Bevezetés a meditációba & női jóga- sorozat

A meditáció a jóga egyik “eszköze”, amit megtanulva és gyakorolva, egyre jobban megismerhetjük magunkat, megérthetjük helyünket a világban, feladatainkat az életünkben.
A sorozat négy, egyenként 3 órás foglalkozásán lesz elmélet, mozgás (ászanázás) és gyakorlat.
Beszélgetünk a jógáról, meditációról, hogy mik is ezek, miért hasznosak, mit hoznak az életünkbe rövid és hosszú távon. Második alkalommal az energiarendszerünk működéséről, hogyan lehet emelni az energiaszintet és hogyan vesztünk energiát; milyen sajátosságai vannak a női energiarendszernek a férfiéhoz képest…
Majd a 3-4. alkalommal a csakrákhoz (erőközpontokhoz) kapcsolódóan a tudatosodás szintjeiről, a megvilágosodás mibenlétéről éd s tudatos teremtésről beszélünk.
Az elméletet megelőzően kb. egy órás ászanázással (mozgással) kezdünk, melynek során gátizomtornát is végzünk.
Az elméletet követően az első két alkalom során jóga nidra, “jógaalvás” (avagy tudatos alvás) módszerével lazítjuk el a testünket és kezdjük edzeni az idegrendszerünket, koncentrációnkat, éberségünket, amely szükséges a tágabb tudatállapotok eléréséhez.
A további alkalmakon különböző koncentrációs, meditációs gyakorlatokkal, mantrázással eddzük magunkat a minél hosszabb összpontosításra, azaz elindulunk a meditáció – és végső soron az önmagunkhoz vezető úton.
A 2. és 4. foglalkozáson méhtisztító gyakorlatot is tanulunk, amely kedvezően hat mind fizikai szinten, mind lelki szinten nőiségünkre, de az életünk egyéb területein is segíti az összegzést, megértést, elengedést. (A gyakorlat menses, babavárás alatt, ill. a méh megléte nélkül is végezhető és kedvező, hasznos, mivel az egész energiarendszerünkre hat a gyakorlat.)
Zárásképp minden alkalommal gyakorlatokat javaslok, amiket a mindennapokban használhatsz, hogy fejlődj a segítségükkel.

Célom, hogy eszközt adjak a keresők kezébe, hogy el tudjanak kezdeni dolgozni önmagukon- mert az ilyen munka fejlődést hoz, és csak fejlődve, tudatosodva tudunk kevesebb szenvedéssel, azaz teljesebb, boldogabb életet élni.
Azért női jógával ötvözöm, mert nagyon fontosnak tartom, hogy mi, nők újra felfedezzük, mi is az a nőiség, megéljük, harmóniába kerüljünk magunkkal és kiegyensúlyozottá váljunk. Ha nőiségünkkel, női szerepköreinkkel kapcsolatban sikerül feloldanunk feszültségeinket, búcsút mondhatunk a női betegségeknek, női hormonális problémáknak, görcsös menstruációnak, változókori panaszoknak… egészségesebbé válhatunk testileg-lelkileg.
Bővebben a női jógáról a https://pipiter-joga.hu/noijoga oldalon olvashatsz.

4 alkalmat ölel majd fel a “tanfolyam”, de nem zárt, lehet közben is csatlakozni.

Jelentkezés: e-mailben (pipiter.noi.egeszlet@gmail.com címen) vagy FB-üzenetben.

¤ Bp-i helyszín: 1114 Budapest, Bartók B. u. 30. III. emelet

A foglalkozás díja 4500 Ft/ alkalom, vagy egyben fizetve a 4 alkalom össz. 15000 Ft. Áfás számla igényedet, kérlek, előre jelezd!

¤ Pécsi helyszín: Hatha Jógastúdió, Apáca u. 3.
Pécsi díj (Bp-en sajnos jóval drágább a terem, ezért a különbség…): 3500 Ft/ alk., ill. 12 ezer Ft/ 4 alk. egyben fizetve.
Áfás számla igényedet, kérlek, előre jelezd!

¤ Kaposvári helyszín: Harmóniaház, Béla király u. 16.

Kaposvári díj (Bp-en sajnos jóval drágább a terem, ezért a különbség…): 3500 Ft/ alk., ill. 12 ezer Ft/ 4 alk. egyben fizetve.
Áfás számla igényedet, kérlek, előre jelezd!

Ha kérdésed lenne, keress bátran!

Szeretettel várlak:
Bartis Bori

@: pipiter.noi.egeszlet@gmail.com
tel.: 06703667389
FB: @pipiternoiegeszlet