Mozdulás, változás, megújulás… tervek…

Egy picit eltűntem mostanában, sok a teendő itthon és az új helyünkön is… hamarosan költözünk…

Olyan időszakot élünk a férjemmel, hogy rengeteg lehetőség nyílik, ötlet ugrik elő… és ki tudja, melyikből lesz nagyobb ívű valami, melyikből csupán egy kis kóstoló… önismereti tapasztalat…

Az biztosnak tűnik, hogy most hétvégén elköltözünk Kisberényből Ecsenybe, először albérletbe…

(A pakolás közben ilyen kincseket találok pl. az oviskori naplómat…:DDD csak 3 bejegyzés van benne, de aztán pár év múlva nagyobb hévvel kezdtem naplót írni: 1991-ben, a Barbie-naplómat már napi szinten körmöltem. 😀 Akkor 9 éves voltam- tehát lassan 30 éve teszem ezt…:)

No, de vissza a témához, tervekhez:

A finoman szólva is alapos felújítást igénylő házunkon masszívan dolgozni kezdünk mostantól, és talán nyár elején az egyik felébe már be tudunk költözni, a másik fele meg talán szept-októberben kész lesz… mi magunk csináljuk a legtöbb munkát, a férjem nagyon gyakorlott újító, ez a 19.(!) lakhelye lesz, amiből jópárat ő újított.

Ez most a terv.

És az is a tervünk, hogy blogolunk a házról, és István, a férjem érdeklődőknek, akik szeretnének ilyen-olyan házújítási fázisokat megtanulni, azoknak átadja közben a tudását. Mivel ez vályogház, különösen hasznos lehet, mert sokan nem tudják, mit szükséges ilyen esetben szem előtt tartani, hogy ne legyen vizesedés, penész, omlás, stb. a vége- ezt a tudását különösen szeretné megosztani. Addig a kályha- és kemenceépítést szünetelteti… (ősztől meg már kígyózik a sor…:D). No, szóval, ha érdekel Titeket ilyesmi, vagy ismerősötöket, akkor irányítsátok hozzánk, segítségért cserébe kap tudást és ennivalót… ennél jobb cserebere nem is kell, igaz?! 🙂 Erről majd még írok, hogy hol találjátok meg a blogot, stb.

Aztán olyan változást is hoz a Tavasz, amit nehezebb meglépni, pl. az, hogy a marcali és a boglári csoportot el kell engednem… nagyon szuper embereket, csoportokat, akikkel sok örömteli jógázásunk volt együtt. ??
Ugyanakkor azt is érzem, hogy most nem szabad erőből, a nagy távolság ellenére megtartani ezeket a csoportokat, mert ebben az életemben más feladat jön most: át kell tudnom fordítani az energiáimat most más minőségbe, elhagyni a korábbi, jól begyakorolt mintákat, és megismerni egy új arcomat. És ezzel az új minőséggel az az intenzitás, amit az elmúlt években működtetem, nem fér össze. A felszálló holdcsomópontom a Rák, tehát ezt kell megtanulnom ebben az életemben, és ez a jelleg most nagyon mocorog bennem, a táplálás, az otthon, a család… már 1-2 éve érzem, hogy változik bennem valami, és most már kétségtelenül helyet követel magának az életemben: most már ennek a minőségnek kell az első helyre sorolódnia.

Eddig a “papnői/ szerzetesi/ tanítói” énem volt első helyen: a sok befele figyelés, tanulás, megértés, önmunka – és aztán ezek tanulságainak átadása valamilyen formában, jógaórán, tanfolyamon, női körben, blogon, videón… Eddig ennek volt számomra itt az ideje, ezt kellett megélnem, mert ez segített kicsiszolni bizonyos sorsfeladataimat. Ez most kicsit hátrább sorolódik. Azért persze folytatom az oktatást, csak egy picit visszaveszek, nem lesz minden napom és hétvégém betáblázva órákkal és workshopokkal, hanem felére csökken mondjuk… ilyesmire gondolok.

(Ha most arra gondoltok, akkor mondom: nem, nem várok babát, nem azért van ez a váltás, hanem azért kell váltanom, mert az életfeladatom ezt a minőséget hozza, és igen, akár a baba is beletartozik ebbe, aminek örülök, ha úgy van, de annak is örülök, ha nem- már pár éve megérkeztem abba a valódi békébe, hogy bárhogy jó, és így megtapasztalhattam a valódi elfgoadást (ez nem kevés önmunka volt, persze, hogy megérkezzem ide, és pont ez tette lehetőség, hogy a karmikus méhblokkom feloldódjék- erről majd mesélek bővebben, mert fontos tapasztalás, hisz nagyon sok nőt/ párt érint ez a jellegű feladat, még ha mindenkinek más is az útja, vannak általános tanulságok belőle… 15 év alatt alaposan körbejártam a témát, és rengeteget tanultam belőle, van sok olyan a tapasztalásaim közül, ami másnak is segíthet, úgy érzem, úgyhogy ezt mindenképp szeretném majd valamilyen formában átadni…).)

Aztán változni fog tavasszal a videófelület is, a jelenlegi Vimeóssal nem vagyok elégedett, sok kompromisszumot kellett ott kötnöm, és rájöttem, hogyan lehet máshogy megoldani, szóval a jelenlegi felület meg fog szűnni majd május elején, – így aki ott előfizető, ápr. elején vegyen utoljára hozzáférést, kérem – és addigra megnyílik a webshop a honlapomon, ahol ugyanúgy, ugyanolyan kedvező áron jógacsomagot tudtok majd venni (magyarul és forintban végre:)… de erről és mindenről írni fogok, amikor aktuális lesz…

Hát, ilyenek vannak velem mostanság… sokféle, újféle… még nem tudom, még nem érzem pontosan -féleségek, de megállíthatatlanul robog be az új időszak az életembe, az biztos…

Minden változik, mocorog… buzog az időszak… készülődnek a növények, a rügyek…. hajtanak egyre jobban a virágok… csiripelnek a madarak… még így lerobbanva, betegen is érzem ezt a tavaszi pezsgést… még a kis lázamon is azt érzem, hogy takarít, tisztít… és hagyom, csak vigye, égesse csak ki, ami felesleges….

… és oszlik a köd a jövő felé tekintve, egyre jobban kirajzolódnak az irányvonalak… és hol türelmesebben, hol kevésbé, már nagyon várom, hogy ragyogjon fel az Új! <3

Remélem, Nektek is örömteli várakozással és izgalmas változás-csírákkal teli ez a böjtös időszak!!?

Namaste
Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .