Meddőség feldolgozása

Kedves ismerőseim, segítők indítanak Pécsett egy támogató csoportot azoknak, akiknek egyelőre nem jött össze a baba, és ezért sokat marcangolják magukat. Ami nem csoda, hisz nem könnyű teher feldolgozni, ha egy vágyunk nem teljesül. Én ezt a témakört nagyon értem, mert – ahogy sokan tudjátok- nálam is ez a vágy indította el a tudatos fejlődést.

A sok önmunka meghozta a gyümölcsét, ma már boldog vagyok, ahogy vagyok, mélyen és őszintén hálás az utamért. Persze több év kitartó munkája van abban, hogy így érzek, amelyet most nem is részletezek bővebben, mert tervemben van hogy vagy posztsorozatban, vagy akár könyv formájában megosztom, hogy mi valt be nekem, és mai ami tapasztalataim szerint általános érvényű a lelki munka során, tehát amit bárki hasznosíthat…

Most a Facebookon megosztott gondolataimat másolom be ide, illetve Gina és Nóri írását, elérhetőségét is.

“Nagyon fontos, de még mindig tabutéma a gyermektelenség… pedig támogató segítőkkel feloldhatók a blokkok, és sokszor ezek után meg is érkezik a várva-várt baba. Ha pedig a sorsunk más utat jelölt ki nekünk, akkor is elérhető a lelki béke, sőt egy idő után derűsen és hálásan, teljes értékű és egyébiránt termékeny (!) életet élhetünk gyermek nélkül is, még ha korábban máshogy is képzeltük el… Nem két nap alatt történnek meg ezek a változások, de beérnek, ha beleállunk a feladatba, amit az Élet adott nekünk. Én élő példa vagyok rá. ?? szóval hajrá, ne maradjunk szótlan és őrlő szégyenérzetben, kérjünk segítséget! Nórit és Ginát (Pécs) szívesen ajánlom, én ugyan nem az ő segítségükkel dolgoztam ezen a feladatkörömön, de ismerem őket, és amit képviselnek, és biztos vagyok benne, hogy hathatós támogatást tudnak nyújtani, ezért szívből ajánlom őket!Somogyban vagy online én is szoktam egyéni segítséget nyújtani a témakörben (pipiter-joga.hu/egyeni). A lényeg, hogy ne ássuk el magunkban és hagyjuk elhatalmasodni, elfekélyesedni a problémát, kérjünk segítséget, ássuk ki a blokkot, tartsunk ki, oldjuk fel és lélegezzünk fel – hogy megerősödve, feloldozódva élhessünk tovább! ?”

Nóri posztja:

“#meddőség #támogatócsoport #lombik #anyautam
Az orvosilag meddőnek nyilvánított párok száma egyre nőtt az elmúlt évek során. A meddőségi centrumokban egymásnak adják a kilincset a gyermekre vágyó párok, akik ebben látják minden reményüket. Az asszisztált reprodukciós eljárások nagyon gyorsan fejlődnek, és az orvosi sikerorientáltság is nagy reményt kelt a párokban. Keveset beszélünk azonban a sikeres eljárások kis arányáról, senki nem készíti fel a párokat a kudarcokra, a többszörös ismételt eljárások nehézségeire. Két eljárás között a szükséges három hónapot várják meg, de a szorító idő miatt gyorsan tovább kell lendülniük, és újra próbálkozni. A lélek azonban nem így működik. Minden egyes sikertelen stimulálás, amikor csak kevés petesejtet nyernek, minden egyes telefon, amikor közlik, hogy nem indult osztódásnak sajnos, minden „Sajnálom, de alacsony a HCG szint.” lesújtóan hat, és elindít egy gyászfolyamatot. Ez a gyász azonban nem elfogadott, nehéz róla beszélni, hiszen nem vesztettek el senkit. Meghal viszont a lelkük egy darabja, a jövőképük a családról, a közös gyermekért érzett felelősség és szeretet vágyát temetik minden alkalommal. Ha ezt a gyászt nem élik meg, és nem tudnak adaptív megküzdési stratégiákat kialakítani, ha a párkapcsolatban beáll egy kommunikációs gát, mert mindenki másképp dolgozza fel a történteket, máshogy látja a saját szerepét, esetleg nem akarja a párját terhelni a félelmével, szomorúságával.Az érzelmeknek azonban helye van, nem irányíthatjuk őket, eltemetni sem tudjuk, legfeljebb időlegesen. A meddőséggel küzdő nők támogatására indítjuk 2022 februárjában sorstársi támogató csoportunkat az Anyautamnál. A csoportban megtapasztalhatják a résztvevők a szabad kommunikációt, hogy mindenki pontosan tudja és érti, min mennek keresztül, átélhetik, hogy nincsenek egyedül ebben az érzelmi hullámvasútban. A 10 alkalommal, kéthetente tartott találkozók lehetőséget teremtenek egy hosszú kísérésre, ahol a hónapok alatt megélt minden öröm és bánat, siker és kudarc felszínre kerül. Jelentkezni a vendegbabakpecs@gmail.com címen lehet.”

Namaste ♡

Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .