Méregtelenítő, fiatalító gyakorlatsor a böjtre

Az 5 tibeti rítus szuperül illik a böjti feladatokhoz: a takarításhoz, elengedéshez és a megújuláshoz, elkészítettem hozzá a videót, alul megtalálod!

Ezt a pár gyakorlatot a “fiatalság forrásának” is nevezik, mivel nagyon alaposan megmasszírozza a belső elválasztású mirigyeket, így segíti a méregtelenítést, támogatja a hormonrendszer működését is… ezen felül az izomzatot is megdolgoztatja, különösen a törzset (core). Javítja az egyensúlyérzéket is. És ez még csak a fizikai szint- az energetikai hatása is hasonlóképp sokrétű, mivel az endokrin mirigyekhez a fő csakráink, energiaközpontjaink kapcsolódnak, így jól pezsdíti azok működését… az első gyakorlat (ami kvázi egy dervisforgás) jól beindítja az energiarendszer áramlását, segít oldani a blokkjainkat, ill. a tengelyünket megérezni, hogy aztán a mindennapjainkban egyre jobban tengelyben tudjunk maradni…
Alacsony ismétlésszámról indulj, max. 5-től, és minden héten növeld eggyel vagy kettővel… így 21-ig. Nagyon fontos, hogy akkor se csinálj eleinte többet, ha jó kondícióban vagy, mert nagyon erős hatásúak a gyakorlatok, szédülés, hányás, stb. is lehet belőle, ha rögtön 21-et végzel!
Ha érdekel, hogyan jutott el ez a remek gyakorlatsor Nyugatra Keletről, olvasd el Peter Kelder A fiatalság forrása c. művét (csupán 90 oldal, tartalmazza a gyakorlatok részletes leírását is…): http://docplayer.hu/2418549-Az-ot-tibeti-jogagyakorlat.html

Jó gyakorlást, fiatalodást kívánok!!
Namaste
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .