Rádzsa jóga

Ászana, pránajáma, mantra, meditáció…

A Rádzsa jóga a “Királyi út”, mely az Önvalónkhoz vezet, azaz Önmagunk legnemesebb verzióját tudjuk életre hívni általa, és magába foglal minden jógatechnikát, azaz minden tudatos jelenlétre irányuló gyakorlatot.

A rádzsa jógaóráim videón, a Minőségi én-idő jógacsomagban érhetők el. Jellemzőjük, hogy többféle meditációs technikát foglalnak magukba, így a mozgás kisebb szerepet kap, a meditáció gyakorlása nagyobbat. A rádzsa órák célja, hogy könnyebben megérkezzünk a jelenbe, a csendbe azáltal, hogy kimozgatjuk a napi feszültségeket a fizikai testünkből, így utána a koncentrációs/ meditációs gyakorlatokkal könnyebben a Jelenben tudunk maradni, mélyebben el tudunk merülni a Csendben… kapcsolódni tudunk Önvalónkkal, Bölcs Énünkkel, legmagasabb tudati szintünkkel, a Lelkünkkel, így feltöltődünk energiával, válaszokat kapunk kérdéseinkre, meglátjuk, életünkben hol van elakadás, blokkokat oldunk ki, megtapasztaljuk a békét, szabadságot, bőséget, szeretetet… ezek rendszeres megtapasztalásával fokozatosan átalakul életszemléletünk, egyre könnyebben meg tudjuk élni ezt a tudatállapotot hétköznapjainkban is, és összességében egyre örömtelibben, boldogabban élhetünk…

A mantrázás nagyon jó eszköz kezdő meditálóknak (is) ahhoz, hogy könnyebben megtapasztalják a Csendet, a Jelent… Bővebben olvashatsz róla itt.
A vezetett meditációban is könnyebben elmerül, aki még nem annyira gyakorlott… különböző témákra meditálunk (elengedésre, bőségre, gyógyulásra, tisztításokat is végezünk, stb.).

Ezen felül, hogy valóban legnemesebb énünket éljük, hétköznapjaiban a JAMA és NIJAMA elveket jó, ha szem előtt tartjuk, igyekszünk legjobb tudásunk szerint csiszolgatni magunkban- önmaga és mások irányába is:

Jama: 1. erőszakmentesség (ahimsza) 2. igazmondás (szatja) 3. tartózkodás a lopástól (asztéja) 4. mértékletesség (brahmacsarja) 5. harácsolástól, kapzsiságtól tartózkodás (aparigraha)
Nijama: 1. tisztaság (szaucsa) 2. elégedettség (szantósa) 3. törekvés (tapasz) 4. önképzés (szvadjána) 5. Isvara pranidhána (Istennek szentelt élet~ elköteleződés a legmagasabb rendű felé ~ Lelkünkkel való kapcsolódásra törekvés)

Ha érdekel a meditáció, az alapoktól végigvennéd, mi ez, miért jó, hogyan működik…. mi az, amire tényleg figyelni kell, és mi az, ami csak babonaság, stb., ajánlom figyelmedbe a Bevezetés a meditációba tanfolyamot!

Csodás élményeket kívánok Neked az utadon!
Namaste♡
Bori