Húsvéti

Kedves Mindenki!

Önmagatok erejében megerősítő Húsvétot kívánok Nektek a(z eddigi legjobb) kotlósommal, illetve az alábbi sorokkal! : ) 

Húsvétkor azt ünnepeljük, hogy Jézus feltámadt, legyőzte a halált – és ezzel emlékeztette rá az embert, hogy erre ő is képes. Jézus, Buddha, Mohamed, Krishna és a többi tanító, próféta mind azon munkálkodott, hogy megmutassa, hogy emberként, testben is felül lehet emelkedni a halálon, az elmúláson, amennyiben a szabad akaratunk által azt választjuk, hogy megismerjük és csiszolgatjuk önmagunkat és kiteljesedünk, azaz az Életet gyarapítjuk azáltal, hogy állandóan a fejlődésünkön dolgozunk, félretesszük a berögzült szempontokat, legyőzzük a kishitűségünket, kételyeinket és félelmeinket… és a felsőbb, isteni Önvalónkkal állandó kapcsolatba, egységbe kerülünk, és mi is tudatos teremtővé válunk, mert ez lehetséges: Isten a saját képére teremtett minket.

Azt sokan tudjátok, hogy a Biblián rengeteg módosítást hajtottak végre a különböző zsinatokon, így hogy a történetről és a tanításokról pontos képet kapjunk, érdemes keresgélni az apokrif és egyéb írások között is: akit érdekel, annak ajánlom figyelmébe pl. Barnabás evangéliumát, A három próféta könyvét és Spalding Mesterek élete és tanításai c. művét.

Wass Albert Hagyaték című könyvéből, amit tanításként, nem regényként érdemes olvasni, küldöm Nektek szeretettel Húsvétra az alábbi idézetet:

“Elhitették veled, hogy Jézus Urunk meg a tanítványai csodákat míveltek, amikor feltámasztották a holtakat, meggyógyították a betegeket és kenyérrel látták el az éhezőket. Meg amikor a zsidó próféták néhai időkben túlélték a katlanok tüzét, oroszlánok barlangját s kettéválasztották a vizeket. Csodákat míveltek! Pedig mindez nem volt csoda, dehogy is volt az. Mindössze az Úr valóságának ismeretéből fakadó cselekedet volt. Isten mestersége. Nem tanította-e Jézus, hogy mindnyájan az Atya Úr gyermekei vagyunk? S hogy amit az Atya Úr mivel, azt mívelhetik a gyermekei is, mert hogy az Atya megtanítja gyermekeit a maga mesterségére? Erről nem esett szó ott az oskolában, ugye? Pedig Isten valóságának ismeretéhez nem kell ám ész. Szív kell csupán, meg lélek. Hogy is mondja az Írás? Ismerjétek meg az igaz valóságot s az igaz valóság szabadokká tészen! Mitől szabadít meg? Hát a tudatlanságból eredő bajoktól meg nyomorúságoktól…”

♡♡♡

Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .