Pénteki mantra: Vénusz ❀

Úgy gondoltam, ha már újra előjöttek a különböző napokhoz kapcsolódó mantrák a karácsonyi ajándék, ill. a szombati meg a vasárnapi mantravideó megszületése kapcsán, vegyük végig gyorsan a hét napjaihoz, bolygóihoz tartozó minőségeket, mert érdemes elgondolkodni az archetípusokon: ezek energiacsomagok végül is, és sok felismerést tud hozni a vizsgálatuk abban a tekintetben pl., milyen energiák (viselkedések, jellegek) tartoznak együvé, hogyan hatnak egymásra: ha egyikben erősebb vagyok, a másik gyengül, vagy erősödik az is… melyik nincs a másik nélkül…

Ajánlottam már a könyveket is a témában, és az “archetípus” címkén találsz korábbi írásokat is, de most akkor megyünk tovább ebben az eszméletlenül gazdag és szerteágazó témában: most végignézzük a hét napjainak energiáit, de aztán, hogy ne érezzük végtelennek a témakört, és képesek legyünk megfogni, bármilyen archetipikus rendszerrel is találkozunk, lesz egy olyan sorozat is, amelyben a legalapvetőbb archetípusokat fogjuk megnézni, mert azokból épül fel minden, és azokból kiindulva a földi működés minden jelensége leképezhető… mert amúgy rengeteg archetipikus rendszer van, és állandóan születnek újak és újak, mégpedig azért, mert az ember keresi a választ a világ, az univerzum és benne az ember működésére, mert ha le tudja képezni, meg tudja érteni, akkor kevésbé érzi magát bizonytalannak… tehát azért hoztak létre ennyifélét, mert segít megérteni az élet működését, tipizálja a különböző karaktereket, segít őket megérteni és belőni, mit lehet attól a típustól várni, mik lesznek vele a nehézségek és mik a könnyebbségek. Archetípus-rendszerek pl. a zodiákus, a különböző asztrológiai rendszerek (védikus, kínai stb stb), a tarot, a numerológia, az eneagramma, a különböző kultúrák istenségei is mind archetípusok (a hindu, a kelta, a germán, a görög, az egyiptomi, a yotengrit), a sámánizmus, az ájurvéda, a népmesék is mind típusokkal dolgoznak, de a modern, komplex személyiségtesztek (ez pl. egy szuper) is mind alapjellegek csoportosítása és egymásra hatását vizsgálja, tipizálja, sematizálja a pszichológiai ismeretek, kísérletek mentén, hogy aztán alkalmazzák ezen eredményeket pl. a HR, marketing és persze pszichoterápia területén… Jung volt az első a pszichológusok közül, aki megfogalmazta, hogy mindenkiben dolgoznak archetípusok, avagy ősmintázatok, ő a férfi animus és a női anima én-részeinket határozta meg először, aztán ő, majd követői továbbcizellálták a rendszerét… szóval ismét mondhatjuk, nincs új a nap alatt, és bőségesen van, amiben elmerülhetünk, akár az ősi rendszerek, akár a modernek a szimpatikusabbak számunkra… a lényeg egy dolog: a megértés: hogy felismeréseket hoznak nekünk saját magunk, ill. rokonaink, ismerőseink működésével, viselkedésével, döntéseivel, motivációival kapcsolatban, és ha már értjük, hogyan működik, máris csökken az elvárás, ítélkezés, elutasítás bennünk, és ez lenne a lényeg itt a földi tanulásunkban, ugye, hogy az elfogadás teljeskörűvé váljon bennünk…

No, akkor most, péntek lévén, ismerkedjünk tovább a bennünk női, vénuszi minőségeket nyitogató archetípussal:

❀♡ A pénteki nap a Vénusz bolygó energiájához kapcsolódik, ilyenkor érdemes időt szánni szépítő, örömteli, kellemes egyéni és/vagy társasági foglalatosságokra, mert ezek mind “jól passzolnak” ehhez az energiához.:)

❀ Lakshmi, Vénusz vagy Aphrodité mind ugyanaz a minőség (a Mérleg zodiákus és 6-os szám is ugyanez az archetípus, avagy “energiacsomag”): öröm, bőség, jószerencse, szépség, harmónia, elfogadás, nyitottság, szeretet, szerelem: egymás iránt, önmagam iránt- azaz végső soron: a Teremtés iránt…♡ Az Univerzumban uralkodó alapvető “minden VAN” bőségállapot természetességének felismerése és gyönyörteli megélése, a hiány és szorongás, félelem illúziójának felismerése… ezt segít megélni ez a mantra is. (A vénuszi minőségről írtam a blogon is: pipiter-joga.hu/tag/venusz)

❀ Akiben túlteng ez az energia, az hajlamos lehet a túlzott könnyelműségre, felszínességre, hiúságra, hedonizmusra, akiből hiányzik, arra az életélvezet hiánya, túlzott komolyság, komorság, az embertársakkal való kapcsolódási képtelenség, az esztétika, finomságok iránti lenézés vagy érdektelenség lehet jellemző…

❀ A mantra szövege: Om Sri Maha Lakshmi namaha = Leborulok a nagy Lakshmi istennő előtt. = ez csupán azt jelenti, hogy átjár az ereje, átadom magam annak a minőségnek, megnyitom magam az ő által képviselt, szimbolizált energiák felé… tehát nem érdekes melyik vallás, kultúra, a lényeg, hogy a Teremtésnek ezt az árnyalatát, ezt a jelleget, jellemvonást magamban erősítsem valamilyen módon- akár ezzel a mantrával. (Erről írtam a blogon is Szaraszvati kapcsán: https://pipiter-joga.hu/2020/01/30/szaraszvati-napja/ ) (videó alul)

❀ A hozzá kapcsolódó ászanázást a Minőségi én-idő jógacsomagban tudod elvégezni, hogy még hatékonyabb legyen az oldódás és emelkedés ezen minőségedben!

➵ Hogy hogyan lehet a női minőséget magas szinten működtetni (és persze ennek mentén a férfit is), arról az Új Korszak 2. előadásban nagyon részletesen beszéltem.

Örömteli gyakorlást és… létezést kívánok! 🙂 ❀
Namaste ♡
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .