Bevezetés a meditációba tanfolyam

A meditáció a jóga egyik “eszköze”, amit megtanulva és gyakorolva, egyre jobban megismerhetjük magunkat, megérthetjük helyünket a világban, feladatainkat az életünkben – és így, önmagunkat egyre jobban kiteljesítve, egyre örömtelibben élhetünk.

A sorozat négy, egyenként 3-3,5 órás foglalkozásból áll, melyeken elmélet, mozgás (ászanázás) és gyakorlat is sorra kerül.

Beszélgetünk a jógáról, meditációról, hogy mik is ezek, miért hasznosak, mit hoznak az életünkbe rövid és hosszú távon. Tisztázzuk az Élet nagy törvényeit, és hogy mi van, ha betartjuk ezeket, és mi, ha nem… hogy mi a karma, a szabad akarat, a sors, a lélek, a tudat… Miért fontos a jelenlét, mi történik olyankor? Mi a “flow”, hogyan hozható tudatosan, szándékosan létre…
Második alkalommal az energiarendszerünk működését tekintjük át, hogyan lehet emelni az energiaszintet és hogyan vesztünk energiát (hogyan működnek az energiavámpírok és hogyan tudunk védekezni ellenük pl.); milyen sajátosságai vannak a női energiarendszernek a férfiéhoz képest, miért van “női intuíció”… Az életszakaszaink és -szerepeink, azok feladata. A könnyű és a nehéz halál miértjei…
Majd a 3-4. alkalommal a csakrákhoz (erőközpontokhoz) kapcsolódóan  áttekintjük az ájurvéda alapjain keresztül a kapcsolódó archetípusokat, beszélünk a tudatosodás szintjeiről, a felébredtség és a megvilágosodás mibenlétéről, a valódi szeretet és béke állapotának jellemzőiről és hozadékairól; a jelen korszak különlegesen nagy lehetőségeiről a tudatosodó ember számára, és a tudatos teremtésről.

Az elméletet megelőzően kb. egy órás ászanázással (mozgással) kezdünk, melynek során gátizomtornát (intimtornát) is végzünk.
Az elméletet követően gyakorlat következik, az első alkalom során mély relaxációs jóga nidra, “jógaalvás” (avagy tudatos alvás) módszerével lazítjuk el a testünket és kezdjük edzeni az idegrendszerünket, koncentrációnkat, éberségünket, amely szükséges a tágabb tudatállapotok eléréséhez.
A további alkalmakon különböző koncentrációs, vezetett meditációs gyakorlatokkal, mantrázással eddzük magunkat a minél hosszabb összpontosításra, azaz elindulunk a meditáció – és végső soron az Önvalónkhoz, Bölcsebb, Magas szintű Énünkhöz vezető úton.
A 2. és 4. foglalkozáson (méh)tisztító gyakorlatot is tanulunk, amely kedvezően hat mind fizikai szinten, mind lelki szinten nőiségünkre, de az életünk egyéb területein is segíti az összegzést, megértést, elengedést. (A gyakorlat menses, babavárás alatt, ill. a méh megléte nélkül is végezhető és kedvező, hasznos, mivel az egész energiarendszerünkre hat a gyakorlat.) Férfiaknál nem a medencére fókuszálva lehet végezni, hanem tüdőre, szívre, és náluk is tisztítja az energiarendszert, harmóniába hoz minden síkon.
Zárásképp minden alkalommal gyakorlatokat javaslok, amiket a mindennapokban használhatsz, hogy hatékonyabban fejlődj a segítségükkel.

Célom, hogy eszközt adjak a keresők kezébe, hogy el tudjanak kezdeni dolgozni önmagukon- mert az ilyen munka fejlődést hoz, és csak fejlődve, tudatosodva tudunk kevesebb szenvedéssel, azaz teljesebb, boldogabb életet élni.

4 alkalmat ölel fel a “tanfolyam”, amely online is elvégezhető, a foglalkozás díja 5500 Ft/ alkalom, online egyben vásárolható meg a teljes tanfolyam 17900 Ft-ért, itt

(2000 Ft kedvezményt kapsz a tanfolyam árából, ha korábban már elvégezted az online Méhtisztító gyakorlat workshopot – az akciós kódot megtalálod a Méhtisztító gyakorlat vásárlásáról küldött e-levélben. Ha nincs meg, írj nekem!)

elvégzem a tanfolyamot

Ha nincs lezárás, akkor élőben is indulnak csoportok. Élő alkalmakra jelentkezés: e-mailben (pipiter.joga@gmail.com címen) vagy messenger-üzenetben.

Ha kérdésed lenne, keress bátran a lenti elérhetőségek valamelyikén!

Szeretettel várlak!
Namaste♡
Bartis Bori

elvégzem a tanfolyamot

@: pipiter.joga@gmail.com
tel.: 06703667389
FB: @pipiterjoga