja be, hogy minden vallás lényege ugyanaz az igazság – ugyanaz az Isten. A vallás és a tudomány közötti válaszvonal is eltűnik, mivel az emberek rájönnek, hogy minden, maga az anyag is hullámmozgás, valamint hogy a szellemi és az anyagi megnyilvánulások között csupán frekvenciaeltérésekre visszavezethető különbségek léteznek, lényegét tekintve azonban minden az összes erő egyetlen ősforrásának, Istennek a megnyilvánulása. Minden hullám, amint azt a Vízöntő jelképes ábrázolása is mutatja: egy természetfölötti lény hullámokat önt ki a korsójából. A Földet elárasztó szellemi áramlatok ezt a hatást mutatják. A tudomány felfedezi a „hullámelméletet”. Számtalan találmányt látok, amelyek mind a hullámok jellemzőire alapulnak. A fény hullámainak hatásával előállított, személyeket, tájakat és tárgyakat ábrázoló képeket látok. Az anyagon áthatoló és annak sűrűségét kimutató hullámokat kibocsátó berendezések jelennek meg előttem. Léteznek hullámok, amelyek kimutatják a bolygók és csillagok anyagának alkotóelemeit. Elektromos, hang-, fény- és illathullámokat használnak fel az emberek. Az orvostudomány már nem vízzel gyógyít, hanem áttért a hullámokkal való gyógyításra. A gyógyító sugarak között az infravöröstől az ultraibolya tartományig terjedő sugarak egyaránt szerepelnek, de felhasználásra kerülnek a rövidhullámok mellett a még azoknál is rövidebb és áthatóbb hullámok, frekvenciák is… A Vízöntő Isten levegős arcához tartozik. Az emberiség pedig levegővel győzi le a levegőt, vagyis olyan energiákkal, amelyek a gáz halmazállapotból nyerhetőek. Látom, hogy az emberek a gőzgépeket olyan eszközökkel cserélik fel, amelyeket gázzal lehet meghajtani. Csodálkozó szemem előtt emberkéz által készített, hatalmas, a levegőben repülő sáskák jelennek meg, amelyek gyomrában emberek ülnek! Ezeket a gépeket gáz hajtja: levegő uralja a levegőt… ”

És még álljon itt Kiss József Zsolt elemzése is a Vízöntőről.

*A föld tengelyének elmozdulása 25920 év (világév) alatt ír le egy teljes kört. Ennek következtében 2160 évenként (világhónap) másik csillagképbe kerül át a tavaszpont.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .