Extra Telihold

Tényleg kék a Kék Hold? | Startlap Wiki

A mostani Kék Holdas Telihold témája, vagyis amit feladatként hoz nekünk, az az, hogy temessük el a halott részünket… jól hangzik, ugye? Halottak napjához nagyon jól illik…és nyilván ez sem véletlen. 🙂 De mit is jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy fel kellene ismernünk, az életünkben mi halott már, és azt elengedni, hogy fel tudjunk szabadulni: nagyobb energiánk legyen, és így megnyíljanak olyan, magasabb tudatosságú szintjeink, amiket eddig nem tapasztaltunk…

Ha halott valami, nincs benne már áramlás, nincs benne már élet. Az élet azt jelenti, hogy fejlődik, hogy folyamatosan változik, benne van az áramlásban, átjárja az áramlás, az Élet. Az élet maga a fejlődés.

Tehát, hogy ha valamihez ragaszkodunk, azaz ha valamilyen állapotot rögzíteni akarunk az életünkben, vagy valamilyen kapcsolatba/ emberbe szituációba / szokásba/ tárgyba foggal-körömmel kapaszkodunk (akár mert érdekünk fűződik hozzá, akár mert félünk, hogy mi magunk hogyan tudunk helytállni… stb.), akkor megkötjük magunkat, mozdulatlanná akarjuk tenni magunkat/ az életet… Azt pedig nem lehet, mert egy biztos az életben: a változás. Nincs olyan, hogy stagnálás. Amit stagnálónak hiszünk, az valójában már elkezdett romlani, csak idő kérdése, hogy ennek jelei markánsabban megmutatkozzanak. Van, amikor pihenési időszak van a fejlődésben, de az mindig feszültségmentes, és ott is történik fejlődés: érés: kiérlelődik, integrálódik, amit az aktív időszakban megéltünk, és a számvetéssel megértettünk (lásd: összegzés, őszi-téli időszak teendői).

A ragaszkodások mélyén mindig félelem van: mélyen valamitől tartunk (van mélyen egy hiedelmünk, hogy mondjuk “ennél jobb úgysem jöhet”, “hogy nekem sosem sikerül”, “egyedül nem bírnám ki”, “enélkül sivár lenne az életem”, stb.)…

Ma érkezik a Kék Hold, ami nem is kék | Sokszínű vidék

A Telihold mindig szembesít ezekkel a ragaszkodásokkal, azért leszünk ilyenkor annyira frusztráltak, és alszunk rosszul, mert feljönnek ezek az aggodalmak a tudattalanból. A mostani Telihold ezt extrán hozza- ahogy ez az év mindent: a jelen időszak masszívan azt tanítja nekünk, hogy merjük változtatni, kipróbálni mást (gondolatokat, szokásokat, képességeket, stb.), mert a megszokásból (komfortzónából) kilépés mindig hoz valamilyen új meglátást, tanulást- és az bölcsebbé tesz, fejleszt. (És ugye, tudjuk, hogy az Élet szándéka az, hogy bölccsé, tudatos teremtővé váljunk, aki nyugodt, bizalommal és örömmel- és főleg: szeretettel teli. De ne szaladjunk még előre…)

Félelmeink mélyén általában az van, hogy nem bízunk magunkban: nem hiszünk benne, hogy bármi jön, azt kezelni tudjuk. Pedig ez törvény: csak olyat kapsz az Élettől, amit meg tudsz oldani, ha egy kicsit összekapod magad. (Ezt a mondatot, már, remélem, mindenki szajkózza! 🙂 az is a célom! :D)

Életünk és életeink során rengeteg hiedelmet/ hitrendszert/ mély meggyőződést magunkra szedtünk, amelyek akadályoznak az önkiteljesítésben. és amelyeket ez a forradalmi időszak most le akar robbantani rólunk… le is fogja, csak azon múlik, hogy robbanás lesz-e, fájni fog-e vagy felszabadító érzés, mert hajlandó vagy elengedni idejekorán: hogy beleállsz-e ebbe a folyamatba- illetve inkább azt mondom, együtt úszol-e az áramlással?! Ha belesimulsz, és úszol, nem félsz a változástól, akkor hihetetlen lendülettel visz, szinte repülsz. Ha még mindig abba a faágba kapaszkodsz a folyó szélén, amiről azt hiszed, megoldás lesz, pedig már recseg és ropog, és a karod is zsibbad- akkor fájdalmas lesz, ahogy leszakít róla az Élet… Ha önként választod, hogy leteszed a terheidet, ha hajlandó vagy nyitottá válni (azaz nem a szokásos kontrollmániás és okoskodásos köreidet futni, hanem tényleg tanulni, fejlődni akarsz), akkor pedig fantasztikus élményben lesz részed!

Hogy tudsz belekerülni az áramlásba? Úgy, hogy rendszeresen teremtesz magadnak minőségi én-időt, amikor is csak magadra figyelsz, és a jelenbe megérkezel. Ehhez ajánlom a jógát, mert nagyban segít a mozgás abban, hogy a napi stressz ne vonja el a figyelmedet, és távozzon belőled. Nem kevés gyakorlás kell ahhoz, hogy meditálva tényleg mindig a jelenben legyél… de egyre jobban fog menni, főleg, ha rásegítesz más módszerrel is…

A tudattalanban futó önsorsrontó meggyőződések olyan erősek, hogy mindig azok fognak győzni, amíg ki nem pucolod őket onnan. Amíg ott vannak, működtetnek Téged, addig végül is mindig szabotálod azt, hogy nyugalomban, örömben és szeretetben élj… ráadásul nagyon sok energiát elvisznek, hisz állandóan szorongsz, félsz a kudarcoktól miattuk… Általában a pszichológiai módszerek nem tudnak ilyen mélyen a tudattalanba nyúlni, ehhez energetikai gyakorlatok kellenek, amik kitisztítják az elcsúszásokat a tudatunkból: kiütik az ilyen meggyőződéseket… Akár theta healing, kineziológia… vagy: a Gyógyító kód! Már többször ajánlottam, de nem mondhatom elégszer, hogy ez egy egyszerű és nagyszerű módszer, amivel önállóan tudjuk oldani a mély hiedelmeket, szóval gyerünk, álljunk neki- itt a kulcs a kezünkben, ráadásul csak napi 10 perc- vagy ha gyorsabban akarod oldani magad és még jobban éreznéd magad, akkor napi 3×10 perc! Még mindig egyáltalán nem sok idő (őszintén, mennyit görgetsz a Facebookon vagy vásárolsz felesleges cuccokat, hogy azokat a bizonyos hiányokat betömd látszólagosan…). Az én tapasztalataim nagyon jók, már több mint egy éve csinálom majdnem minden nap: annyira feltölt energiával, hogy egész más szintről látom a világot, és ha napi 2-3x is megcsinálom a rövid gyakorlatot, akkor még az alvásidőm is lecsökken, akkor elég 5-6 óra, és mégis nagyon energikus vagyok (pedig én nagy alvó vagyok). A második könyv, a Szeretetkód, ami egy kiegészítő, extra turbó az első módszerhez, szerintem még szuperebb, mint az első: még bölcsebb, érződik, hogy az író is mennyivel érettebb lett… és maga a gyakorlat is nagyon megemeli az ember energiaszintjét (= javítja a hangulatát, fizikai állapotát, látásmódját, stb.). Szóval szerintem ne szenvedj tovább, hallgasd meg a Youtube-on az előadást róluk, kezdd el a gyakorlást, és közben olvasd el a könyveket is (könyvtárakban is megvannak).* **

Az is mutatja, milyen különleges időszakot élünk, hogy “lejönnek” ilyen módszerek: így már tényleg csak az nem teszi le a terheit, aki vagy még nem érett meg a jól létre, vagy nem akarja (ami végül is ugyanaz…).

Egy szó mint száz: tényleg vízválasztó időszak ez... teljes az információs szabadság, hatalmasak a tudatosodási, fejlődési lehetőségek: szabadon választhat mindenki, mivel táplálja magát testileg-lelkileg… és így egyértelműen megmutatkozik, milyen értékek mentén szeretne élni. Most erről van szó: maradunk a modern rabszolgaságban, ahol elvakítanak a csilivili termékmennyiséggel, fogyasztással, hitelekkel, stb., vagy nem keresünk többé kifogásokat, miért olyan rossz nekünk és kik miatt kell így vagy úgy élnünk, és hajlandók vagyunk megízlelni saját fényesebb oldalunkat, és isteni zsenialitásunkat, kreativitásunkat kibontani, és megélni szabadon azt, akik valójában (félelmek, megfelelési kényszerek, kompenzáló lenézés, stb. nélkül) vagyunk. Azt, aki csak egy van, és azt aki egyedül képes arra, hogy azt a bizonyos árnyalatot hozzátegye a Teremtés mozaikjához. Önmagunkat!

Jó felszabadulást kívánok a Kék Hold hullámain… és utána is!

Namaste
Bori

ui.: ez volt a 100. bejegyzés! :))

*Alex Loyd: Gyógyító kód; Szeretetkód a két könyv
**a másik nagyon jó energetizáló, tisztító gyakorlat a méhtisztító, azt, ahogy kész lesz a laptopom, és tudok végni videót, felkerül a videóoldalra, ahogy az egész Bevezetés a meditációba tanfolyam (4×3 óra)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .