A kovász és a kvantum

A 10 napja babusgatott kovászomból tegnap sütöttem meg az első kovászos kenyerem. Régebben sokszor sütöttem kenyeret, akkor élesztővel, de aztán elromlott a gép, kézzel meg ritkán álltam neki (amit nem értek, mert kb. 10 perc lett volna, de hát ez van…:S :)).

Tomi vegyszermentes webshopjából az utóbbi hónapokban rendeltünk kovászos kenyeret, mert meghallgattunk 1-2 előadást a Youtube-on arról, mennyivel kedvezőbb az emésztésnek a kovász. Istvánnak, a férjemnek és nekem is eléggé az emésztőrendszerünkön ütközik ki, ha valami nem klappol, szóval ez érzékeny pontunk, így elkezdtünk ezek után kovászosat venni, és nagyon jó tapasztalataink vannak, sokkal jobb az emésztésünk azóta + én a bőrömön is észreveszem, hogy szebb. A bőrömön még jobban megjelenik bármi kibillenés, mint az emésztésemen, szóval ez jó indikátor!:)

kovászos kenyér – Smuczer Hanna
Ez nem a saját, de kb. ilyen volt…:)

A kovászos kenyeret Szabi Péksulija alapján készítettem el, szépen feljött, finoman lyukacsos, de egy kicsit sótlan lett nekem, a héja elég kemény, pedig tettem alá vizet, de asszem, hogy a gázsütőnk is belejátszik ebbe, azzal nem lehet olyan klasszul beállítani mindent + persze nem is vagyok egy profi szakács, pék meg még annyira sem…:)
Szóval ajánlom figyelmetekbe a kovászt- és pláne, ha sajáttal süttök, még jobbat fog tenni Nektek, mert, tudjátok, amire a figyelmeteket fordítjátok, azt gyarapítjátok, gazdagítjátok, és átjárja a Ti energiátok, azaz olyan lesz, ami Nektek személy szerint a legjobb! Ezért is érdemes a lehető legtöbb élelmet magunknak termelni, készíteni, mert az táplál – és gyógyít! – a leginkább.

Az ilyen jelenségeket vizsgáló (kvantumfizikai) kísérletekről tudtok olvasni pl. a David Wilcock A Forrásmező felfedezése című könyvében. Már az ’50- vagy ’60-as évek óta vizsgálják, hogy a figyelem, a szándék hogyan módosítja az anyagot – amire a tudat(osság), az energia irányítása a megfejtés, persze, és ami több ezer éve le van írva a Védákban – és a jógások jól tudják 😉 – de tényleg hasznos, hogy vannak ezek a kutatások, mert így a nyugati ember, az agy, a ráció megszállottja is elgondolkodik egy kicsit más dimenziókon is, mint pusztán az anyagiban…

Szóval a kovásztól eljutottunk a kvantumfizikáig- így szép ez, hisz minden mindennel összefügg valójában! 🙂
És ha már étkezés, önmagunk és mások táplálása, írok hamarosan egy posztot az erőszakmentes étkezésről is, ami egy népszerű és parázs jógás (ill. vega/ vegán vs. húsevő) témakör: hogy hogyan lehetséges tényleg erőszakmentesen étkezni anélkül, hogy éhen halnánk?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .