Az első hét után…

Az első hét lepketermése 38! 😀 Jó volt újra látni Titeket, már vártam!
És örültem a sok “próbaórásnak” is, akik eljöttek kipróbálni, tetszik-e nekik ez a mozgásforma (legalább is, ahogyan én tálalom..:) – a visszajelzések alapján legtöbbetek tervezi, hogy ezután jár rendszeresen (és gyűjti a lepkéket a bérletén:), aminek még inkább örülök!
Akinek nem jött be, az se zárja ki a jógát: nagyon sok függ az oktató személyiségétől, nem beszélve arról, hogy rengetegféle jóga van, pl. lehet, hogy egy dinamikus változat lenne Neked most megfelelő… szóval keresgéljetek, mert kevés szuperebb módszer van, amivel karbantarthatjátok és fejleszthetitek a testeteket, lelketeket, tudatosságotokat…! 🙂

Azt volt még érdekes látni, hogy akik az előző szezonban már rendszeresen jártak jógázni, mennyire sokat alakult már a testük, a tartásuk – és még egy ilyen hosszú (kb. 10 hetes) nyári szünet után is (amikor gyanítom, hogy nem jógáztatok minden nap: ), szép, egyenes hátakat láthattam pl. a lefele néző kutya pózban, és az egyensúlyi pózok is szinte mindenkinek gond nélkül mentek, hosszasan kitartva… És nem csak ez volt szembetűnő, hanem az is, hogy látszott, hogy mennyivel jobban tudjátok már koordinálni a tagjaitok mozgását, mennyit fejlődött a testtudatotok! Nagyon szuper, nagyon örülök neki! : )
Ezt a most kezdőknek is írom: rengeteget számít már a heti egy alkalom is, mert ha jársz órára, beléd épül az, hogy figyelj a tartásodra, a hétköznapokon is egyre többször eszedbe jut megnyújtózni fejtetővel és lazítani a válladat… Szóval megtérül a munka, és nem csak mutatósabb, karcsúbb az ember, ha helyesen tartja magát, hanem egészségesebb is: a tüdődbe több oxigén jut, aminek nem is sorolom fel, mennyi kedvező hatása van, csak gyorsan párat: minden egyes sejted jobban működik, jobban tudsz gondolkodni, kevésbé vagy fáradékony, stb…; aztán a hasűri szerveid nincsenek összenyomva, el tudja látni őket a véráramlás tápanyagokkal és el tudja szállítani tőlük a salakanyagokat (azaz nem halmozódik, savasodik ott, és rombol- és így megint nyertél a fáradékonysággal szemben pár pont előnyt); a porckorongok tápanyaghoz jutnak, így nem csúsznak egybe a csigolyák, és nem fáj a derék, nem lesz sérv… (itt a fájdalommal – és ezáltal igen, megint a fáradékonysággal szemben is nyertél pár pontot, mert az állandó fájdalom kimeríti az idegeidet és jelentősen korlátoz- mentálisan még sokkal jobban, mint testileg) és még sorolhatnám…
Azzal, hogy magának a jógának mennyi jótékony hatása van, könyveket lehet megtölteni… a nyugalomtól és türelemtől kezdve a hormonrendszeren át a vérnyomásig… minden javul, ÉS aztán fejlődik (igen, akárhány éves vagy, tud fejlődni, megújulni a tested!) – mert egyszerűen élővé válik a szervezeted, sőt az egész lényed.
Tehát akkor jógára fel! : )

Ha jönnél, nézd meg, mikor vannak órák! Szeretettel várlak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .