Egy (pár) szívmelengető film

Nem új filmek, de nagyon szívmelengetőek az alábbiak… még ősszel néztem (újra) őket, és karácsony előtt gondoltam kiírni, de akkoriban nem igazán volt netünk, nem tudtam posztolni, és végül is bármikor nézhetők… : )

Mogyoróvaj Sólyom: számomra 10 pontos film. Mindig is rajongtam az ilyen függetlenfilmes/ alternatív hangulatért, amiben itt lehet tobzódni: szabadság, útkeresés, kapcsolódás, átalakulás… egy modern, kicsit Mark Twain-hangulatot hozó “road movie”. Szerettem az emberségét, ahogy, amilyen szeretettel fordulnak a Down-szindrómás, amúgy eszméletlen nagy fazon Zack felé… a szuper karakterfelfestést, a jellemfejlődést. És nem csak a karakterek fejlődése ragadott meg, hanem volt egy olyan érzésem, hogy a korábban több botrányt is megélő Shia LaBeoufnek ez a film egy hatalmas feloldozódást hozott, amihez egy korábbi filmje is egy nagy lépés volt és hozzásegítette, hogy ez kiérlelődjön: az még “a szenvedés kiizzadása” stádium volt, a Borg vs McEnroe, ahol két, egymástól teljesen különböző személyiségű teniszcsillag találkozik, a média hatalmas nyomása alatt, és végül rá kell jönniük, hogy a sztráság magányában, stresszében igazából csak a legnagyobb ellenfelük, aki igazán megérti őket. Szuper film szerintem, lassabb és a pszichés folyamatokat érzékenyen mutatja be, csodás színészi játékkal és rendezéssel – akit ezek inspirálnak, mindenképp ajánlom.
A Mogyoróvaj Sólyom apropóján egy könyvet is ajánlanék: Sült zöld paradicsom- ebből is készült film, még 1991-ben, a könyvet még sokkal jobban szerettem, de azért érdemes megnézni is… : )

Egy kivételes barát: felemelő és szívmelengető… egy párját ritkító emberről, akinek a szívmelege megváltoztatta a környezetét. És aki nem keveset tett azért, hogy ilyen legyen… sok fontos üzenetet hordoz a film, megbocsátásról, szívből élésről, emberségről és az ehhez vezető útról.

A szív bajnokai : egy régebbi, de szintén 10 pontos nekem, és csak fokozza, hogy igaz a sztori. Csodás példája, amikor tényleg a szívedre hallgatsz, és nem hagyod, hogy a konvenciók határozzák meg a viselkedésed.

Életrevalók: biztos rengetegen láttátok már, de nem bírom kihagyni a szívmelengető listáról, hátha van, aki nem látta – nekem a valaha készült egyik legjobb film, és nagyban emeli a fényét, hogy szintén igaz történet. Emberség, életöröm… és fontos tanítás benne a társadalmi rétegek egymástól tanulása, ha nyitottak vagyunk, bárkitől sokat tanulhatunk…

Jó kikapcsolódást, szívnyitogatást ezekkel a filmekkel! 🙂

Bori <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .