Bevezetés a meditációba tanfolyam

A meditáció a jóga egyik “eszköze”, amit megtanulva és gyakorolva, egyre jobban megismerhetjük magunkat, megérthetjük helyünket a világban, feladatainkat az életünkben.
A sorozat négy, egyenként 3 órás foglalkozásból áll, melyeken elmélet, mozgás (ászanázás) és gyakorlat is sorra kerül.

Beszélgetünk a jógáról, meditációról, hogy mik is ezek, miért hasznosak, mit hoznak az életünkbe rövid és hosszú távon. Tisztázzuk az Élet nagy törvényeit, és hogy mi van, ha betartjuk ezeket, és mi ha nem… hogy mi a karma, a szabad akarat, a sors, a lélek, a tudat… Miért fontos a jelenlét, mi történik olyankor? Mi a “flow”, hogyan hozható tudatosan, szándékosan létre… Második alkalommal az energiarendszerünk működését tekintjük át, hogyan lehet emelni az energiaszintet és hogyan vesztünk energiát (hogyan működnek az energiavámpírok és hogyan tudunk védekezni ellenük pl.); milyen sajátosságai vannak a női energiarendszernek a férfiéhoz képest, miért van “női intuíció”… Az életszakaszaink és szerepeink, azok feladata. A könnyű és a nehéz halál miértjei…
Majd a 3-4. alkalommal a csakrákhoz (erőközpontokhoz) kapcsolódóan  áttekintjük az ájurvéda alapjain keresztül a kapcsolódó archetípusokat, beszélünk a tudatosodás szintjeiről, a felébredtség és a megvilágosodás mibenlétéről, a valódi szeretet és béke állapotának jellemzőiről és hozadákairól; a jelen korszak különlegesen nagy lehetőségeiről a tudatosodó ember számára, és a tudatos teremtésről.

Az elméletet megelőzően kb. egy órás ászanázással (mozgással) kezdünk, melynek során gátizomtornát (intimtornát) is végzünk.
Az elméletet követően gyakorlat következik, az első alkalom során mély relaxációs jóga nidra, “jógaalvás” (avagy tudatos alvás) módszerével lazítjuk el a testünket és kezdjük edzeni az idegrendszerünket, koncentrációnkat, éberségünket, amely szükséges a tágabb tudatállapotok eléréséhez.
A további alkalmakon különböző koncentrációs, vezetett meditációs gyakorlatokkal, mantrázással eddzük magunkat a minél hosszabb összpontosításra, azaz elindulunk a meditáció – és végső soron az Önvalónkhoz, Bölcsebb, Magas szintű Énünkhöz vezető úton.
A 2. és 4. foglalkozáson (méh)tisztító gyakorlatot is tanulunk, amely kedvezően hat mind fizikai szinten, mind lelki szinten nőiségünkre, de az életünk egyéb területein is segíti az összegzést, megértést, elengedést. (A gyakorlat menses, babavárás alatt, ill. a méh megléte nélkül is végezhető és kedvező, hasznos, mivel az egész energiarendszerünkre hat a gyakorlat.)
Zárásképp minden alkalommal gyakorlatokat javaslok, amiket a mindennapokban használhatsz, hogy hatékonyabban fejlődj a segítségükkel.

Célom, hogy eszközt adjak a keresők kezébe, hogy el tudjanak kezdeni dolgozni önmagukon- mert az ilyen munka fejlődést hoz, és csak fejlődve, tudatosodva tudunk kevesebb szenvedéssel, azaz teljesebb, boldogabb életet élni.

4 alkalmat ölel fel a “tanfolyam”, de nem zárt, lehet közben is csatlakozni.

Jelentkezés: e-mailben (pipiter.joga@gmail.com címen) vagy FB-üzenetben.

A foglalkozás díja 4000 Ft/ alkalom, vagy kedvezményesen, ha előre kifizeted a 4 alkalmat egyben: 14 ezer Ft/ 4 alkalom.
Online élő adásban a tanfolyam adott részének díját vagy mind a 4 alkalom árát, utald el előre, kérlek, aztán írj e-mailt a lakcímeddel, hogy ki tudjam állítani a számlát, és utána be tudlak engedni a zárt csoportba, ahol zajlik a tanfolyam.
Utaláshoz infók:
kedvezményezett: Bartis Borbála Anna e.v.
számlaszám: 10700055-61824454-51100005 (CIB)
IBAN-szám: HU96 1070 00055 6182 4454 5110 0005

Az online élő tanfolyam időpontjai:
2021. jan. 23., 30. febr. 6., 13.
16-19h
Ha nem jó az időpont, később is meg tudod nézni, fent marad a csoportban a felvétel. Minden alkalom/ rész külön zárt csoportban található. Az 1. rész csoportját itt találod.
A 2. rész/ alkalom itt: https://www.facebook.com/groups/891522241593096/
3.: https://www.facebook.com/groups/1271995453195971/
4.: www.facebook.com/groups/413676249900292/

További részletek az online élő foglalkozásokról ezen a linken.

Ha kérdésed lenne, keress bátran a lenti elérhetőségek valamelyikén!

Szeretettel várlak!
Namaste♡
Bartis Bori

@: pipiter.joga@gmail.com
tel.: 06703667389
FB: @pipiterjoga