A közvetítő és tudásra szomjas Ikrek

Jobb később, mint soha-alapon lássuk gyorsan, mit tanít nekünk az Ikrek minőség, mielőtt beköszönt a Rák (amit igyekszem majd időben posztolni:). Az Ikrek bolygója a Merkúr, ami Hermész / Mercurius hírnöki, világok, síkok közötti közvetítő szerepét képviseli. A kommunikáció mellett fontos jellemzője az archetípusnak a mozgékonyság, játékosság, a gyermeki tudásvágy, kíváncsiság, találékonyság és esetleg a csalafintaság is…

Nézzük, Haich Erzsébet hogyan ír az Ikrekről, erről a levegős jegyről a Beavatásban:
“A harmadik csoport, Isten levegős arcának három aspektusa a következő: Ikrek, Mérleg és Vízöntő. A levegős halmazállapot, amely ennek a csoportnak a kisugárzása révén áll elő, mozgással jár együtt, következésképpen ezen csillagképeken keresztül olyan erők nyilvánulnak meg, amelyek korlátlan mozgáslehetőséget tételeznek fel. Szellemi természetűek.”

“Az Ikrek csillagképe magában hordozza a jó és a rossz tudás fá­jának mindkét felét. Kisugárzása kettős hatású: arra kényszerít, hogy a tapasztalatszerzés érdekében az ember jobbra és balra is pil­lantson. Hatására ágazik el az út egy fa koronájához hasonlóan. Az emberek különböző utakon, különböző irányokban haladva keresik a tudást. Tapasztalatokat igyekeznek gyűjteni, mindent látni, hallani akarnak, mindent meg akarnak tanulni. Az Ikrek kisugárzott ereje a tanuló ember tudásvágyában jut kifejezésre.”

Az életutat tekintve az Ikrek minőség a tapasztalat- és tudásgyűjtés időszaka: “Ahogy az élőlény tapasztalatokat kezd gyűjteni, az Ikrek hatá­sára az életútján a legkülönbözőbb irányokba mutató elágazások jelennek meg. Sok lehetőség kipróbálásával tesz szert kiterjedt tudásra.”

Ha ebben az életben kiemelten kell tanulni az Ikrek minőségét, akkor feltehetően az alábbi időintervallumok valamelyikében születtünk, tehát a Felszálló Holdcsomópontunk az Ikrek, a Leszálló a Nyilas:

1927. 05. 13. – 1928. 11. 29.
1945. 12. 23. – 1947. 07. 11.
1964. 08. 03. – 1966. 02. 20.
1983. 03. 15. – 1984. 10. 01.
2001. 10. 25. – 2003. 03. 13.

És ezekre kell figyelni ebben az esetben:

“Előző életéből határozott életfilozófiát, önbizalmat, szabadságvágyat, függetlenségre való törekvést hozott, tanító vagy vallási vezető képességeivel (Nyilas). Véleményét fanatikusan képviselte, nehezen fogadott el a sajátjától eltérő nézetet.

Feladata ebben az életében ismereteit továbbfejleszteni, látókörét szélesíteni. Nyitottá kell válnia mások véleményére, és nézőpontjára, felhagyni dogmatikus gondolkodásmódjával. Fejlesztenie kell diplomáciai érzékét, és keresnie kell az alkalmat a véleménycserére TANULÁS – TANíTÁS formájában.

Elképzelhető több lakhely, munkahely, párkapcsolat egy időben. „Egy fenékkel több lovat.”

Gyere le az elefántcsonttoronyból!

Személyiségedben, fejlődésedben fontos tényezőt jelent az intelligencia és a tanulás kérdése, és az életed folyamán az a tendencia lesz jellemző rád, hogy az intellektuális maximalizmus és felsőbbrendűség helyett egyre inkább az egyszerűbb, általánosabb, gyakorlatiasabb nézetek felé hajlasz majd. Túl erősen törekszel arra, hogy nagy tudásra tégy szert, ami miatt viszont sok csalódást kell elviselned. Igazából az hozhatja meg elégedettségét, ha elvegyülsz a hétköznapi emberek között, és hajlandó leszel végighallgatni őket és akár tanulni is tőlük. Eleinte, életed első harmadában késztetést érzel arra, hogy csúnyán megviccelj másokat és feltűnően viselkedj, illetve hogy intellektuálisan felsőbbrendűnek képzeld magad. De ez később megváltozik és képes leszel arra, hogy a hétköznapi emberi kapcsolatokat is értékelni tudd. Nagyon hatásosan tudsz dolgozni a kommunikációval kapcsolatos területeken. Fiatal korban erős vonzalmat érezhetsz a távoli tájak és a határokon túli területek felé, és borzasztóan nagy szükséged lehet a szabadságra. De később – meglepő módon, sok örömed származik a közvetlen szűk környezetből is.

A Ikrek felszállószálló holdcsomóponttal rendelkezők inkább szeretnének Nyilasként viselkedni, de előbb-utóbb rákényszerülnek a másik útra.
Ha pedig mégis ragaszkodnak a régi verzióhoz, akkor nehéz lesz boldognak lenni és boldogulni. És akár le is csúszhatnak a lejtőn.” (forrás)

A Fekete Holdat, Lilith-et is érdemes górcső alá venni, ha keressük az utunkat. A Fekete Hold megmutatja az árnyoldalunkat, ami szintén segíthet az önismeret fejlesztésében: ugyanolyan hasznos a gyengeségeink mentén elindulni az önfejlesztésben, mint a tehetségeink kibontakozásán dolgozni. Mindkét esetben tanulunk az úton, jönnek örömök és nehézségek egyaránt, amelyek csiszolgatnak, bölcsebbé tesznek. Akinek a Lilith-je a Ikrekben, az itt elolvashatja, milyen dolgokra figyeljen oda.

Kiss József Zsolt asztrológus is ígérte, hogy beszél majd erről a minőségről- egyelőre csak érintőlegesen boncolgatta az e havi előrejelzésében. Apropó: feltette az éveleji, 2020-as évről szóló prognózisát, a 2 órás “A kígyó levedli bőrét” c. előadását. Én is most fogom csak meghallgatni, de biztosan sok érdekesség lesz benne…

Hamarosan jelentkezem a Rákkal is, hisz mindjárt itt a Napforduló, ami amúgy a Jóga Világnapja is- erre készülök Nektek egy videóval! 😉

A többi jegyről a zodiákus címkére kattintva olvashatsz.

Namaste ♡
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .