A Föld napjára földes gyakorlás

Kata juttatta eszembe, hogy ma van a Föld napja, és szeretne rá jógázni, ajánljak gyakorlatokat- köszönöm szépen a leveled! Nem nagyon követem a dátumokat mostanában…:)

🕉️ Mama Pacha 🕉️ 🌿🌱🍀 #love #hrblife #highlife #vape ...

Erre a napra megtekinthetővé teszem a Teliholdas jógaórát, ami a földes erőket mozdítja meg bennünk a legjobban, tehát segít kapcsolódni a Földdel is. Ünnepeljünk így, erősítsük magunkban azokat az erényeket, amelyek a Földhöz és a földhöz kapcsolódnak.

A Föld önzetlenül táplál minket, feltétel nélkül ellát az anyagi szükségleteinkkel, ahogy az anyaméh magzati korunkban.
Nekünk nőknek, női testben tanulva, tapasztalva, kiemelten fontos, hogy ezt a minőséget, a táplálást feszültség nélkül tudjuk mozgatni. Tudjuk és akarjuk táplálni a családunkat, szeretteinket és önmagunkat is, nem csak minőségi étellel-itallal, hanem átvitt értelemben is, azaz minőségi szellemi táplálékkal: nézzünk minőségi filmeket, olvassunk minőségi könyveket, teremtsünk otthont, minőségi környezetet, lelkileg is tápláló, megtartó otthont, meleg fészket.
Akinek ezekkel nehézsége van, az se essen kétségbe: a földre rendszeresen hangolódva lehet oldani, javítani ezeket, tudatosan odafigyelve, akár segítséget kérve meg lehet találni a probléma gyökerét , hogy mi miatt nem megy ez a dolog olyan gördülékenyen…
Aki pedig túlteng a táplálásban, szintén a földre hangolódva az aranyközép felé tudja terelgetni a hajlamát. Érdemes figyelni arra, hogy hagyja a másik embert, férjét, gyerekét, munkatársát… is érvényesülni, hagyja kipróbálni magát, ne telepedjen rájuk, mert hosszú távon nem lesz kedvező egyik félnek sem, sem fizikailag, sem lelkileg… A túltáplálás is valamilyen mély feszültséget mutat, és termel…. bizalmatlanság, elengedési képtelenség, félelem a saját problémáimmal való szembenézéstől… és a másik félnek pedig felesleges szorongása, önbizalomhiánya fakad…

Dióhéjban, a teljesség igénye nélkül így foglalnám össze, mennyiben fontos a harmonikus táplálás.

Tehát a mai nap tökéletes arra, hogy legyél tudatos a táplálásban, figyeld meg, hogyan működik ez Nálad, és ha kell, segíts magadnak egyensúlyba jönni a földre, Földre való meditációval.

https://youtu.be/GH0yWhO1cRA
Jó gyakorlást, ünneplést! <3
Namaste
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .