Ciklusjóga

A ciklusjóga tiszteletben tartja, hogy a nőkben fokozottan állandó a változás. Hogy a ciklus során változnak a hormonjaink, ennek megfelelően a testünk igényei és jellemzői is.

A ciklusjóga ezeket segít tudatosítani, és ezáltal oldani segít a női létünkkel kapcsolatos feszültségeket, szorongásokat (elutasítást), és segít megbarátkozni az állandó változással, ami a női testben és lélekben zajlik… Ha sikerül megértenünk, hogy minden időszak valamit szolgál, “valamire való”, és annak megfelelően szervezni az életünket, és így: meglovagolni azokat az energiákat, amik épp mozognak bennünk – legyenek azok extra lendületet hozó aktív, vagy belső éréseket segítő passzív energiák – akkor a sok ellenállás, elutasítás miatti feszültség oldódni kezd, megérik bennünk önmagunk és nőiségünk felé az elfogadás, végül a szeretet – és így harmóniába kerülünk Önmagunkkal kívül-belül.♡

A menstruáció alatt kevésbé vágyunk mozgásra és társaságra, befele figyelésre, bekuckózásra annál inkább- ezt egy lágy, stresszoldó, meditatívabb jóga jól tudja segíteni, oldani a megrekedt stresszt, és könnyíteni a kiáramlást, elengedést… Ovulációkor viszont nagyon szeretjük a pezsgést, csillogást, a társaságot, a csábítást… ilyenkor jobban terhelhetőek vagyunk, és élvezzük is a kihívásokat, ilyenkor jöhet az erősítés, állóképesség-fokozás a jógagyakorlásban!

A nőiséggel, női léttel, szexualitással, szépséggel, női testtel, termékenységgel stb kapcsolatos feszültségeidet, problémáidat tudod oldani pl. intimtornával (a legtöbb 90 perces jógavideómban van), de még fokozottabban a méhtisztító gyakorlattal… Jót tesz a ciklusod, hangulatod szerinti jógagyakorlás (pl. a videók segítségével), a meditáció gyakorlása (rádzsa órák és/vagy a bevezetés a meditációba tanfolyam), és a 2. csakrára irányuló mantrázás is… a leghatékonyabban pedig egyéniben történő lélekkommunikációs blokkoldással tudsz haladni a lelki elakadásaid, testi problémáid feloldásában.

Nőiségedben való örömteli kiteljesedést kívánok!

Namaste♡
Bori