Egy kis Gyugy

Gyugy - Árpád-kori templom és kálvária a II. János Pál dombonTegnap eltekertem Gyugyba, hogy eddzek egy kicsit, mert holnap indulok biciklivel Balatonedericsre, kerekítek magamnak ott egy kis elvonulást a családi nyaralóban. Sűrű év és nyár volt, van mit feldolgozni, és szeretnék az új szezonra felkészülni lelkileg is. No, meg van egy naaagy tervem, ahhoz is jól jön az elcsendesedés… de erről majd később.;)

Gyugy - Árpád-kori templom és kálvária a II. János Pál dombonGyugy temploma is Árpád-kori, azt  írták róla a táblán, hogy a Szent György-vonalakra épült, azaz erőhelyre. Leültem ott is hangolódni, volt valamennyire ereje, de messze nem annyira, mint a nógrádsápinak. A padjáról azt is mondják, hogy gyógyító erejű- nyilván az elmélyülés, Önvalónkkal kapcsolódás mindig gyógyító erejű, ahogy az ima is, ha nem önsajnálatba fordul, erőhelyen meg mindig könnyebb hangolódni, könnyebb nagyobb energiát megmozgatni- szóval hajrá.
A gyugyi templomhoz egy szép kálváriaszerűség vezet, Nemzeti Csillagjaink Emlékösvénye, amin felemelő volt végigmenni, elolvasni Hunor és Magortól kezdve Mátyás királyon át írókon, olimpikonokon, feltalálókon át a Nobel-díjasokig a neveket, történeteket…
Képek innen és még itt: http://fotoport.hu/hng/somogy/gyugy-templom-kalvaria.htm 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .