A Kos kirobbanó ereje

Kicsit megkésve jelentkezem a márc. 21-én kezdődő időszakkal kapcsolatban a videók felvétele miatt, most sikerült leülnöm megírni ezt a posztot!:)
A Kos a Tavasz kezdetét hozza, a kezdéshez szükséges kirobbanó erőt! Magyarul talán a “rügyfakadás”, “kikelet” szóban van benne ez az “ajtót kicsapó” érzet, angolul is kifejező, hogy a “spring” pl. rugót is jelent, az is jól leírja ezt a minőséget, ahogy kirúg, elstartol az Új időszak. Az őszi összegzés és a téli elengedés után most már van helye bennünk az Újnak, megújulunk, új lapot nyitunk, új párkapcsolatba vagy vállalkozásba kezdünk, új dolgokat tanulunk… Március 24-én ezt az Újhold is megtámogatta.

A jelenlegi szituáció merőben új, tényleg a változásra, megújulásra sarkall- sőt, ez már nem ösztökélés csupán, hanem kényszerítő erő. A Tavasz indulásánál a Mars bolygó (ami a Kos minőség bolygója) is betársult a Szaturnusz, Plútó és Jupiter mellé, tehát nem csoda, hogy a drasztikus események fel is gyorsulnak. Le van rólunk vágva tényleg minden, ami nem működik, felesleges, ami nem a lényeg! Aki magától nem akarta eddig megérteni, hogy “amit kint, úgy bent, amint fent, úgy lent” alaptörvényét, hogy ne másra mutogassunk, hanem mindig belül keressük, hogy mi okozza bennünk az ellenállást a fejlődéssel, változással szemben, és azt számoljuk fel, az most jól megtanulja, nincs apelláta (persze de: van, aki a képernyőre tapadva tölti ezeket a heteket, kifele figyel továbbra is, nem veszi az adást, mindenkinek szíve joga, de mindig van még erőteljesebb verzió a tanulásért…). Nem szívatásból, hanem tanítás, gyógyítás, bölcsebbé válás érdekében történik mindez (Jupiter bolygó minőségei), tehát hogy az elengedést követően bölcsebben éljünk tovább, és magasabb tudati szintre lépjünk, ne az anyagi ragaszkodásaink határozzanak meg minket (ahogy Shivával kapcsolatban is szó volt erről).
Érdemes erről a rendkívüli és izgalmas tudatszintlépési lehetőségeket hozó időszakról Veres Mónika elemzéseit (pl.: márc. 22., márc. 28.) elolvasni, vagy akitől ő is és sokan asztrozófusok tanulnak, Paksi Zoltánt, nagyon jó a linken az elemzés, ami már az áprilisra is kitekint, és/vagy Kiss József Zsolt minisorozatát is meghallgatni… Ez utóbbiból nagyon megfogott ez a megfogalmazás, hogy jelenleg a farok csóvája a kutyát, azaz az anyagi gondolkodás irányítja az életet, és ez nincs rendjén, ezért történik most ez… Botos Orsolya a Csillagokkal üzen-Ő oldalról pedig így összegezte a plútói energiát: “A Plútó tudja: nem túlélni kell az apokalipszist, hanem átengedni magunkon, hogy teljes mélységeinkben átalakíthasson.
Mert egy ilyen világunkat megrengető katarzisnak csak egyetlen veszélye van, csak egyetlen esetben veszíthetünk,
ha ugyanúgy jövünk ki belőle, mint ahogy belementünk, ha sikeresen “túléltük”, anélkül, hogy odaadtuk volna magunkat a mélységes, magasságos, áttranszformáló alkímiai folyamatnak.”

Hogy könnyebben felismerd, min változtass, és ne viseljen meg ez az időszak, hanem a lehetőséget lásd meg benne, szánj magadra időt rendszeresen: jógázz a videókra, és este 9-kor továbbra is szeretettel várlak is az éterben, a körünkben! : )

De akkor most ne az aktualitásról beszéljünk, hanem a Kos minőségéről úgy általában- és aztán el tudunk gondolkodni, akár meditálni rajta, hogyan jelenik meg az életünkben a mostani időszakban ez a jelleg.

Haich Erzsébet így ír a Kosról Beavatás c. könyvében:
“Isten első arcának három tüzes aspektusa, amelyek az első cso­portot alkotják, három csillagképben jutnak kifejezésre, ezek a kö­vetkezők: Kos, Oroszlán és Nyilas. […] A Kos az ifjúság hevét, az ifjú apa nemzőképességét sugározza ki magából, amelynek megtermékenyítő behatolása a természet ölé­ben életet nemz és indít útjára. A Kos a tavasz ereje, amely hatásá­ban éppoly vad és meggondolatlan, éppúgy a kitörés lehetőségét ke­resi, mint a kos néven ismert állat. “
“A Koson keresztül jelenhet, születhet meg csak valami ebben a világban. Akkor is, ha a születés időpontja nem a Kos idejébe esik. Ugyanis minden születés magában hordozza a külvilágtól, és így a csillagképektől is függetlenül a kezdés erejét, amit kint a csillagok között és az egyes élőlény bensőjében egyaránt Kosnak nevezünk. Ez a Kos abszolút csillagképe, amely az összes megnyilvánulási formában jelentkezik. “

Ha a Felszálló holdcsomópontod a Kosban van, akkor a karmikus sorsfeladatod, hogy ezt a minőséget megtanuld ebben az életedben, és Mérleg jellegű tudás, amit hozol magaddal, ne domináljon a viselkedésedben. Hajdú Ildikó így ír erről, az alábbi intervallumokban születetteknek segítségül:
“Mi a sikerhez vezető utad, ha Kos Felszálló holdcsomóponttal születtél?

A Múlt és a Jövő Ajtaja - Kasztella - asztrológiai rendszer
Leszálló és Felszálló holdcsomópont

1911. 11. 08. – 1913. 05. 26.
1930. 06. 19. – 1932. 01. 06.
1949. 01. 28. – 1950. 08. 17.
1967. 08. 20. – 1969. 03. 29.
1986. 04. 22. – 1987. 11. 09.
2004. 12. 03. – 2006. 06. 22.

Úgy kell elképzelni, mintha előző életéből Mérleg tulajdonságokat hozott volna: diplomáciai érzéket, kompromisszumkészséget, kényelemszeretetet, konfliktuskerülést. A kapcsolatokban szívesebben törekszik a harmónia megteremtésére. Az állandó kompromisszum-keresés azonban döntésképtelenséghez, önállótlansághoz, akaratgyengeséghez vezet. Feladata jelen életében a jó kapcsolatteremtő képességet megtartva, akaratot és öntudatot fejleszteni. Egyéni elképzeléseket kialakítani, önállóan cselekedni. Felvállalni a felelősséget és a döntést.

Tűzpróba: Múltbéli élmények folytán kialakult benned egy mély és tudattalan késztetés arra, hogy – főleg fiatal korban – bizonyos szituációkban bármit megtégy azért, hogy mások meglátásai és igényei szerint cselekedj. Számodra ez a könnyebb. Borzasztóan igyekszel elérni azt, hogy az emberek megkedveljenek és elismerjenek. Bár előbb-utóbb bekövetkezik, amikor úgy érzed, bizonyos dolgokban változtatni kell. Ez általában nem az életed elején következik be, inkább 30 után. Akkor találhatsz rá igazi énedre, ha arra törekszel, hogy azt csinálhasd, amit szeretnél, illetve ha képes leszel úgy irányítani a dolgokat, hogy azok a számodra a legkedvezőbbek. Fontos tehát, hogy merd azt csinálni, amit igazán akarsz, még ha ezzel esetleg azt kockáztatod, hogy elidegeníted magadtól az embereket. Nem sok eredményre számíthatsz azzal, ha csak vársz – hiszen harcolnod kell azért, hogy elnyerd az emberek tiszteletét és megbecsülését.

A Kos felszállószálló holdcsomóponttal rendelkezők inkább szeretnének Mérlegként viselkedni, de előbb-utóbb rákényszerülnek a másik útra.
Ha pedig mégis ragaszkodnak a régi verzióhoz, akkor nehéz lesz boldognak lenni és boldogulni. És akár le is csúszhatnak a lejtőn.”

Lilith Fekete Hold a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Lilith a Kosban

A Fekete Holdat, Lilith-et is érdemes górcső alá venni, ha keressük az utunkat. A Fekete Hold megmutatja az árnyoldalunkat, ami szintén segíthet az önismeret fejlesztésében: ugyanolyan hasznos a gyengeségeink mentén elindulni az önfejlesztésben, mint a tehetségeink kibontakozásán dolgozni. Mindkét esetben tanulunk az úton, jönnek örömök és nehézségek egyaránt, amelyek csiszolgatnak, bölcsebbé tesznek. Akinek a Lilith-je a Kosban van, az itt elolvashatja, milyen dolgokra figyeljen oda.

A korábbi bejegyzéseket a témában itt olvashatod el.

Csillagképek: a Bika és egyéb állatfajták - Csillagvizsgáló
Ikrek – Bika – Kos – Halak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .