A Pünkösdről

Húsvét után 50 nappal van Pünkösd. Kevesen tudják, mit jelent, vagy ha a keresztény magyarázatot tudják is, nem is gondolják, hogy ez egy élő dolog, nem csupán egy bibliai sztori… Úgyhogy hozzuk közelebb magunkhoz az évkörnek ezt a szeletét, minőségét is, hogy részesülhessünk az erőből, ami ezeken a napokon mozog!

A Biblia szerint Pünkösdkor szállta meg a Szentlélek az apostolokat, és ettől olyan erőre, bátorságra tettek szert, hogy ki mertek lépni a szobából, ahova Jézus (vélt) halála után bezárkóztak, és el tudták kezdeni a térítő útjukat, tanításaikat… és az isteni erő által úgy tudtak beszélni, hogy mindenki értette… “Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen,
hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.” (Ap.Csel.2:1-2:4)

Végül is így van: a Pünkösd szintlépést hozhat, a legmagasabb szintű minőségünkkel, az isteni erőnkkel, a Lelkünkkel tölt el, amennyiben dolgozunk magunkon és megengedjük. A Lelkünk ereje azt jelenti, hogy teljesen más perspektívába kerül az élet, mert már nem a félelmeink határozzák meg a látásmódunkat és döntéseinket. A Lelkünkkel egyesülés kiemel a szenvedésből, az emberi bajainkból, az ego szintjéről, a földi, duális szintből: meg tudunk érkezni a határtalanság és a halhatatlanság tudatába– vagyis az az erő tölt ki teljes mértékben minket, amely Húsvétkor megmutatkozott: a halál legyőzése, ami a félelem legyőzését jelenti, tehát a fél-elem-ből, a ketté hasítottságból, a kétségből az egész-ségbe, az egységbe, az integrált tudatba érkezünk!

Mit tehetünk, hogy megérkezzünk ebbe a nagyon magas szintű tudatállapotba?

Nyilván akkor érezzük igazán a Pünkösd erejét, ha folyamatosan dolgozunk magunkon: a traumáink feldolgozásán, blokkjaink feloldásán, hogy egyre jobban átjárjon a fény, a magas szintű energia.

Mindig megérkezik a feladat az életünkbe, ami a következő szintre tud emelni: teljesen egyénünkre szabott feladat, amire készen állunk! Egyénileg és kollektívan is nagy átalakulásban vagyunk most: idén tavasszal erőteljes tanítást kapott mindenki a karantén/ vírus által. A tevékenykedést leginkább befele kellett/ lehetett most megélni, az őj helyzet segített felfedezni új oldalainkat, illetve lefaragni hátráltató mechanizmusokat… Mindenki tanult ebből: aki már dolgozott magán, az olyan szinten, aki még nem igazán, az pedig olyan szinten, de mindenképp hozott szembesüléseket, változásokat, eredményeket, újdonságokat és talán mostanra már valamilyen gyümölcsöt, bölcsességet is…

Számomra, ahogy írtam, a táplálás, befogadás aspektusában, felszabadulásban és a belső hang meghallásában további szinteket hozott, és a március soha nem remélt élményei után is folyamatosan csak ámulok és bámulok, hogy mennyire megnyíltak a csatornák, hogy elhalmoz az Élet, akár egyéni, akár párkapcsolati, akár családi szinten… Várom, hogy megoszthassam majd Veletek a táborokban vagy az ősztől újra induló workshopokon a meglátásokat, élményeket, amikor helyük lesz…!
Ezeket ilyenkor nem dicsekvésnek írom, természetesen, hanem buzdítás céljából: én kb. 6-8 év tudatos önmunkával olyan sok és nagy tehertől szabadítottam meg magam, annyira felül tudtam írni a kishitűséget, önbizalomhiányt, megfelelési kényszert okozó (korábban) tudattalanul futó programjaimat, köreimet, hogy nem is gondoltam volna, hogy ilyen szabadon és örömtelien is lehet élni- előtte görnyedeztem, fuldokoltam a sokévnyi depresszió, gyermektelenség miatti szégyen, stb. terhek alatt, és most, ahol jelenleg tartok, ennek tényleg töredékét sem tudtam elképzelni! Azért írom le ezeket, mert ez mindenkinél így megy, én nem vagyok kivétel: ne mondj le magadról, és ne törődj bele a szenvedésbe: vedd kezedbe az életed, vetkőzd le a problémaköröket, hántsd le a lehúzó rétegeket magadról, tegyél magadért tudatosan, akár jógával, akár máshogy, de keresd a megoldást, mert akkor meg is találod. Ne mondj le magadról, mert el sem tudod most még képzelni, milyen ajándékokat tartogat az Élet, milyen kincsek vannak Benned!

Milyen gyakorlatok segítenek a pünkösdi erőhöz kapcsolódásban?

Éljük meg a Pünkösd szintléptető erejét: ebben a kegyelmi és kiáradó időszakban már élvezhetjük eddigi munkánk gyümölcseit, érezhetjük, hogy amerre tartunk, az üdvös-e… még tudunk módosítani, ha kell, hogy az év későbbi részében tényleg élvezetes legyen az aratás majd.

Hogy milyen gyakorlatok aktuálisak ilyenkor? Önvalónk minőségébe akkor tudunk valóban beleállni, ha az anyai és az atyai mintáink is tiszták már (méhtisztító gyakorlat és pl. Shiva mantra), így már harmonikusan működik bennünk az ősbizalom, a bizalom és az önbizalom/ ego is- és így meg tud nyílni a Szívcsakra: ez a Pünkösd időszaka! Szívnyitáshoz pl. a Szívszútrát ajánlom, vagy a Lótusz vagy egyéb szívnyitó mudrát, és szív terét, mellkast nyitó jógagyakorlást: ezeket megtalálod Minőségi én-idő jógacsomagban pl., a rádzsa jóga órák között.

Szánjunk magunkra időt, engedjük, hogy kinyíljon az isteni erőnk, és éljük meg, hogy kiárad, egyre csak fokozódik, és olyan szférákba emel, amiket lentről, a fal aljából, amit magunk korlátozására húzunk fel tudattalanul, biztosan nem látunk, és el sem tudjuk képzelni, hogy vannak ilyenek…! És a legfrappánsabb és legnagyobb bónusz, hogy semmi és senki nem kell hozzá, csak Te! Te és Önmagad: a magadra szánt, minőségi én-idő, az elcsendesedés!

Namaste ♡
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .