Kikapcsolódás (sütés mellé?)

Kapcsolódó kép

Mindig is otthon dolgoztam, így otthon is ettem, ettünk, úgyhogy nálam mindennapos a főzés; este pedig szeretek hamar ágyba kerülni, úgyhogy sokszor a szórakozás a főzéshez társul. Van, hogy mantrákat (pl. Krishna Dast, a kockás inges kirtanos <3) hallgatok főzéshez, sütéshez, ha együtt főzünk Istvánnal, akkor előadásokat hallgatunk (pl.), vagy zenét…

Ha egyedül teszek-veszek, és jólesik a szórakozás, kifele figyelés, akkor jöhetnek kedves, vicces, minőségi sorozatok, mint a Jóbarátok, amit szerintem 30x biztos láttam, és nagyon klasszul megírtnak tartom, a párbeszédek zseniálisak sokszor (viszont vannak azért fordítási bakik benne… szakmai ártalom, hogy figyelem, mit hogyan adnak vissza- ja, igen, mert eredetiben is sok részt megnéztem már:D (én angolul így tanultam meg, az imdb-t olvasgatva, interjúkat, filmeket nézve, autodidakta módon)… vagy a Csengetett Mylord?-ot vagy Poirot-t, természetesen David Suchet-vel:)) vagy…

Columbo hadnagy titkai – öt éve hunyt el Peter Falk | Startlap

a Columbo :DD Tudom, kicsit avíttas a palettám, de úgy bírom ezeket a figurákat.

Azért néha belekóstolok új sorozatokba is- bár ezt végül is ma már nem is mondhatom, mert kb. másfél éve néztem akkor új részeket egyből- a Kártyavárat követtem több évadon át figyelemmel, de annyira gonosz volt már mindenki, hogy úgy éreztem, telítődik a májam, nem bírtam végignézni. 😀 Persze azért hatolt ennyire mélyre, mert zseniálisak benne a színészek (Kevin Spacey és Robin Wright <3)… alapvetően nagyon klassz ez az “új” (na, jó, van az már 10 éves is… vagy több… amióta falun lakom kevésbé van a fókuszom a szórakoztatóipar termelésén…:D), szóval szuper, hogy A-listás sztárok szerepelnek jól megírt sorozatokban. Ha van javaslatotok, mit érdemes nézni, mondjátok! Mert neki sem állok nagyon keresgélni az újak között, inkább csak a filmekkel tartom kb-ra a lépést… A Fargo sorozatot néztem, tökre jó volt, kreatív és jó színészek, meg bírom a filmet is, Coen-fivéreket meg pláne, de aztán úgy éreztem, nincs szükség az életemben rendszeresen ennyi erőszakra és vérre… 😀 A Trónok harcából az első 2 évadot néztem még a volt férjemmel, de nem kötött le… Apropó: ő történész, úgyhogy vele sok katonai filmet néztünk, és ami tényleg nagyon minőségi, a Band of Brothers 10 részes minisorozat a 2. VH-ról, a D-day környékéről kezdve, egy ejtőernyős elit alakulaton keresztül elmesélve (Steven Spielberg és Tom Hanks csinálta)- ez abszolút férfikedvenc, de olyan jó, hogy nőknek is érdekes szerintem. Vagy lehet, hogy csak edzésben voltam…:D
A Downton Abbey-t egyszer végignéztem, a Maggie Smith által alakított idős grófnő tartotta főként bennem a lelket, de számomra már túl nyálas lett a második fele, úgyhogy többször nincs kedvem megnézni, pedig gyönyörű volt: a ruhák és a terek…?! nagyon minőségi a díszlet, jelmez benne (ahogy amúgy a Poirot is egy élmény számomra ebből a szempontból is). Az Így jártam anyátokkal és az Agymenők sem volt rossz az elején, de már túl erőltetettnek éreztem, úgyhogy 3-4 évad után leváltam róluk. Egy epizódot néztem a Breaking Badből, de annál is azt éreztem, nincs erre szükségem… Hogy jót is írjak újabbak közül, a Róma nagyon tetszett!

Róma

Felirattal nagy élmény, mert a különböző társadalmi rétegek különböző rétegekre jellemző angolt is beszélnek… Meg a True Detective is többnyire tetszett, főleg az első évad, bár elég kemény, nyomasztó… szóval igen, néha keresgélek, de legtöbbször maradok a beváltaknál, mert időpocsékolásnak érzem, ha beszippantanak a sorozatok + sütés-főzés közepette egyrészt könnyedet szeretek “nézni”, vagyis inkább hallgatni, másrészt az sem baj, ha csak egy kis részt látok, úgyis tudom, mi lesz, nem kattanok rá… és kellemesen kikapcsol…

Azért egy jó filmet első (pár) alkalommal mindig teljes odaadással, “rendesen”, leülve nézek, figyelve a színészek rezzenéseit, a párbeszédeket, a rendezést, vágást… és ha bejött és még könnyed is, akkor beveszem a “konyhai repertoáromba”.:)

Lesz ez még így se!

Ami a napokban eszünkbe jutott itthon, és újra megnéztük, és nagyon minőségi film: a Lesz ez még így se! Zseniális benne Jack Nicholson (mi más lenne?!:D), Helen Hunt is, persze, mindketten kaptak Oscart ezért a szerepért, úgy emlékszem, és én nagyon szeretem Greg Kinneart is… Ez férfiakkal is abszolút nézhető film. Ezt én nem főzés közben néztem, hanem tényleg néztem. Nyolcadjára is.:)

Minden végzet nehéz

Erről jut eszembe (mármint arról, hogy Jack Nicholson ebben is egy (kezdetben) érzéketlen alakot játszik – csak másfajtát, mint abban:D) a Minden végzet nehéz– ez kevésbé pasikompatibilis- de szórakoztató film, sütés mellé teljesen jó az első nézést követően. Mondjuk olykor Diane Keaton/ Bánsági Ildikó szinkronja dobhártya- és idegszaggató, de nekem tetszik ez az “idős férfi fiatal pipiket hajkurászik vs. érett szerelem”-téma, és ahogy alakul… A ház pedig annyira tetszik, hogy azonnal beköltöznék! (Nancy Meyers női rendezőnél mindig nagyon tetszenek az enteriőrök- meg az exteriőrök is, emlékeztek talán a Nőnapra küldött filmben, Egyszerűen bonyolultban is milyen szép ház és kert volt!… hiába, Mérleg vagyok, szeretem a szép környezetet… ebből az igényemből Kisberény sokat lefaragott..:D). Bónuszban pedig még Keanu Reeves-t és Amanda Peet-et is felvonultatja a film.;)

Wimbledon | Film Reviews | Films | Spirituality & Practice

És akkor még egy limonádé, ami egyszer nézős, aztán konyhai szórakoztatáshoz tökéletes: Wimbledon.:)) Nem vészesen romantikus, szóval egyszer simán kibírják a férfiak is, sőt, igazűból élvezik, szerintem, csak be nem vallanák!:) Vicces kis film profi teniszezőkről, és a kommentátorok a bajnokságon valódi teniszcsillagok (pl.: John McEnroe, Chris Evert)- aki szereti a teniszt, annak plusz élmény lesz, mert a werkfilmben láttam (igen, mert DVD-n is megvan ám ez nekem!;):D), hogy a szakmai dolgokra mennyire odafigyelve csinálták meg. Aki nem teniszezik, az meg Paul Bettany és Kirsten Dunst és a szórakoztató mellékszereplők miatt fogja élvezni! :))

Jó szórakozást Nektek! A Húsvétról, hangolódási javaslatokról még írok holnap.;)

**b

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .