Na, akkor most kezdünk, vagy mi van…? :D

Hát ez egy fogas kérdés. Mostanra azt hiszem, mindenki jól össze van zavarva az opciókkal kapcsolatban. Ja, a jógaórákról beszélek, amúgy. 😀

Nagyon hosszú fejtegetésbe tudnék bocsátkozni, mert nagyon sok érdekesség történik. Pl. nem csak azt tartom illogikusnak, hogy a beharangozott “tetőzés” és kötelező maszkviseléssel szinte egyidőben jöttek a könnyítések és lehet mozgolódni kezdeni (pl. maszkban kávézni, és egymástól 2 méterről trécselve élvezni a dolce vitát, meg az edzőtermekben fújtatni, izzadni, anaerob edzéseket nyomni maszkban:D), hanem önmagát az egészet már az elején is annak tartottam, szóval érdekes ez – és igyekszem rövid lenni, pedig marha izgalmas figyelni, és sokaaat tudnék írni.:D Azért valamennyit muszáj, mert sok a tanulság… és olyan sokan írtátok mostanában, hogy milyen hasznosak az írásaim -köszönöm!! örülök nagyon ennek!- hogy most vérszemet kaptam!:DD (aki most nem ér rá okulni, az pörgessen alulra a praktikus infókért ;):D)

Amúgy megértem ezt, hogy most nyilván kell a gazdaságot kicsit menteni (hát nem lehet a hitelosztogató és a gyógyszerlobbis haverokat… ja, nem: rabszolgatartókat sem cserben hagyni) – így egy kicsit beindulnak a dolgok most, mégha azok alapján, amiket korábban szajkóztak, totál ellentmondásos. Nem tudom, mi a kommunikáció most központilag, a TV/rádió/net miket mond, most mennyire paráztatnak, de érzésem, és többekkel való beszélgetéseim alapján azt látom, most jól össze van mindenki kavarodva.
Ami nem csoda, hisz a létrehozott valótlan/ logikátlan inerciarendszeren belül IS valótlan/ logikátlan dolgok történnek… és csak pislogunk… de a logikátlan aaaz logikátlan, ez a lényege, ne várjunk mást. Az ilyenből lesz káosz (egyelőre csak a fejekben… bár lehet, h eü-dolgozók mást mondanának). De ne essünk kétségbe, mert a káosz is amúgy hasznos dolog, mert az is tanít: azt hozza, hogy annyira zavaros lesz minden, hogy tarthatatlanná válik, és így végre rendet akarsz tenni- legalább magadban és a saját közvetlen életedben. Ez nagyon szuper.

Te döntesz

Nekem tudjátok, hogy mi a véleményem: mindent a tudat határoz meg. Mivel jógaoktatóként ismertek, és legtöbben tudjátok, hogy a jóganacival nem vedlem le magamról ezt a szerepet/ életszemléletet itthon, ez, gondolom, nem lep meg senkit. Vallom és tudom, tapasztalom, hogy az életedet Te választod: megválasztod, mire irányítod a figyelmed. Oda adsz le energiát, és az meg hat Rád – tehát mondhatjuk, hogy azonossá válsz vele többé vagy kevésbé- az intenzitás és idő függvényében. Döntéseket hozol, és ezek alakítják az életed. Akkor is, amikor nem mersz dönteni, akkor is döntesz: a sodródás/ kényelem/ félelem… stb. mellett.
Szóval én most ezt nem választottam, nem fogadom be az életembe, de elfogadom mint jelenséget. És nem is zavar ezért, hogy a köz akkor úgy, most így- elfogadom, és a szükséges minimum szintjén alkalmazkodom = heti 1x amikor sajtért meg tejfölért elmegyek a boltba, akkor teszek vmit a szám elé most már, hogy kötelező, de nem azonosulok a hangulattal, mert mást választottam. Mást választok minden pillanatban. És ezért amúgy szuper volt ez a pár hetem, még a videófelületes hosszú vajúdással együtt is.

Tehát a mostani zavarodott helyzet megint egy tanítás.

Azt tapasztaljuk meg most ebben, milyen, amikor nem az életre rátekintve, magas szintről, bölcsen, örök törvények és értékek mentén irányítjuk az életünket, hanem egó-szintről, ahol az állandóan csapongó, pillanatnyi félelmek, vágyak/ hangulatok és az érdekek (hatalom és pénz az egyik, és a felelősséghárítás és kényelem a másik oldalon!) töltik be a fókuszt – persze tudattalanul… részben. Ilyen az, amikor érdekrend van az értékrend helyettszóval most erről kap tanítást, szerintem, aki figyelmével ezt választotta valóságának. (Ezt nem elítélőleg, hanem teljesen spirituálisan-tárgyilagosan mondom csak, azaz az energiák szempontjából, megállapításként, azért, hogy elgondolkodtassam, aki nyitott rá.) És nagyon fontos ez a tanulság is, mert jól be lehet ezek alapján azonosítani a jövőben, hogy mi az, amit el szeretnénk kerülni, ha valódi EGÉSZ-séges életet szeretnénk élni- azaz hogyan tudjuk azt tudatosan megteremteni magunknak.

De szeretném azt is elmondani, hogy ne aggódj, ne kezd magad gyepálni és ne mondj le magadról, ha eddig azonosultál a félelemmel: minden pillanatban dönthetsz máshogy. És teljesen helyén való volt az életedben a félelem megtapasztalása: ez kellett, pont ennyi, hogy eleged legyen, és: válts. Az utunk tökéletes- tökéletesen tökéletlen minden vargabetűjével együtt.

Ez klassz, tudom, de akkor most végül lesz óra, vagy mi…?!:D No, hát, tudjátok, részemről tarthatnánk a sürgősségin is órákat, de ezt a jógipróbát sajnos nem engedélyezik, ahogy egyelőre még azt sem, hogy a termekben gyakoroljunk, még zárva tartják őket. Sem Marcaliban, sem Kaposváron nem lehet még csoportos foglalkozásokat tartani. Marcaliból semmi plusz infó nem elérhető, Kaposváron 1 hét múlva vizsgálja felül a polgármester. Tehát én amondó vagyok, hogy várjunk még 1 hetet, és akkor talán kikristályosodik, milyen hatása van a könnyítéseknek, és mizu.

Ha nem engedélyezik a termeket, akkor elkezdünk szabadtéren heti 1 alkalmat, már persze csak, ha szeretnétek: majd kérek mindig bejelentkezést előtte.
Ehhez vannak marcali és boglári helyszínötleteim, csak Kaposváron nem tudok nyugis parkot: írjatok, kérlek, ötleteket, hol lehetne ritkás közegben, sík terepen, viszonylag kulturált helyen jógázni?

Azért gondolom, hogy a szabadtér legyen az első lépés, mert azt szeretném, hogy ha eljöttök jógázni, akkor tényleg valósuljon meg a jóga célja, a Csend, az oldódás, a magasabb szintű Önmagaddal való kapcsolódás, tényleg minőségi én-időnk legyen, és ne csak az első 5 perc legyen felszabadult, amíg a viszontlátás öröme tart, és aztán amikor elkezdünk hangolódni, és köhint vki egyet, akkor elkezdj agyalni, hogy “basszus, ki tudja, miket szórt szét a levegőben, lehet, amúgy is, hogy mentős, vagy a szomszédja az, a francnak jöttem el…” stb. 😀
Szóval ezért várjunk még egy kicsit szerintem, hogy tényleg nyugodjanak le a kedélyek, rendben?

Addig tudtok gyakorolni online a vadiúj oldalon. 😉 🙂

No, akkor hogy jó kedvünk legyen, hallgassunk egy muris kis mantrát… illetve nagyot, mert ez a Mahamantra (maha=nagy)! 😉

Szép hétvégét Nektek!
Namaste♡

Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .